етажна собственост

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
machoman
Автомобил:
Двигател:

етажна собственост

Мнениеот machoman » Съб 26 яну 2013 16:20

Колеги,

Моля за съдействие.
Живея на последния пети етаж на жилищна сграда във Велико Търново. Терасата прилежаща към апартамента е 90кв.м и е реално се явява покрив на другите апартаменти. В момента сградата е на около 30год и терасата е на път да се разрущи напълно.
Въпросът, който имам е:
Кой по Законът за етажната собственост е задължен да направи ремонта на терасата? Аз като собственик на терасата или всички съкооператори, тъй като терасата е таван на сградата?
Какви правни съвети бихте ми дали в тази насока?
Искрено моля за съдействие? Препоръки за адвокати специализирани в решаване на подобни казуси, също би бил от полза.

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: етажна собственост

Мнениеот vaskoto1 » Съб 26 яну 2013 16:53

machoman написа:Колеги,

Терасата, прилежаща към апартамента...

мисля, че това отговаря на въпроса ти, още преди да е зададен...
ако тая тераса е включена в твоята собственост, по нот. акт-недей да търсиш друг да ти я ремонтира.
па ако, че им се явява покрив...
твоя си е.
реално пода ти в банята е таван на комшията отдолу, ама той не ти прави ремонт, ако нещо ти се случи... :idea

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 26 яну 2013 17:15

От друга страна.... на тях им тече, пък той дали я ползва.... 90 кв. тераса, дето е реално покрив... ама да си каже де

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 26 яну 2013 21:50

ако по акт е негова собственост-дискусия няма...
по крив, по прав... :mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 27 яну 2013 0:05

Точно така, тази тераса му е в нотариалния акт.
Покрива е обща част, а неговата тераса си е негова!
А за течовете, съседите могат да имат претенции към него, защото ги наводнява, от неговата тераса.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 27 яну 2013 14:15

Абсолютно съм сигурен, че ти си длъжен да ремонтираш изолацията на покрива под терасата.
Имаме подобен прецедент в нашия блок - част от покрива на подземния гараж се явява балкон и то огромен на партерните апартаменти, които са общо 5. 2-ма от собствениците не ремонтираха покрива откъм балконите си, в резултат на което има протичане на покрива на гаража и 2 автомобила вече са с повредена боя.
Напролет яко подхващаме въпросните 2-ма собственици защото ни омръзна от тъпите им обяснения, че нямали пари, което е пълна лъжа виждайки какъв стандарт на живот имат и това, че ремонта не е толкова скъп. :dummy

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 27 яну 2013 17:18

По пътя на логиката и пода му е таван на комшията му....и така до 1вия етаж. Ако ти си над мен и ти тече терасата, аз ли ще ти правя ремонта :aaaaa . Абсолютно за негова сметка си е...Виж вече за самия таван на блока е друга бира...там се смята коя част е над входа, коя над апартаментите...примерно при нас едната част на изолацията върху панела на блока се плати от общите пари, останалата си я поделиха крайните и средния апартамент.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 27 яну 2013 17:54

vucata написа:По пътя на логиката и пода му е таван на комшията му....и така до 1вия етаж. Ако ти си над мен и ти тече терасата, аз ли ще ти правя ремонта :aaaaa . Абсолютно за негова сметка си е...Виж вече за самия таван на блока е друга бира...там се смята коя част е над входа, коя над апартаментите...примерно при нас едната част на изолацията върху панела на блока се плати от общите пари, останалата си я поделиха крайните и средния апартамент.

Не е така това.
Покрива е обща част, както писах по-горе и ремонта се поема от първи до последен апартамент.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 27 яну 2013 18:10

На някой не му допадна коментара ми ли, не е достатъчно интелигентен и сдържан с правилата на форума или беше чист спам, или банята беше проблема!!!!!
Изглежда в този форум може да пишат в темите само модератоизбранници и модератопомазани, всички други кучета ги яли!
Хубава работа ама БЪЛГАРСКА!!!!!

Последна промяна от vaskoto1 на Нед 27 яну 2013 19:12, променено общо 2 пъти.
Причина: мнението ти беше чист спам! каквото е и това! никой не те задължава да пишеш! ако искаш пиши.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 27 яну 2013 21:44

doaiena написа:На някой не му допадна коментара ми ли, не е достатъчно интелигентен и сдържан с правилата на форума или беше чист спам, или банята беше проблема!!!!!
Изглежда в този форум може да пишат в темите само модератоизбранници и модератопомазани, всички други кучета ги яли!
Хубава работа ама БЪЛГАРСКА!!!!!

То твоето писание е по твоята "българска" работа!!! Кажи какво общо има с темата, па после реви от модератори! Аз що до сега не съм пищал, че не съм модератопомазан? Не е българска, ами ..... айде да не пиша, да нема обидени, ама не си прав, никак даже...
Кажи само, моето мнение по темата различава ли се от темата, и мнението ми по темата ли е?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 27 яну 2013 23:37

Купете си къщи ебаси :Friday

Върни се в “ОФФ-Топик - други”