Вярвате ли в това, че младежа си е измислил исторята?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да, явано има развинтена фантазия
16
38%
Историята е истинска, полицаите са замазали следите
26
62%

Общо гласове: 42
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 11 яну 2007 20:58

Историята е следната:

focus-news.net написа:Младеж инсценира грабеж и обвини полицейски служители като автори на престъплението

11 януари 2007 | 13:45 | Агенция "Фокус"

с. Живково. Полицаи от РПУ-Ихтиман заловиха младеж, инсценирал грабеж и обвинил полицейски служители като автори на престъплението, съобщиха от пресцентъра на МВР.
В понеделник следобед в полицията се обадил по телефона кметът на с. Живково. Той съобщил, че при него дошъл 19-годишен местен младеж, който преди обяд "бил ограбен от трима полицаи". По случая веднага била разпоредена проверка. Уведомена е и Софийска военна окръжна прокуратура.
Пред полицейските служители В.М. разказал много драматично как същия ден около 11.30 часа, докато се движел с велосипеда си по пътя Ихтиман – с. Живково, бил настигнат и спрян принудително от полицейски автомобил “Астра”. От колата излезли трима униформени в нетрезво състояние, които му поискали да представи лична карта. Младежът им казал, че не носи документ за самоличност. Тогава един от полицаите го заплашил с побой и го накарал да извади всички вещи от джобовете си. Тримата служители му взели мобилния телефон ”Сименс С 55”, цигарите и коженото яке от гърба, след което се качили на автомобила и продължили пътя си.
Младежът дал подробно описание на “извършителите”, които според него не били местни полицаи. “Потърпевшият” дал и регистрационния номер на автомобила. При последвалата проверка станало ясно, че част от посочените цифри отговарят на служебна астра, ползвана от РПУ-Самоков. Оказало се, че същия ден въпросният автомобил не е напускал района и се е движел по маршрута си. Междувременно полицаите проверили всички питейни заведения и заложни къщи в района на Ихтиман. Във вторник била проверена и последната заложна къща, която била затворена предния ден. Там полицаите се натъкнали на мобилния телефон, който бил заложен от младежа за 30 лв. Оказало се, че той го закупил оттам през ноември 2006 г. При поредния разпит криминалистите показали телефона на В.М. и той признал, че се нуждаел от пари и поради страх от семейството си скалъпил обвинението срещу полицаите. Коженото яке било открито захвърлено в селски двор. По случая се води дознание. Уведомена е местната Районна прокуратура.

Стана ми интересно, че все пак младежа е посочил номера на деиствителна полицейска кола. Отделно що не е казал, че трима неизвестни цигани са го обрали и всички да му повярват, а ще измисля опашатата лъжа "полицаи ме обраха"? Незнам за вас, но на колегата ми, синът му е 18-19 годишен и е бил рекетиран от трезвени полица, особенно вечер, за неносене на лична карта (глобата е 200 лева по закон), та нещо ми се струва много логично точно полицаите да са прибрали телефона на момчето, ако е нямал пари, и после да замазали следите, след като се е оплакало в кметството, но знам ли? Вие как смятате? Отдлно, че момчето уж му трябват пари, залага си телефона и незнайно защо си захвърля якето посред зима? :roll:

Последна промяна от musura на Чет 11 яну 2007 21:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tbs_niki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tbs_niki » Чет 11 яну 2007 21:04

в българия май е нормално да крият грешките на полицията :cry:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 11 яну 2007 21:31

Сега преразказ по картинки ли ще правим ??? Или просто да разгряваме пръсти по клавиатурите???????? :screwy :screwy :screwy :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :stumm :stumm :stumm

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 11 яну 2007 22:25

веселин написа:Сега преразказ по картинки ли ще правим ??? Или просто да разгряваме пръсти по клавиатурите???????? :screwy :screwy :screwy :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :stumm :stumm :stumm

Еми има я историята от официален информационен източник. Въпроса е конкретен - Вярваш ли, че момчето си е измилило, че са го обрали полицаите, или наистина са му взели телефона и якето?

Знаеш ли защо в БГ няма осъден лекар? Същото е и с полицаите

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 11 яну 2007 22:30

musura написа:
веселин написа:Сега преразказ по картинки ли ще правим ??? Или просто да разгряваме пръсти по клавиатурите???????? :screwy :screwy :screwy :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :stumm :stumm :stumm

Еми има я историята от официален информационен източник. Въпроса е конкретен - Вярваш ли, че момчето си е измилило, че са го обрали полицаите, или наистина са му взели телефона и якето?

Знаеш ли защо в БГ няма осъден лекар? Същото е и с полицаите
Както и да е - всеки е свободен да вярва на която си иска /дез/информационна агенция :wink: Не съм бил свидетел на случилото се - така , че се въздържам от преразказ по картинка - нарисувана ми от "Фокус". CNN , или която и да е агенция!!! :!: Ако това е темата на века - приемете за виновни всички полицаи и разпускаме държавата във ваканция!!!Не знам - не се обиждай,но просто толкова често се трупат негативи върху тези или онези - та и сега ще се получи - за или против полицаите - Латино сага в 1322 серии!!!

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Чет 11 яну 2007 22:37

Еми има два варианта...или си го е измислило или не е... :roll:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 11 яну 2007 22:42

Според мен момчето не лъже.....на полицай вяра нямам принципно.....а и верно, щеше да каже трима мангали ме обраха, чак да дава номер на астрата и тем-подобни....
А гарван гарвану око не вади - замазали са случката с дружни усилия....
това е моето мнение...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 11 яну 2007 22:49

Birdie написа:на полицай вяра нямам принципно

Имам доста познати полицаи и са все читави хора, обаче във всяко стадо има черни овце! Както и при лекарите - както има хора, които наистина си разбират от работата, така има и такива, които могат да те затрият за няколко часа (изпитвал съм го на собствен гръб :cry: ).

Иначе не изключвам и варианта, момчето да е много умно дете и да решило да натопи полицаите, за да им е вътрешно, защото то така или иначе не губи нищо, ако го разкрият :wink:

П.П. Ако искаме да имаме нормална държава, трябва да уважаваме полицията като институция, обаче това не включва да си затваряме очите пред незаконните действия на нейни служители :idea:

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 11 яну 2007 23:36

Ако е искал да натопи мангали е трябвало да накара някое френдче да му надуе главата за по-достоверно, затова е съчинил случката.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 11 яну 2007 23:59

Наистина доста нелогично звучи цялата история. И логично по начина, по който Мусура я преразказа :wink:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 12 яну 2007 11:23

Не бе Масур, момчето явно има дарба като в "Ефекта на пеперудата", връща се назад във времето и поправя нещата...
ПС тя българската обективна реалност е много потдатлива на субективни влияния...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 12 яну 2007 11:26

не знам :roll:
то вече на какво да вярваш

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 12 яну 2007 11:35

musure - оптична измама е и това :) :) :)

не ми се иска да повярвам ., че полицайте до толкова може да са се самозабравили вкретенили или да са били пияни за да направят такова нещо със служебни униформи и кола
просто не искам да си помисля че може да се случи
айде изнудване от кат като си виновен и когато не си по иди дойде ,ама чак дотам......ако истина тежко ни

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 12 яну 2007 16:12

С вероятност 51% вярвам на момчето.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 12 яну 2007 16:40

Според мен е вярна...
КАк така разбираш ли намерили телефона толкоз бързо..
Пък и той си е признал раираш ли...

Да'н говорим, колко луд трябва да си за да скалъпваш такава история, при положение, че наистина може да са 2 ма неизвестни... и шанса да те хванат е минимален....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”