Колеги - 2 точки и от мен!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Колеги - 2 точки и от мен!

Мнениеот stanimir » Съб 03 мар 2007 17:56

След 8 години шофьорски стаж(да,навремето се даваше книжка на 17години), миналата седмица на трилентовото посока сточна гара от Люлин...палка пред мен на офицер!
Вика-79 км те засичам,при разрешено 50! (С колко да я карам тая кола?!)10 лв и 2 точки,дай талона.
За да е пълна каръщината си бях забравил талона,защото го снимах вкъщи за един пропуска да си вадя и ми е останал в ксерокса(старост=нерадост-)) )и за това - още 10 лв глоба, карай.
Викам му, абе - не виж,че синия талон ми е "цял" от 1998-а, сега точки ли ще ми взимаш?А той-превишавай,ама гледай да е с 20 км над позволената,че стана ли повече взимаме точки,сори...
Та изгърмех, дорде му предложа тия 20 лв на ръка да му ги дам вместо да ходя до дървеница, той беше написал половината акт вече.

В интерес на истината, иска ми се да споделя факта,че откакто си купих голфа - юни 2006 з а има-няма 8 месеца са ме спирали 11 (!)пъти - 10 от които (!!)са за проверка на документи, винетки, зимни гуми и пр, и един - за превишаната скорост по-горе. За 7 години със Ладата Самарата НИТО веднъж.....

За мен това си е тенденциозно. Разбира се, няма да коментирам няколкото лъскави коли, които профучаха видимо с много над 100, защото офицера щеше да ми се облегне с клишето,че той си преценява кой , кога и дали да спира.

Вчера на гости бяха приятели и разправя за Америка(държава с наистина малко достойнства),че там за проверки НЕ те спират (или се отнася поне за щата, в който са били), а ако направиш нарушение, полицейската кола тръгва зад теб и преценява дали пусне сирената. Стори ли го - отбиваш и така.

На всичкото отгоре бях чул за т.нар. 'златни карти', за шофьори , които в продължение на 5 г. нямат нарушение, и наличие на такава карта евентуално би ги отървало от подобно леко нарушение , но воините в зелени жилетки ми се изсмяха и рекоха,че такива карти нямало и за пръв път го чували от мен.

Та - здраве да е-бях с Елина в колата, викам й - това да са проблемите по пътя, за тва да се ядосаме, да не са по-големи , че ....Това ще го преживеем!
хубава ви вечер, събратя! :twisted:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 03 мар 2007 18:38

На мен ми взеха наведнъж 22 точки и 70 лева (42 км/ч превиших и без колан) :cry:

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Съб 03 мар 2007 18:39

Даскала™ написа:На мен ми взеха наведнъж 22 точки и 70 лева (42 км/ч превиших и без колан) :cry:

Моляяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя?
Уха!
Не предложи ли......

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 03 мар 2007 18:43

stanimir написа:Не предложи ли......

И той като твоя,вече пишеше с треперещи ръце :evil:

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Съб 03 мар 2007 19:01

колега карам само г-2. от 92 година имам един малко 6арен, от селския тунинг така де, не ме е срам да си кажа. не мога да си преброя спиранията за сверка на номера на рама и двигател. взимат ми документите, отваряме капаците и се по4ва една.................
това какво е / ти крадец ли си/ каво и къде работи6/ . последно ме снимаха на цариградско със 148км/ч ама де дазнар6 4е са там.
съгласен съм с теб напълно. ако колата ти е 4ерна оцобено г2 или г3 а пък има и "конструктивни изменения" бие6 на о4и в потока. е не казвам ни6то ново- г2 - 4ерен=бута4ка. г3 4ерен= вози6 "готвено" и ти обръ6тат колата с хастара на обратно. извинявам се вси4ки колеги с подобни авомобили от форума.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 03 мар 2007 19:24

22 :shock Даскале ти се рекордьор. :049: На мене за над 60х5 пъти не са ми взели толкова бре. Тебе са те взели за шаран явно. :lol: :040:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 03 мар 2007 19:26

golfarata написа:....

Колега, не се заяждам, но ако можеш се постарай да ползваш изцяло кирилицата, избягвай "4" и "6" :wink:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 03 мар 2007 19:54

black` написа:22 :shock Даскале ти се рекордьор. :049: На мене за над 60х5 пъти не са ми взели толкова бре. Тебе са те взели за шаран явно. :lol: :040:

У Перник Парадайз не прощават :cry:
Тука са много строги,защото е пълно с бързи изтребители и само това е начина да ги укротят :oops: :lol:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги - 2 точки и от мен!

Мнениеот Дашо » Съб 03 мар 2007 19:57

stanimir написа:...За мен това си е тенденциозно. Разбира се, няма да коментирам няколкото лъскави коли, които профучаха видимо с много над 100, защото офицера щеше да ми се облегне с клишето,че той си преценява кой , кога и дали да спира.

Колега в нашия край има една поговорка:"Всичко за голица се лови" т.е. ако някой "отнася" дървото то неизбежно ще бъде обикновения човек,а не този с многото пари и с високия пост :cry:
Иначе аз имам Г3,от малко повече от 2 год. и за сега не са ме спирали нито веднъж полицаи-може би съм късметлия,незнам :dontknow:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 03 мар 2007 20:00

Даскала™ написа:У Перник Парадайз не прощават :cry:
Тука са много строги,защото е пълно с бързи изтребители и само това е начина да ги укротят :oops: :lol:

колега ти като перничанин имал ли си удоволствието да се засечеш по пътя с местния катаджия-легенда:Пешо Фиша-е те той е много зъл и лют

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 03 мар 2007 20:02

da6o_amvr написа:Пешо Фиша-е те той е много зъл и лют

Питай Dan4ote какво преследване му наложи Пешо..........чак мен ме е яд :cry:

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Съб 03 мар 2007 20:06

ок

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Съб 03 мар 2007 20:13

а ако ми дадете бяла голф двойка със незатъмнени стъкла и да не вдига шум, и да е 155/70/13 гуми ще карам из цяла софия и ще пея. ама черните ги третират по друг начин. не мислите ли колегите?
я как бучи? зле е колата ама ела да видиш с колко мина на радара? ще пишеме ли или ще се оправяме и така.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 03 мар 2007 20:15

Даскала™ написа:

Не се и съмнявам в злите способности на Пешо!!!Виждал съм го в действие и направо ме зашемети :!: :!: :!:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 03 мар 2007 22:35

Даскала™ написа:

Даскале, разкажи за Пешо-Акта бе.....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”