Регистратор на домейни
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Регистратор на домейни
Кой западен регистратор може да се счита за надежден и "порядъчен"? Godaddy? Имам предвид да си върши работата без някакви номера или да изчезне след 1 година.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Регистратор на домейни
godaddy са достатъчно големи и надеждни. Все пак не всеки рекламира на паузите на супер купата.
Всъщност не знам какво разбираш под "надеждни" и "номера"
п.п. има разни промо кодове за тях, с които поръчката ти ще стане по-евтина, просто потърси
Всъщност не знам какво разбираш под "надеждни" и "номера"
п.п. има разни промо кодове за тях, с които поръчката ти ще стане по-евтина, просто потърси
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
A защо не си го регнеш оттука, каква е идеята да е западен ?
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Моят избор е Namecheap. Няма такова нещо като регване тук. Нашите фирми ползват акаунти при регистаторите. Т.е. те ти регистрират домейна в тяхната кошница. Аз лично предпочитам сам да си управлявам домейните, вместо да си лафя със съпорт за някакви елементарни настройки. Работил съм във фирма, която регистрираше най-вече в OnlineNIC, но тях не мога да ги препоръчам 
П.П. Забравих да спомена и доста агресивната кампания на Namecheap срещу GoDaddy (така е CEO като стреля по слонове и после се хвали). В резултат имаш постоянни купони за намаление.

П.П. Забравих да спомена и доста агресивната кампания на Namecheap срещу GoDaddy (така е CEO като стреля по слонове и после се хвали). В резултат имаш постоянни купони за намаление.
-
- Контакти:
И колко ще ти излезне това удоволствие в NameCheap примерно ?
Не мисля, че ще е под 10$ и реално не виждам смисъл да не си го регна през някоя от хостинг компаниите, а за управлението - какво можеш да управляваш от cpanel-a на чуждестранните компании, а от българските не може ?
Не мисля, че ще е под 10$ и реално не виждам смисъл да не си го регна през някоя от хостинг компаниите, а за управлението - какво можеш да управляваш от cpanel-a на чуждестранните компании, а от българските не може ?
- nurv
За цената си зависи какво точно искаш да регистрираш или прехвърлиш. Отделно, че зависи дали подновяваш, когато дойде време или когато е изгодно. Ако съвпадне идеално. За Cpanel-a... не знам. Не го ползвам. Под управление на домейните визирам прехвърлям къде точно сочат. Днес може да са в една хостинг компания, утре може да не са.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
nurv написа:За цената си зависи какво точно искаш да регистрираш или прехвърлиш. Отделно, че зависи дали подновяваш, когато дойде време или когато е изгодно. Ако съвпадне идеално.
Можеш да си удължаваш регистрацията по всяко време, няма нужда да чакаш да наближи крайния срок
azrod написа:и реално не виждам смисъл да не си го регна през някоя от хостинг компаниите
И като затвори утре врати българската хостинг компания, която не е регистратор, ще има мяууу докато се опитваш да убедиш icann, че този домейн си е твой.
- nurv
maxpayne написа:Можеш да си удължаваш регистрацията по всяко време, няма нужда да чакаш да наближи крайния срок
Май не съм се изразил ясно. Това, което исках да кажа е дали ще го подновява на нормалната тарифа или ще следи за промоции/големи намаления/купони.
maxpayne написа:И като затвори утре врати българската хостинг компания, която не е регистратор, ще има мяууу докато се опитваш да убедиш icann, че този домейн си е твой.
От българските поне дом.бг е достатъчно добра като поддържка, време за реакции и контролен панел. Знам, че някои хостинг компании продават и домейни, но после управлението е по-ограничено и в някои случаи човек има "усещането", че всъщност домейнът е собственост на хостинг компанията, а не негов. В тоя смисъл "номера" могат да правят някои такива - примерно могат да си прехвърлят домейна и иди доказвай, че всъщност ти си титуляр. Може би с фактура на хартия има шанс, но ще трябва да се мине през БГ съд... За godaddy съм мяркал някои не съвсем любезни коментари, но не помня точно в какъв смисъл. Не знам задължително ли е регистратора да си пише кой е във whois инфото на домейна или го правят самодейно с рекламна цел.
-
- Контакти:
maxpayne написа:azrod написа:и реално не виждам смисъл да не си го регна през някоя от хостинг компаниите
И като затвори утре врати българската хостинг компания, която не е регистратор, ще има мяууу докато се опитваш да убедиш icann, че този домейн си е твой.
Ние работим с фактури и не мисли, че българския регистратор си прибира цялата сума и не отчита пред ICANN

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Препоръчвам HOST.bg и ICN.bg
Имам над 100 домейна и нямам никакви проблеми.
Само за справка - точно преди няколко години именно GoDaddy регистрираха всички домейни, които търсиш при тях, но не купуваш и след това се опитваха да ти ги продадат на по-висока цена...
Имам над 100 домейна и нямам никакви проблеми.
Само за справка - точно преди няколко години именно GoDaddy регистрираха всички домейни, които търсиш при тях, но не купуваш и след това се опитваха да ти ги продадат на по-висока цена...

Това на GoDaddy е долен номер - мислил съм си го и за други, че може да се случи. Затова не е добре човек да проверява домейн, който го интересува без да го регистрира на момента. Идеалният вариант да намериш смислени свободни домейни е като записваш какво търсят хората.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”