Некоректен колега-nikogbt

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Некоректен колега-nikogbt

Мнениеот k_garchev » Чет 13 дек 2012 22:01

Случката е следната-търсех да закупя калник и шенкел за Пасат Б5!Колегата се свърза с мен и се разбрахме 40лв за шенкела и 30лв за калника!Изпрати ги,взех ги,но се оказа,че шенкела не става!Лагера и главината бяха различни!Свързах се с него да му го върна и ето отговора му:
nikogbt написа:ti kato mu plati6 o6te vednuj transporta ,po dobre go pusni vuv foruma da go prodade6,da si vurne6 parite,az sum ti go dal na dobra cena....4e i az triabva da dam pari pak za benzin do morgata da ida da go vurna. i dvamata 6te zagubim v slu4aia. Pusni go vuv foruma za niakolko dni ,a puk ako ne go prodade6 6te izmislim ne6to

Казах му,че няма проблеми да го пусна за продажба!Не няколко дни,а повече от месец изчаках,но никой не прояви интерес за шенкела!Преди няколко дни му писах да си каже данните,аз ще платя транспорта и да му го върна!Не ми отговори!Писах му 4-5 съобщения за няколко дни,четеше ги,но не ми отговаряше!Написах му,че ще пусна една тема за него и след няма и 5 минути получих отговор,че той нямал вина!
nikogbt написа:i s kakvo te izmamih az? Ne iskat da mi go vzemat v morgata tozi 6enkel ,kakvo da napravia az,puk i o6te po malka vina imam 4e tvoiat se e okazul razli4en,az sum siguren 4e tozi e ot passat disel 1999godina... Kakvoto iska6 pravi,poznavat me horata. Ti si preceni

Все едно!Не съм за 40лв при положение,че вложих много повече пари за да оправя блъснатия автомобил!Абсолютно всички части ги купи от тук и бях повече от доволен от продавачите!Просто искам да предупредя потребителите на форума за въпросния човек да внимават когато пазаруват от него!Има много коректни продавачи,но има и хора,които за дребна сума хитруват!

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Re: Некоректен колега-nikogbt

Мнениеот FreeSoul » Чет 13 дек 2012 23:28

Само не разбрах.... колегата е отишъл до моргата да ти купи шенкел? Предполагам, не си го помолил да отиде?
Ти знаеше ли, че той ще го взима от морга или моргата е просто извинение да не ти го върне?

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 13 дек 2012 23:45

Нищо не съм го молил!Бях пуснал обява,че купувам доста части за Пасат Б5,набавих си повечето части и ми остана калник и шенкел!Той ми писа,че има на цена от 70лв!Не знаех,че ще взима частите от морга!Може би е извинение,незнам!!!

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 14 дек 2012 18:34

FreeSoul написа:Само не разбрах.... колегата е отишъл до моргата да ти купи шенкел? Предполагам, не си го помолил да отиде?
Ти знаеше ли, че той ще го взима от морга или моргата е просто извинение да не ти го върне?

Което ме навежда на мисълта,че е взел частите от моргата и на мен ми ги е продал за повече пари!Чудесна постъпка!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 14 дек 2012 18:42

Да разбирам, че си търсил шенкел за Пасат 99 дизел?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 дек 2012 18:48

Много лоша постъпка! Сигурен съм, че частите не са от морга, а от пункт за вторични суровини. Изкарал си ги е сам от някоя кола и ги е продал на тебе. От морга, едва ли биха объркали модела на колата. Или колегата им е казал друг модел пасат! Има нещо гнило :?

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пет 14 дек 2012 19:14

Шенкелите имат разлика във вътрешния размер на лагера, така че моят съвет е винаги когато се купува някаква част да се гледа по парт-номер, тогава няма как да стане грешка. Второ, чудно ми е коя е тази морга, която продава калник за Пасат В5 за 30 лв., бих купил 10-15 броя на момента. И трето, в случая не е актуално, но масово не се знае кой Пасат какъв модел е, на тройката казват двойка, на петицата четворка и т.н.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 15 дек 2012 18:35

muns61 написа:Да разбирам, че си търсил шенкел за Пасат 99 дизел?

Да такъв търсих!
batetony67 написа:Шенкелите имат разлика във вътрешния размер на лагера, така че моят съвет е винаги когато се купува някаква част да се гледа по парт-номер, тогава няма как да стане грешка. Второ, чудно ми е коя е тази морга, която продава калник за Пасат В5 за 30 лв., бих купил 10-15 броя на момента. И трето, в случая не е актуално, но масово не се знае кой Пасат какъв модел е, на тройката казват двойка, на петицата четворка и т.н.

Точно това се беше получило!Големината на лагера беше различна!
my heart iS iCe написа:Много лоша постъпка! Сигурен съм, че частите не са от морга, а от пункт за вторични суровини. Изкарал си ги е сам от някоя кола и ги е продал на тебе. От морга, едва ли биха объркали модела на колата. Или колегата им е казал друг модел пасат! Има нещо гнило :?

По-лошото в случая е че прецаква колеги от форума!За такива трябва директно БАН!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 15 дек 2012 20:43

Търсил си за дизел 99, ама не си казал за кой мотор. Онзи и той не е бил толкова в час, та и двамата сте си виновни. Та не виждам каво си недоволен.
Следващият път пусни обява: Търся шенкел за бял Пасат...

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 15 дек 2012 21:21

А ти моята обява видя ли я?!?Кратко,ясно и точно бях написал,че всички части,които търся ми трябват за Пасат Б5 1999г AFN!
Сега доволен ли трябва да съм?И след като му казах за несъответствието на въпросния продавач,той ми отговори да се опитам да го продам и ако не станеда му го върна!Е да,но след като месец не се продаде и ми каза оправяй се!Това коректно ли е?А това че взима частите от морга и ги препродава коректно ли е?
Просто незнае какво означава "мъжката дума"!Като кажеш нещо да го изпълниш!

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Съб 15 дек 2012 22:19

Като гледам и не пише по темата, а може и да не знае за нея.
Добре пак, че е само шенкел, а мъжката дума рядко можеш да разчиташ на нея.

Потребителски аватар
BasS_m_BasS
Автомобил: Golf mk3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот BasS_m_BasS » Съб 15 дек 2012 22:43

В това, че е взел частите от морга и ти ги е продал няма лошо, просто тебе ако те устройва цената и частите са в очакваното от теб състояние, ти ги купуваш, пък той от къде ги взима си е негов проблем. Некоректното е, това че се е съгласил да му го върнеш а после се отмята.. ама така е, днес всеки цепи стотинката на две и трябва да се внимава какво и от кой купуваме. Иначе и аз много части от форума съм купил и винаги съм попадал на страшно коректно отношение от страна на колегите, евала им за което..., ама си ги има и такива несериозници :beer

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Нед 16 дек 2012 16:26

И аз имам малка история с въпросния екземпяр.

Бях помолил Биляна (onazi) да ми пусне тема, че търся Ауто Дим огледало и сензор за дъжд... Същия тоя пише в темата, че има 2 такива огледала при което тя го помоли да даде снимки да ги видим. Видимо и двете огледала бяха се разтекли (потъмняли завинаги). Явно той си мислеше, че ще може да ги набуда на колежката, но аз се намесих в писаниците в темата и му казах, че не падам от небето и на следващия ден когато му написах да ми прати поне едното с опция преглед и тест за 15 мин в Еконт(тества се с 12V напрежение) изведнъж и двете огледала бяха продадени.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 16 дек 2012 17:36

BasS_m_BasS написа: Иначе и аз много части от форума съм купил и винаги съм попадал на страшно коректно отношение от страна на колегите, евала им за което..., ама си ги има и такива несериозници :beer
От 5-6 човека от форума купих части за близо 700лв!Никакви проблеми!Коректни отвсякъде!Всичките ми пратиха частите и ми казаха,че ако има проблем мога да ги върна!За щастие всичко беше ОК!

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 18 дек 2012 21:04

И нито админ се включи,нито и "продавача"?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”