Питане за очен лазерен център Vision

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
perin
Автомобил:
Двигател:

Питане за очен лазерен център Vision

Мнениеот perin » Вто 10 апр 2007 21:14

Здравейте. Питането ми затова дали някой си правил операция в този център или да е чувал отзиви за това колко са добри?
Имам предвид доколко няма рецидиви няколко години след операцията?
И има ли алтернативно място където правят такива операции?
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 апр 2007 21:19

И аз обмислям да дам някой лев за очичките ми.. щото вече издадоха багажлъка.. чакам отзиви .. ?!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 10 апр 2007 21:21

Мнение от една позната, чиято майка са оперирали там.
Взели са й 1700 лева, въпреки, че трябва да се плати 900 лева, другото е поето от касата, та тия хубавци са взели пари и от СЗОК.
Освен това, последният път, като говорих с тях, подобрение почти нямаше. Сега иска да ги съдим, за да им върнат парите.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 апр 2007 21:25

Хмм това въобще не ми харесва като първи отзив..
Аз имам една роднина във варна която прави такива интервенции и била много добра майка ми иска да ме кара там да си опрая очите.. ама мене ме е страх да се давам на такива работи .. както си ги имам така мога да си остана и без тях заради идиоти...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 10 апр 2007 21:28

За Варна съм чувал добри отзиви, но не знам коя клиника, мога да питам, но една колежка си направи там корекция на късогледство мисля, и е доста доволна, поне не носи очила вече, ако не друго :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 апр 2007 21:30

dobrinb написа:За Варна съм чувал добри отзиви, но не знам коя клиника, мога да питам, но една колежка си направи там корекция на късогледство мисля, и е доста доволна, поне не носи очила вече, ако не друго :wink:

Ами и аз мога да питам майка ми коя е роднината там.. и да разбера отзивите за това.. и знам че не взима скъпо..

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 10 апр 2007 21:30

Vizor написа:Хмм това въобще не ми харесва като първи отзив..
Аз имам една роднина във варна която прави такива интервенции и била много добра майка ми иска да ме кара там да си опрая очите.. ама мене ме е страх да се давам на такива работи .. както си ги имам така мога да си остана и без тях заради идиоти...

Ти ако винаги гледаш така на нещата, незнам на какво ли лечение би се подложил.
Сега по темата - Имаме близък очен лекар, ако искате мога да разпитам къде е най-добре да се прави очна операция. Под "добре" нямам в предвид добре като заплащане, а като професионализъм :!:

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Вто 10 апр 2007 21:36

Аз имам впечатления от варненския център (света Анна ли беше, Петка ли... забравих точно как се казваше). Специалисти са. Не знам в София дали са по-добри, но ония не са аматьори. И предполагам във Варна ще минеш с по-малко пари.

Обаче за интервенцията съм чувал, че не е точно на късмет, но няма никаква гаранция какво ще стане след някоя година. Ако извадиш късмет може да ти е наред всичко. Но има случаи да се върнат нещата в старото положение и също и по-зле да стане. Който прави операции естествено ще ти каже, че е 100% безрисково и добро. Затова иди в някоя оптика дето са им конкуренти да ти кажат другата гледна точка.

Аз бях страничен наблюдател, а не пациент. Но ми направи недобро впечатление една особеност - гледах доста хора излизат от операция на 2-те очи. Според мен е необмислен риск да си оперираш и двете очи наведнъж.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 апр 2007 21:41

Tishku написа:
Vizor написа:Хмм това въобще не ми харесва като първи отзив..

Ти ако винаги гледаш така на нещата, незнам на какво ли лечение би се подложил.
Сега по темата - Имаме близък очен лекар, ако искате мога да разпитам къде е най-добре да се прави очна операция. Под "добре" нямам в предвид добре като заплащане, а като професионализъм :!:

Тишко аз гледам така на нещата защото съм реалист.. имам 2-ма приятели които си отидоха 'under a knife' така че.. без такива изказвания.. трябва много да имам доверие на човек че да му дам окото си !!!

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 10 апр 2007 22:13

Секи сам си преценява за себе си.. аз предложих услуга... и просто коментирах написаното по-горе от теб. СОрри

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 апр 2007 22:15

Tishku написа:Секи сам си преценява за себе си.. аз предложих услуга... и просто коментирах написаното по-горе от теб. СОрри

За какво ми се извиняваш ? че споделяш собственото си мнение? няма смисъл.. просто аз направих същото .. но не вярвам да си дадеш окото на човек които не познаваш... незнаеш снощи не е имало скандал и днеска да и трепне раката ? просто немога.. ако е нещо без да ми ровят в около.. лазер или тн.. по може

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 10 апр 2007 22:18

На сина на мой колега му правиха операция във Варна - много доволни бяха (и още са). Мога още утре да попитам и да "доложа" за подробностите.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 10 апр 2007 22:23

Ами аз доколкото знам повечето опрации в тази област са само чрез лазери, защото "материята" не позволява други такива манипулации!
Ще питам, и утре ще пиша :arrow:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 10 апр 2007 22:24

Tishku написа:Ами аз доколкото знам повечето опрации в тази област са само чрез лазери, защото "материята" не позволява други такива манипулации!
Ще питам, и утре ще пиша :arrow:

Щото съм гледал.. как барат ретината и такива работи за това нещо не ми е до такива операции иначе съм с 2 раце за .. интервенция с лазер.. коригиране на окото.. мисля че ще ми дойде добре

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Вто 10 апр 2007 22:54

Преди 2 години правиха във Вижън операция на баща му - имаше "пердета" на 2-те очи - с имплантиране на нови лещи - мога да ти кажа това което видях там не мога да го сравня със нищо видяно до сега - такова внимание, такова отношение, такава техника, такава чистота, такъв професионализъм аз не бях срещал до тогава - хората бяха на световно ниво - операциите бяха през около 2 месеца за всяко от о4ите - бяха 100% успешни - баща ми в момента вижда по добре от мен. Операциите му бяха следобяд за около 1 час време с подготовката и манипулациите , сложиха му лепенка на окото и на другия ден по обяд я махнаха- няма да мога да предам какво е да видиш как баща ми който 5 години едва ходеше по улиците и 4етеше вестник от 10 см , как се радваше че вижда и как преоткриваше света... На целия екип на Вижън аз и семейството ми ще сме вечно благодарни. За парите някой ще попита - колкото определиха - толкова и платихме - доколото имам спомен операцията се поемаше от здр.каса а ние платихме само имплантантите-лещите ...като съм свидетел какво направиха тези добри и подготвени хора и техниката им , и пове4е бихме дали - какво са парите когато в замяна полу4аваш зрение - само този който го е загубил може да го оцени..

и още нещо - в книгата им за похвали и отзиви имаше благодарности и от съпругата на предишния US посланник - и тя си е правила операция във Вижън... а като се замислих тогава тя е можела да си направи операция където пожелае по света , ама е предпочела тях ...
значи има защо ..

Успех и късмет

Върни се в “ОФФ-Топик - други”