Колеги,
Моля за съдействие.
Живея на последния пети етаж на жилищна сграда във Велико Търново. Терасата прилежаща към апартамента е 90кв.м и е реално се явява покрив на другите апартаменти. В момента сградата е на около 30год и терасата е на път да се разрущи напълно.
Въпросът, който имам е:
Кой по Законът за етажната собственост е задължен да направи ремонта на терасата? Аз като собственик на терасата или всички съкооператори, тъй като терасата е таван на сградата?
Какви правни съвети бихте ми дали в тази насока?
Искрено моля за съдействие? Препоръки за адвокати специализирани в решаване на подобни казуси, също би бил от полза.
Благодаря предварително.
етажна собственост
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: етажна собственост
machoman написа:Колеги,
Терасата, прилежаща към апартамента...
мисля, че това отговаря на въпроса ти, още преди да е зададен...
ако тая тераса е включена в твоята собственост, по нот. акт-недей да търсиш друг да ти я ремонтира.
па ако, че им се явява покрив...
твоя си е.
реално пода ти в банята е таван на комшията отдолу, ама той не ти прави ремонт, ако нещо ти се случи...

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
От друга страна.... на тях им тече, пък той дали я ползва.... 90 кв. тераса, дето е реално покрив... ама да си каже де
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ако по акт е негова собственост-дискусия няма...
по крив, по прав...
по крив, по прав...

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Точно така, тази тераса му е в нотариалния акт.
Покрива е обща част, а неговата тераса си е негова!
А за течовете, съседите могат да имат претенции към него, защото ги наводнява, от неговата тераса.
Покрива е обща част, а неговата тераса си е негова!
А за течовете, съседите могат да имат претенции към него, защото ги наводнява, от неговата тераса.
Абсолютно съм сигурен, че ти си длъжен да ремонтираш изолацията на покрива под терасата.
Имаме подобен прецедент в нашия блок - част от покрива на подземния гараж се явява балкон и то огромен на партерните апартаменти, които са общо 5. 2-ма от собствениците не ремонтираха покрива откъм балконите си, в резултат на което има протичане на покрива на гаража и 2 автомобила вече са с повредена боя.
Напролет яко подхващаме въпросните 2-ма собственици защото ни омръзна от тъпите им обяснения, че нямали пари, което е пълна лъжа виждайки какъв стандарт на живот имат и това, че ремонта не е толкова скъп.
Имаме подобен прецедент в нашия блок - част от покрива на подземния гараж се явява балкон и то огромен на партерните апартаменти, които са общо 5. 2-ма от собствениците не ремонтираха покрива откъм балконите си, в резултат на което има протичане на покрива на гаража и 2 автомобила вече са с повредена боя.
Напролет яко подхващаме въпросните 2-ма собственици защото ни омръзна от тъпите им обяснения, че нямали пари, което е пълна лъжа виждайки какъв стандарт на живот имат и това, че ремонта не е толкова скъп.

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
По пътя на логиката и пода му е таван на комшията му....и така до 1вия етаж. Ако ти си над мен и ти тече терасата, аз ли ще ти правя ремонта
. Абсолютно за негова сметка си е...Виж вече за самия таван на блока е друга бира...там се смята коя част е над входа, коя над апартаментите...примерно при нас едната част на изолацията върху панела на блока се плати от общите пари, останалата си я поделиха крайните и средния апартамент.

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
vucata написа:По пътя на логиката и пода му е таван на комшията му....и така до 1вия етаж. Ако ти си над мен и ти тече терасата, аз ли ще ти правя ремонта. Абсолютно за негова сметка си е...Виж вече за самия таван на блока е друга бира...там се смята коя част е над входа, коя над апартаментите...примерно при нас едната част на изолацията върху панела на блока се плати от общите пари, останалата си я поделиха крайните и средния апартамент.
Не е така това.
Покрива е обща част, както писах по-горе и ремонта се поема от първи до последен апартамент.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
На някой не му допадна коментара ми ли, не е достатъчно интелигентен и сдържан с правилата на форума или беше чист спам, или банята беше проблема!!!!!
Изглежда в този форум може да пишат в темите само модератоизбранници и модератопомазани, всички други кучета ги яли!
Хубава работа ама БЪЛГАРСКА!!!!!
Изглежда в този форум може да пишат в темите само модератоизбранници и модератопомазани, всички други кучета ги яли!
Последна промяна от vaskoto1 на Нед 27 яну 2013 19:12, променено общо 2 пъти.
Причина: мнението ти беше чист спам! каквото е и това! никой не те задължава да пишеш! ако искаш пиши.
Причина: мнението ти беше чист спам! каквото е и това! никой не те задължава да пишеш! ако искаш пиши.
-
- Автомобил:
- Двигател:
doaiena написа:На някой не му допадна коментара ми ли, не е достатъчно интелигентен и сдържан с правилата на форума или беше чист спам, или банята беше проблема!!!!!
То твоето писание е по твоята "българска" работа!!! Кажи какво общо има с темата, па после реви от модератори! Аз що до сега не съм пищал, че не съм модератопомазан? Не е българска, ами ..... айде да не пиша, да нема обидени, ама не си прав, никак даже...
Кажи само, моето мнение по темата различава ли се от темата, и мнението ми по темата ли е?
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Купете си къщи ебаси 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”