Здравейте, колеги.
Бакалавър завърших в ТУ Варна и ми предстои да запиша магистратура. Желая да я запиша или в ТУ Варна или в ТУ София, но всички специалности, които искам са в редовна форма на обучение, а редовното посещаване на лекции е непосилно за мен-трябва и да работя. Та, имам въпрос към колегите, ако има такива, които учат или са учили в двата университета, как стоят нещата с присъствието. Чувам от хора, че например в ТУ Варна не държат много на присъствието, но искам предварително да се запозная как стоят нещата, за да не запиша и в един момент да се окаже, че трябва да се откажа.
И моля да си спестите от нападките, аз също искам да имам възможност да посещавам редовно лекции и т.н., но просто от финансова гледна точка няма как да се получат нещата.
Въпросите към колегите магистри от ТУ Варна или ТУ София
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: VW Touran 19 TDI
- Двигател: BKC 105 hp 2005
Re: Въпросите към колегите магистри от ТУ Варна или ТУ София
Аз съм в този сектор, колега и ще ти обясня защо е така. Просто нашата държава родна март месец изведнъж реши, че драстично ще намали субсидиите за дистанционно обучение. Затова на университетите не им е изгодно да имат обучения държавна поръчка дистанционно и задочно, и обявяват редовно обучение. Вероятно обаче има някаква вратичка за индивидуален план, при който да изпълняваш обязаности по график, недостатък е че няма да имаш достъп до обяснения от преподавател. И остава платеното обучение, разбира се, но при инженерни специалности там цифрата е голяма. Вече въпросът е и ти къде смяташ да си търсиш работа. Не е удачно някак си да си редовно във Варна, а да работиш далеч , в рамките на тази година, която ти предстои.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Благодаря, колега.Като цяло не държа да е държавна поръчка, имам възможност да запиша и платено, да цифра е, но поне да имаше задочно или дистанционно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В ТУ-София в ЕФ факултета търсят присъствие. Ако си избрал факултет обади се в канцеларията и питай дали имат индивидуален план. Друг вариант е да запишеш задочно и да говориш с работодателя за евентуален отпуск при необходимост.
- ivanovkbg
За отпуск проблем нямам. Въпросът е, че тези специалности, които искам нямат задочно. Друга магистратура да записвам не ми е вариант.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Какви са специалностите, които си харесал колега?
В ТУ-София е различно за повечето факултети. Аз в Транспортен не съм имал проблеми - направихме програмата така, че основните лекции и упражнения да са съчетани и да не се разбива деня и седмицата.
В момента имам едни колеги от Стопански факултет....ми те не стъпват въобще
В ТУ-София е различно за повечето факултети. Аз в Транспортен не съм имал проблеми - направихме програмата така, че основните лекции и упражнения да са съчетани и да не се разбива деня и седмицата.
В момента имам едни колеги от Стопански факултет....ми те не стъпват въобще

едно време в ТУ София (КСТ) се търсеше присъствие, подписи глупости. Дори и сега да е така, съм сигурен, че ще може да се разберете нещо предвид недостига на студенти и тн.
- ivanovkbg
В ТУ Варна искам да запиша Софтуерно инженерство, а в ТУ София Компютърни технологии и приложно програмиране. Единствено тези две специалности ме интересуват и точно за това съм се спрял на тези два университета.
специално за софтуерен инженер (developer), ТУ не е най-подходящото място. Не искам да те разубеждавам от избора ти на университет, просто изказвам мое (а и не само) мнение.
за девелопери има много по-смислени варианти от ТУ, както от към знания и практика, така и от към програми на обучение.
за девелопери има много по-смислени варианти от ТУ, както от към знания и практика, така и от към програми на обучение.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”