Към кого да се обърна за качеството на водата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Към кого да се обърна за качеството на водата?

Мнениеот tdi fen » Пет 16 дек 2011 19:59

http://vikhaskovo.bg/index.php?page=ser ... menu_id=77 дали не мирише на хлор ?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 16 дек 2011 20:07

Казваш че водата мирише на белина! Просто явно е Хлорирана. Или я прочистват от "Вик"! Друга причина не виждам, по-добре се обърни към тях!

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 16 дек 2011 20:15

TiL написа:Еся ме утепа :) Как мирише хлора? Да нямаш предвид хлорна вар? Миризмата ми напомня на белина, миризма на болница... Колкото до сайта на вик... не мисля да се обръщам към тях.

Колега за кой квартал говориш ? При мен няма подобно явление. Наскоро прекараха новия водопровод към с. Ябълково и по тази причина може да са увеличили хлорната вар за да го дезенфектират.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 16 дек 2011 20:23

TiL написа:Колега в Хасковска област съм и не говоря за Хасково :) Иначе сега ще отправя някой въпрос към вик Х-во, но става малко вЛЪк да ти пази стадото :Mr Green Fun

Имаме колежка от форума дето работи в РИОКОЗ-Хасково сега ще я питам дали може да помогне :beer

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Пет 16 дек 2011 20:28

Не съм в РИОКОЗ а в РИОСВ , подателя на поста да каже от къде е точно или да ми пише ЛС.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 16 дек 2011 20:28

TiL написа:Колега в Хасковска област съм и не говоря за Хасково :) Иначе сега ще отправя някой въпрос към вик Х-во, но става малко вЛЪк да ти пази стадото :Mr Green Fun

сипи в една чаша. ако е бяла, и след време се избистри значи е хлор ;)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 16 дек 2011 20:40

TiL написа:ЦТ водата не е бяла! Съвсем прозрачна си е. Преди около два-три часа нялях 2л кана и още се усеща миризмата.

Значи има проблем! Някой е сипал Хлорна Вар за Тоалетни чинии във водопровода! Викай тия от ВеЙкАТО, да прочистват трабите! Слагат едни ампули и ще трябва да караш 2 дена без (Баня, и без вода) и после ще се оправи!

п.п Наши комшии така нямаха вода! Пускат кранчето няма, и след като дойде ВИК, се оказа че имали преди водомера запушване, част от дамска превръзка facepalm

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Пет 16 дек 2011 20:45

Това не е възможно, "чистата" вода минава през сума ти утаители, и други видове сита, тая дамска превръзка няма как да попадне там, още повече, че тоя памук в превръзката би се разтворил във водата пътувайки по водопровода ...звучи като ловджийски разказ...някой видял, другия така разбрал...да не е било памперс?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 16 дек 2011 20:47

TiL написа:my heart iS iCe Тоз па... сериозен ли си? facepalm Иначе и аз знам, че сипват белина ма незнам каква точно. Предишния път пробвах каква е на вкус водата... нагарчаше ма след това ти изказване няма да сипя вода дори на рибите си!

Не си правя майтап! Дойде специална кола която работи само за прочистване на канализации и водопроводи! И откриха точно този проблем! Така че те съветвам да ги питаш и да видиш какво ще ти кажат! Защото това не е шега работа! Аз не бих рискувал на такава миризма да пия вода, макър и водата да е чиста!
Само незнам дали не се заплащат тия Ампули дето слагат във водопровода, но вършат работа! :да:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 16 дек 2011 21:15

Dii написа:Това не е възможно, "чистата" вода минава през сума ти утаители, и други видове сита, тая дамска превръзка няма как да попадне там, още повече, че тоя памук в превръзката би се разтворил във водата пътувайки по водопровода ...звучи като ловджийски разказ...някой видял, другия така разбрал...да не е било памперс?

Ремонт на уличен водопровод от почерпен майстор :drunk mhihi Да не говорим ,че при челна заварка на големи пластмасови тръби някои от тях умишлено правят от подръчни материали нещо като бент вътре в тръбата ако по нея църцори вода отнякъде,за да не им прецака майсторията...ама дамска превръзка наистина е екзотичен материал признавам mhihi

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 25 ное 2012 12:55

Понеже съм бил в бранша, макар и косвено. Проблема идва от дозаторните помпи. Така или иначе във водата се слага белина. Подайте сигнал иначе няма кой да го оправи. Някоя перисталтична помпа е сдала багажа и цъка в несвяст белина... То си е и отровно в по големи количества.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 25 ное 2012 14:43

Да към ВиК , техни са съоръженията. Ако събота и неделя пада консумацията е нормално да се засилва миризмата на хлор, ако няма кой да регулира.

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Сря 28 ное 2012 16:31

А миналата година какво се оказа, че е станало точно?

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 28 ное 2012 18:33

Не е ясен точно проблема. Може и да се окаже че проблема е със скъпо струващо решение, и не е така просто да се реши. Освен това, ако няма оплаквания значи всичко е наред!

Според мен, серия от Жалби със съответните входящи номера и едно официално писмо от някой с тия номера на Жалбите към МРРБ ще повдигне въпроса на дневен ред.

Действайте! В БГ ако не роптаеш значи ти харесва!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”