Здравейте,
Въпроса е в заглавието, а ситуацията е следната.
Жената работи в една фирма в която е назначена от 5-6месеца, в който първите 2 или 3 месеца са и внасяни осигуровки(на 4 часа), след което от началото на 2013г. няма такива, и шефа няма намерение да го прави
Проблема е там, че трябва да почне нова работа, до 1-2 седмици, а сегашния работодател ще иска 1 месец предизвестие
Как да процедираме
Благодаря предварително
Как да напусна работа веднага
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да напусна работа веднага
Оговаряте си среща с шефа и по взаимно съгласие, може да я пусне да напусне работа, само си пуска молбата и по живо по здраво! Но съм сигурен, че ще се заяде, и няма да и плати заплатата, поне така правят повечето газди! Аз поне така напуснах предишната работа, всичко зависи от работодателя!

- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
my heart iS iCe написа:Оговаряте си среща с шефа и по взаимно съгласие, може да я пусне да напусне работа, само си пуска молбата и по живо по здраво! Но съм сигурен, че ще се заяде, и няма да и плати заплатата, поне така правят повечето газди! Аз поне така напуснах предишната работа, всичко зависи от работодателя!
Няма да стане така колега, просто човека живее в "собствен сос", а това дето и дължи в момента не е от значение, целта е да започне на новото място
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Така и предполагах! Няма да стане без 30 дни предизвестие! Според мен, пускай предизвестието от понеделник и отиди при новия работодател и говори с него, да се навие да изчака 30 дни, за да напусне жена ти предишната работа, това би решило по-леко проблема! Друг начин не виждам, дано новия работодател да е по точен и да изчака 30 дни!
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
другия вариян е да си пусне болнични 1 месец и да го предизвести за напускането
- vanko_VW
- Двигател:
преди 1 час и беше интервюто с новия работодател и човека иска да започне до 1-2 седмици за да си мине обучение и т.н.
Ако пусне предизвестие в понеделник 04.03 то ще изтече на 04.04 което не ни устройва
Колегата с болничния е идея, само че незнам дали по време на болничния и тече предизвестие, а и дали новия работодател ще се съгласи тя да работи без никакви документи известно време, защото впечатленията на жената са, че е сериозна фирма и не вярвам да рискуват
Ако пусне предизвестие в понеделник 04.03 то ще изтече на 04.04 което не ни устройва
Колегата с болничния е идея, само че незнам дали по време на болничния и тече предизвестие, а и дали новия работодател ще се съгласи тя да работи без никакви документи известно време, защото впечатленията на жената са, че е сериозна фирма и не вярвам да рискуват
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Среща със шефа и се разберете :) не ми се вярва да не я пусне при положение, че дори не и внася осигуровки
- vanko_VW
- Двигател:
push написа:Среща със шефа и се разберете :) не ми се вярва да не я пусне при положение, че дори не и внася осигуровки
Както казах и по горе, човека си живее в негов свят, и няма да я пусне
1. Защото в момента вкарва нови артикули и работата се увеличава
2. От понеделник ще има още едно момиче, което жената трябва да обучава
3. Жената има клиенти, който ако я няма нея може би няма да да са клиенти вече
4. Не ми се изреждат глупостите на шефа и
5. Той я не пуска да иде за 2 часа на преглед до болница вие искате да говори нормално с него
Търсим възможност, без предизвестие и без уговорки с него
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
еми накарайте го да я уволни тогава
другия начин е с предизвестие

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Да не ходи на работа и готово...ще я уволни и край на мача
- vanko_VW
- Двигател:
това с уволнението си го мисля и аз, не се явява 3 дни на работа и би трябвало да я уволни(поне при мен е така), НО какви може да са последствията
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Едностранно не може ли да се прекрати договора? Не вярвам да дължи някаква неустойка, след като не са и плащани осигуровки последните месеци. Ако има договор, прочетете го внимателно. Консултация с адвокат е не повече от 20 лева, тук във форума също има адвокати...
Ако не ходи на работа и шефа и е гад, може напук да не я уволни и така да и върже ръцете. Той така или иначе не и плаща осигуровки.
Ако не ходи на работа и шефа и е гад, може напук да не я уволни и така да и върже ръцете. Той така или иначе не и плаща осигуровки.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Това с неявяването на работа не е добре, защото може да я уволни дисциплинарно и това ще го пише в трудовата й книжка за цял живот.
Но тя щом е на трудов договор и той съзнателно не й внася осигуровки, въпреки че всеки месец има ведомост, това пък за него не е хич добре.
По-добре поговорете като хора, да му стане ясно, че тя наистина иска да напусне и неговите номерца няма да й променят решението ако пак се прави, подшушнете му, че може да се оплаче в Инспекцията по труда относно невнесените осигуровки.
Но тя щом е на трудов договор и той съзнателно не й внася осигуровки, въпреки че всеки месец има ведомост, това пък за него не е хич добре.
По-добре поговорете като хора, да му стане ясно, че тя наистина иска да напусне и неговите номерца няма да й променят решението ако пак се прави, подшушнете му, че може да се оплаче в Инспекцията по труда относно невнесените осигуровки.
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
Инспекцията по труда пуснете една жалба .Това е решението според мен в моята работа една колешка така напусна без проблеми 

- stinbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател:
vanko_VW написа:..., а това дето и дължи в момента не е от значение, целта е да започне на новото място
Неустойката при напускане преди да е изтекъл месеца предизвестие, е заплатата за въпросното време, тоест ако пусне предизвестие сега и си тръгне след 2 седмици когато ще започне на новата работа, ще дължи заплатата си за останалите 2 седмици (ако няма отпуск). След като не ви интересува какво и дължат до момента, значи няма никакъв проблем.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”