идея за карта VISA

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
tdi90 turbo
Автомобил:
Двигател:

идея за карта VISA

Мнениеот tdi90 turbo » Пет 13 апр 2012 19:57

значи искам да си извадя такава,с която най често ще правя разплащания може би дай боже в чужбина,искам да ми дадете съвет от коя банка най добре ще е да се извади такава карта,най евтино обслужване по сметката,изобщо най изгодната

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: идея за карта VIZA

Мнениеот maxpayne » Пет 13 апр 2012 20:10

Едва ли някой знае тарифите на всички банки, погледни в съответните сайтове и ще прецениш. На ПИБ годишната такса е 39лв като често има промоции за нови клиенти първата година без такса. Друго обслужване нямаш. Плащането при търговец е безплатно (физически и виртуален терминал). Тегленето кеш е силно непрепоръчително. Периодът на отчитане е от 20-то число до 19-то, а покриването на похарчените суми става до 5-то число на следващия месец. Тоест удобно е, защото като вземеш заплата на първи и можеш да си внесеш колкото дължиш.

Впрочем картата е VISA

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 13 апр 2012 20:43

Дебитна или кредитна. Аз имам дебитна електрон от ЦКБ и няма никакви такси за поддръжка. За кредитна нямам инфо :beer

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Пет 13 апр 2012 20:50

Ползвам дебитна на ЦКБ за плащания в чужбина. Няма никакви годишни или месечни такси.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 13 апр 2012 21:12

Аз на Райфайзен имам 1лв месечно.
Когато пазарувам с валута обменя с около 10 стинки по-високо от курс продава.

VISA - правилно.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 13 апр 2012 21:34

Re5Pec7 написа:Ползвам дебитна на ЦКБ за плащания в чужбина. Няма никакви годишни или месечни такси.

+1 :да:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 13 апр 2012 22:10

Най-добре е да си извадиш карта на банката с която работиш по принцип. Аз така си извадих на Уникредит - доволен съм-без такса за обслужване е и ми е удобно да я зареждам. Става въпрос за дебитна тъй като колегата не е уточнил каква му трябва.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 13 апр 2012 22:27

vwfena написа:Най-добре е да си извадиш карта на банката с която работиш по принцип. Аз така си извадих на Уникредит - доволен съм-без такса за обслужване е и ми е удобно да я зареждам. Става въпрос за дебитна тъй като колегата не е уточнил каква му трябва.

Точно това е. :да:

Аз за това имам
2бр. Visa VPay - дебит и кредит на банката в която са ми повечето сметки. Всичко обслужвам срещу 6лв./месечно, но в това число и Онлайн банкиране, 3 сметки и двете карти.
2бр. Visa кредит на други банки с някакво обслужване, ама незнам колко точно 3лв. май.
1бр. Мастеркард на небанкова институция. :wink: без обслужване, само на лихвите.

Всичките са международни и регистрирани в еВау. Пазарувам отвсякъде и плащам навсякъде, без проблеми. :да:

tdi90 turbo
Автомобил:
Двигател:

Re: идея за карта VISA

Мнениеот tdi90 turbo » Съб 14 апр 2012 8:42

простете че не съм писал за каква карта става дума искам дебитна карта с която да се разплащам в чужбина,съотвено да ми превеждат пари от бг и от чужбина,а на ЦКБ дали имат интернет бнкиране да мога да си следя транзакциите

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 14 апр 2012 8:52

едно предложение, направи си картата за онлайн разплащания към отделна сметка, която ще зареждаш само кагато имаш нужда да платиш нещо, и веднага щом приемеш плащане ще източваш към друга сметка. Така риска някой да ти издумка онлайн картата е много по-малък. По този повод правилно си се ориентирал към дебитна сметка (желателно е да е без овърдрафт).
ЦКБ не знам какво интернет банкиране имат, но много банки предлагат вече и мобилно банкиране през телефона.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 14 апр 2012 9:03

Мой съвет - ако мислиш да пътуваш в чужбина и да ползваш кредитна карта - винаги носи две такива от две различни банки.
На мой колега по време на командировка банкомат му глътна картата още първия ден и се наложи аз да плащам с моите и за него.
На друг колега пък банката му беше блокирала сметката незнайно защо и той увисна така.
Имай винаги резерва, не се знае какво ще се случи.

tdi90 turbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdi90 turbo » Съб 14 апр 2012 9:13

vasstop написа:Мой съвет - ако мислиш да пътуваш в чужбина и да ползваш кредитна карта - винаги носи две такива от две различни банки.
На мой колега по време на командировка банкомат му глътна картата още първия ден и се наложи аз да плащам с моите и за него.
На друг колега пък банката му беше блокирала сметката незнайно защо и той увисна така.
Имай винаги резерва, не се знае какво ще се случи.

:horror: да не дава господ,ами аз мислех да си вадя две карти на една сметка едната остава тук за нащите,а другата в мен,но ако се случи такава беля наистина трябва да помисля и за една резервна,а картата основно ще ми трябва по време на пътуването в чужбина за зареждане на гориво,за плащане на таски за магистрала,за ферибот,за квартири и всичко останало,даже ми обясниха тук едни приятели че ако сметката ми е в лева в която държава съм ако тегля примерно от банкомат автоматично ми обменя валутата

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 14 апр 2012 9:19

:) 2 карти само ако не ги ползваш за чести разплащания през кратко време и голямо разстояние (на тръгване теглиш некой лев кеш, на прекачването пиеш едно кафе с картата, на пристигане си купуваш карта в метрото и Чао карта). Другият вариант е ако теглиш пари на компроментиран банкомат, в рискова страна, по-големи суми и тн :) Някои банки блокират само картата (банкомата я гълта), други цялата сметка (това е по-доброто, щото картата ти остава и може да си разблокираш сметката с обаждане по телефона), за макс сигурност е достатъчно да са към 2 различни сметки. Желателно е да са от банка, която има клонове по цял свят, щото само през техен клон могат да те обслужат и евентуално издадат нова, иначе оставаш само с обади се на приятел и western union :)

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 14 апр 2012 9:30

Asen_D написа:
Re5Pec7 написа:Ползвам дебитна на ЦКБ за плащания в чужбина. Няма никакви годишни или месечни такси.

+1 :да:

:да:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 14 апр 2012 9:34

ЦКБ имат онлайн банкиране, но само с електронен подпис. Като електронния подпис, картата и четеца са на цена от 66 лв

Върни се в “ОФФ-Топик - други”