Регистратор на домейни

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Регистратор на домейни

Мнениеот MMX » Чет 07 юни 2012 15:34

Кой западен регистратор може да се счита за надежден и "порядъчен"? Godaddy? Имам предвид да си върши работата без някакви номера или да изчезне след 1 година.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Регистратор на домейни

Мнениеот maxpayne » Чет 07 юни 2012 15:53

godaddy са достатъчно големи и надеждни. Все пак не всеки рекламира на паузите на супер купата.

Всъщност не знам какво разбираш под "надеждни" и "номера"

п.п. има разни промо кодове за тях, с които поръчката ти ще стане по-евтина, просто потърси

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 07 юни 2012 15:55

A защо не си го регнеш оттука, каква е идеята да е западен ?

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Чет 07 юни 2012 15:55

Моят избор е Namecheap. Няма такова нещо като регване тук. Нашите фирми ползват акаунти при регистаторите. Т.е. те ти регистрират домейна в тяхната кошница. Аз лично предпочитам сам да си управлявам домейните, вместо да си лафя със съпорт за някакви елементарни настройки. Работил съм във фирма, която регистрираше най-вече в OnlineNIC, но тях не мога да ги препоръчам :)

П.П. Забравих да спомена и доста агресивната кампания на Namecheap срещу GoDaddy (така е CEO като стреля по слонове и после се хвали). В резултат имаш постоянни купони за намаление.

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 07 юни 2012 16:18

И колко ще ти излезне това удоволствие в NameCheap примерно ?
Не мисля, че ще е под 10$ и реално не виждам смисъл да не си го регна през някоя от хостинг компаниите, а за управлението - какво можеш да управляваш от cpanel-a на чуждестранните компании, а от българските не може ?

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 07 юни 2012 16:29

За цената си зависи какво точно искаш да регистрираш или прехвърлиш. Отделно, че зависи дали подновяваш, когато дойде време или когато е изгодно. Ако съвпадне идеално. За Cpanel-a... не знам. Не го ползвам. Под управление на домейните визирам прехвърлям къде точно сочат. Днес може да са в една хостинг компания, утре може да не са.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 07 юни 2012 17:32

nurv написа:За цената си зависи какво точно искаш да регистрираш или прехвърлиш. Отделно, че зависи дали подновяваш, когато дойде време или когато е изгодно. Ако съвпадне идеално.

Можеш да си удължаваш регистрацията по всяко време, няма нужда да чакаш да наближи крайния срок
azrod написа:и реално не виждам смисъл да не си го регна през някоя от хостинг компаниите

И като затвори утре врати българската хостинг компания, която не е регистратор, ще има мяууу докато се опитваш да убедиш icann, че този домейн си е твой.

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 07 юни 2012 17:40

maxpayne написа:Можеш да си удължаваш регистрацията по всяко време, няма нужда да чакаш да наближи крайния срок

Май не съм се изразил ясно. Това, което исках да кажа е дали ще го подновява на нормалната тарифа или ще следи за промоции/големи намаления/купони.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Чет 07 юни 2012 20:47

maxpayne написа:И като затвори утре врати българската хостинг компания, която не е регистратор, ще има мяууу докато се опитваш да убедиш icann, че този домейн си е твой.

От българските поне дом.бг е достатъчно добра като поддържка, време за реакции и контролен панел. Знам, че някои хостинг компании продават и домейни, но после управлението е по-ограничено и в някои случаи човек има "усещането", че всъщност домейнът е собственост на хостинг компанията, а не негов. В тоя смисъл "номера" могат да правят някои такива - примерно могат да си прехвърлят домейна и иди доказвай, че всъщност ти си титуляр. Може би с фактура на хартия има шанс, но ще трябва да се мине през БГ съд... За godaddy съм мяркал някои не съвсем любезни коментари, но не помня точно в какъв смисъл. Не знам задължително ли е регистратора да си пише кой е във whois инфото на домейна или го правят самодейно с рекламна цел.

azrod
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 08 юни 2012 8:24

maxpayne написа:
azrod написа:и реално не виждам смисъл да не си го регна през някоя от хостинг компаниите

И като затвори утре врати българската хостинг компания, която не е регистратор, ще има мяууу докато се опитваш да убедиш icann, че този домейн си е твой.

Ние работим с фактури и не мисли, че българския регистратор си прибира цялата сума и не отчита пред ICANN mhihi

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 08 юни 2012 9:52

Аз ползвам http://www.enom.com
http://www.godaddy.com също не е лош избор.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 08 юни 2012 18:26

Препоръчвам HOST.bg и ICN.bg

Имам над 100 домейна и нямам никакви проблеми.

Само за справка - точно преди няколко години именно GoDaddy регистрираха всички домейни, които търсиш при тях, но не купуваш и след това се опитваха да ти ги продадат на по-висока цена... :screwy

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Съб 09 юни 2012 9:56

Това на GoDaddy е долен номер - мислил съм си го и за други, че може да се случи. Затова не е добре човек да проверява домейн, който го интересува без да го регистрира на момента. Идеалният вариант да намериш смислени свободни домейни е като записваш какво търсят хората.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”