Вика-79 км те засичам,при разрешено 50! (С колко да я карам тая кола?!)10 лв и 2 точки,дай талона.
За да е пълна каръщината си бях забравил талона,защото го снимах вкъщи за един пропуска да си вадя и ми е останал в ксерокса(старост=нерадост-)) )и за това - още 10 лв глоба, карай.
Викам му, абе - не виж,че синия талон ми е "цял" от 1998-а, сега точки ли ще ми взимаш?А той-превишавай,ама гледай да е с 20 км над позволената,че стана ли повече взимаме точки,сори...
Та изгърмех, дорде му предложа тия 20 лв на ръка да му ги дам вместо да ходя до дървеница, той беше написал половината акт вече.
В интерес на истината, иска ми се да споделя факта,че откакто си купих голфа - юни 2006 з а има-няма 8 месеца са ме спирали 11 (!)пъти - 10 от които (!!)са за проверка на документи, винетки, зимни гуми и пр, и един - за превишаната скорост по-горе. За 7 години със Ладата Самарата НИТО веднъж.....
За мен това си е тенденциозно. Разбира се, няма да коментирам няколкото лъскави коли, които профучаха видимо с много над 100, защото офицера щеше да ми се облегне с клишето,че той си преценява кой , кога и дали да спира.
Вчера на гости бяха приятели и разправя за Америка(държава с наистина малко достойнства),че там за проверки НЕ те спират (или се отнася поне за щата, в който са били), а ако направиш нарушение, полицейската кола тръгва зад теб и преценява дали пусне сирената. Стори ли го - отбиваш и така.
На всичкото отгоре бях чул за т.нар. 'златни карти', за шофьори , които в продължение на 5 г. нямат нарушение, и наличие на такава карта евентуално би ги отървало от подобно леко нарушение , но воините в зелени жилетки ми се изсмяха и рекоха,че такива карти нямало и за пръв път го чували от мен.
Та - здраве да е-бях с Елина в колата, викам й - това да са проблемите по пътя, за тва да се ядосаме, да не са по-големи , че ....Това ще го преживеем!
хубава ви вечер, събратя!