желая тук да споделя нещо, което ме потресе истински и за пореден път се убеждавам, че за родината ни бъдеще няма, не и докато сме такова глупаво племе

Всичко е свързано със СУСИ-студентската информационна система на СУ, през която става записването за изборни предмети през периода на обучението. Принципа на записване не е свързан с успех и постижения, а е от типа "Кой превари-той завари", като съответно хубавите курсове се запълват за секунди. Чудесно, значи ще падне едно яко чакане, но да съм от първите. Да де, но типично по български - сървара пада точно когато трябва да почне записването, защото техниката е допотопна, а на нея разчита цял СУ

Пак всичко в реда на нещата уж, но изненада - бях оплют от колегите си, задето смея да надигам глава и да казвам нещо

За сметка на това това са бъдещите интелигенти на страната, отличници, медалисти от състезания и какво ли още не.
Според тези хора да имаш глас, да не бъдеш роб на системата, си е чиста проба престъпление. Трябва да се прилага безропотно подчинение и смирение

Това ли ни е гражданското общество, това ли са студентите - синоним на буден дух, бунтарство и идеализъм

За сметка на това до сега аз имам повече часове благотворителен труд, отколкото те в 9gag и ФБ, раздавал съм дрешки на семейства в затруднено положение, на Коледа и Великден съм посещавал домове за изоставени деца и хора с увреждания, нито за миг не съм бил пасивен в гражданската си позиция, аз, заедно с помощта на още двама приятели организирах протеста срещу АКТА в Перник и за два дни кампания във ФБ изкарахме около 50 души на кучия студ, да ни подкрепят, отново с помощта на приятели помагахме безвъзмездно в една подписка, която тече към момента, защото това е идея, която подкрепяме, мое дело бе и плаката в центъра на Перник, в подкрепа на употребата на кирилица, какво ли още не съм правил в полза на младите хора около себе си... И какво, оказва се, че съм го правил буквално за на баба ми хвърчилото, овцата си е овца, без акъл се е родила, без акъл и ще си умре, като през цялото време ще я дои кой как може. Истински съм огорчен, че от 150 от най-интелигентните млади хора в страната се оказва, че никой не е направил и крачка напред от съзнанието на българин от началото на 19-ти век. Никога до сега не съм го мислил, ама май оправията вярно е Терминал 2 и кой както успее да се спаси

Едно е да виждаш човешката апатия, тя е до време, апатичните могат да се събудят, да заемат позиция. Какво обаче ще се случи с тия, робите по дух, ограничените ментално, хора за които е важно съседа да е зле, не те да са добре ?! От всички млади хора, които познавам - мнозинството са точно това, искат американския модел - да робуват цял живот, да живеят със заема за колата, къщата, храната, да мълчат като рибки, когато някой ги клати юнашки, да се полюшват в такт в поредната чалготека или на някое метъл събитие, докато се напиват, за да забравят поне за миг комплексите, а когато някой им каже, че може иначе, да го препсуват набързо, като прокажен, който пречи на мечтата за съществувание като водорасло

...все едно е кой ще управлява овцата,
проблемът на овцата е в това, че тя си мисли,
овцете нямат глас, всички сме статисти,
к’во ме занимават тея тъпи оптимисти,
живея, ям и сера, някой друг да чисти,
докато в сърцето няма бойна искра,
човекът не е човек, а човекът-овца,
изгубил вяра в себе си, пречупен от властта,
забравил за мечтите си се лута във нощта...
Къде остана наследството, оставено ни от тези хора ?!
Наистина, къде ?!
ПС-Ако темата се струва прекалено мелодраматична на управленското тяло на форума, ключете, трийте, колете, бесете, но по спомен форумът е място, където в древността хората са могли да кажат своето мнение, да споделят какво ги вълнува пред съгражданите си или пък просто да се направят на клоуни