идея за карта VISA
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
идея за карта VISA
значи искам да си извадя такава,с която най често ще правя разплащания може би дай боже в чужбина,искам да ми дадете съвет от коя банка най добре ще е да се извади такава карта,най евтино обслужване по сметката,изобщо най изгодната
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: идея за карта VIZA
Едва ли някой знае тарифите на всички банки, погледни в съответните сайтове и ще прецениш. На ПИБ годишната такса е 39лв като често има промоции за нови клиенти първата година без такса. Друго обслужване нямаш. Плащането при търговец е безплатно (физически и виртуален терминал). Тегленето кеш е силно непрепоръчително. Периодът на отчитане е от 20-то число до 19-то, а покриването на похарчените суми става до 5-то число на следващия месец. Тоест удобно е, защото като вземеш заплата на първи и можеш да си внесеш колкото дължиш.
Впрочем картата е VISA
Впрочем картата е VISA
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Дебитна или кредитна. Аз имам дебитна електрон от ЦКБ и няма никакви такси за поддръжка. За кредитна нямам инфо 

- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Ползвам дебитна на ЦКБ за плащания в чужбина. Няма никакви годишни или месечни такси.
Аз на Райфайзен имам 1лв месечно.
Когато пазарувам с валута обменя с около 10 стинки по-високо от курс продава.
VISA - правилно.
Когато пазарувам с валута обменя с около 10 стинки по-високо от курс продава.
VISA - правилно.
Re5Pec7 написа:Ползвам дебитна на ЦКБ за плащания в чужбина. Няма никакви годишни или месечни такси.
+1

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Най-добре е да си извадиш карта на банката с която работиш по принцип. Аз така си извадих на Уникредит - доволен съм-без такса за обслужване е и ми е удобно да я зареждам. Става въпрос за дебитна тъй като колегата не е уточнил каква му трябва.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
vwfena написа:Най-добре е да си извадиш карта на банката с която работиш по принцип. Аз така си извадих на Уникредит - доволен съм-без такса за обслужване е и ми е удобно да я зареждам. Става въпрос за дебитна тъй като колегата не е уточнил каква му трябва.
Точно това е.

Аз за това имам
2бр. Visa VPay - дебит и кредит на банката в която са ми повечето сметки. Всичко обслужвам срещу 6лв./месечно, но в това число и Онлайн банкиране, 3 сметки и двете карти.
2бр. Visa кредит на други банки с някакво обслужване, ама незнам колко точно 3лв. май.
1бр. Мастеркард на небанкова институция.

Всичките са международни и регистрирани в еВау. Пазарувам отвсякъде и плащам навсякъде, без проблеми.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: идея за карта VISA
простете че не съм писал за каква карта става дума искам дебитна карта с която да се разплащам в чужбина,съотвено да ми превеждат пари от бг и от чужбина,а на ЦКБ дали имат интернет бнкиране да мога да си следя транзакциите
едно предложение, направи си картата за онлайн разплащания към отделна сметка, която ще зареждаш само кагато имаш нужда да платиш нещо, и веднага щом приемеш плащане ще източваш към друга сметка. Така риска някой да ти издумка онлайн картата е много по-малък. По този повод правилно си се ориентирал към дебитна сметка (желателно е да е без овърдрафт).
ЦКБ не знам какво интернет банкиране имат, но много банки предлагат вече и мобилно банкиране през телефона.
ЦКБ не знам какво интернет банкиране имат, но много банки предлагат вече и мобилно банкиране през телефона.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Мой съвет - ако мислиш да пътуваш в чужбина и да ползваш кредитна карта - винаги носи две такива от две различни банки.
На мой колега по време на командировка банкомат му глътна картата още първия ден и се наложи аз да плащам с моите и за него.
На друг колега пък банката му беше блокирала сметката незнайно защо и той увисна така.
Имай винаги резерва, не се знае какво ще се случи.
На мой колега по време на командировка банкомат му глътна картата още първия ден и се наложи аз да плащам с моите и за него.
На друг колега пък банката му беше блокирала сметката незнайно защо и той увисна така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:Мой съвет - ако мислиш да пътуваш в чужбина и да ползваш кредитна карта - винаги носи две такива от две различни банки.

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Asen_D написа:Re5Pec7 написа:Ползвам дебитна на ЦКБ за плащания в чужбина. Няма никакви годишни или месечни такси.
+1

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
ЦКБ имат онлайн банкиране, но само с електронен подпис. Като електронния подпис, картата и четеца са на цена от 66 лв
Върни се в “ОФФ-Топик - други”