желая тук да споделя нещо, което ме потресе истински и за пореден път се убеждавам, че за родината ни бъдеще няма, не и докато сме такова глупаво племе
Всичко е свързано със СУСИ-студентската информационна система на СУ, през която става записването за изборни предмети през периода на обучението. Принципа на записване не е свързан с успех и постижения, а е от типа "Кой превари-той завари", като съответно хубавите курсове се запълват за секунди. Чудесно, значи ще падне едно яко чакане, но да съм от първите. Да де, но типично по български - сървара пада точно когато трябва да почне записването, защото техниката е допотопна, а на нея разчита цял СУ
До тук нищо нетипично, но тепърва се разви потресаващото за мен нещо - специалността ми има група във ФБ, където аз явно споделих негодуванието за случващото се, насочено конкретно към хората отговорни за което, защото просто не намирам за нормално да вися като дебил 6 часа пред монитора, да се ядосвам и изнервям, наместо да се готвя за изпит и за предстоящия си стаж в БАН.Пак всичко в реда на нещата уж, но изненада - бях оплют от колегите си, задето смея да надигам глава и да казвам нещо
За сметка на това това са бъдещите интелигенти на страната, отличници, медалисти от състезания и какво ли още не.
Според тези хора да имаш глас, да не бъдеш роб на системата, си е чиста проба престъпление. Трябва да се прилага безропотно подчинение и смирение
Това ли ни е гражданското общество, това ли са студентите - синоним на буден дух, бунтарство и идеализъм
За сметка на това до сега аз имам повече часове благотворителен труд, отколкото те в 9gag и ФБ, раздавал съм дрешки на семейства в затруднено положение, на Коледа и Великден съм посещавал домове за изоставени деца и хора с увреждания, нито за миг не съм бил пасивен в гражданската си позиция, аз, заедно с помощта на още двама приятели организирах протеста срещу АКТА в Перник и за два дни кампания във ФБ изкарахме около 50 души на кучия студ, да ни подкрепят, отново с помощта на приятели помагахме безвъзмездно в една подписка, която тече към момента, защото това е идея, която подкрепяме, мое дело бе и плаката в центъра на Перник, в подкрепа на употребата на кирилица, какво ли още не съм правил в полза на младите хора около себе си... И какво, оказва се, че съм го правил буквално за на баба ми хвърчилото, овцата си е овца, без акъл се е родила, без акъл и ще си умре, като през цялото време ще я дои кой как може. Истински съм огорчен, че от 150 от най-интелигентните млади хора в страната се оказва, че никой не е направил и крачка напред от съзнанието на българин от началото на 19-ти век. Никога до сега не съм го мислил, ама май оправията вярно е Терминал 2 и кой както успее да се спаси
Едно е да виждаш човешката апатия, тя е до време, апатичните могат да се събудят, да заемат позиция. Какво обаче ще се случи с тия, робите по дух, ограничените ментално, хора за които е важно съседа да е зле, не те да са добре ?! От всички млади хора, които познавам - мнозинството са точно това, искат американския модел - да робуват цял живот, да живеят със заема за колата, къщата, храната, да мълчат като рибки, когато някой ги клати юнашки, да се полюшват в такт в поредната чалготека или на някое метъл събитие, докато се напиват, за да забравят поне за миг комплексите, а когато някой им каже, че може иначе, да го препсуват набързо, като прокажен, който пречи на мечтата за съществувание като водорасло
...все едно е кой ще управлява овцата,
проблемът на овцата е в това, че тя си мисли,
овцете нямат глас, всички сме статисти,
к’во ме занимават тея тъпи оптимисти,
живея, ям и сера, някой друг да чисти,
докато в сърцето няма бойна искра,
човекът не е човек, а човекът-овца,
изгубил вяра в себе си, пречупен от властта,
забравил за мечтите си се лута във нощта...
Къде остана наследството, оставено ни от тези хора ?!
Наистина, къде ?!
ПС-Ако темата се струва прекалено мелодраматична на управленското тяло на форума, ключете, трийте, колете, бесете, но по спомен форумът е място, където в древността хората са могли да кажат своето мнение, да споделят какво ги вълнува пред съгражданите си или пък просто да се направят на клоуни

така или иначе така,че всичко си идва на място!