Хайде "морски", давайте да видим.
п.п. Не че не ползвам гугъл да си намеря рецепта, просто ми се иска някой от "извора" да даде инфо.
.



siso_k написа:Цацата задължително се чисти, иначе става горчива.
xalerrelax написа:siso_k написа:Цацата задължително се чисти, иначе става горчива.
С това не мога да се съглася.
Нормалната и дребна цаца не се чисти.Ако е по - едра като хамсия вече се търбуши като пиперка.![]()
Отделно , ако не пържите десетки килограми цаца я направете на клечки за зъби.Бучкаш я през очите и пържиш в тиган.Пържи се равномерно и не се сбръчква.
Пържи се много бързо и лесно се обръща 
/.Има и едно мързеливо чистене-с домашна точилка,разтърквалка или кой,както я знае/разточва се тесто с нея/.На равна плоскост се разстилат цацките и леко,ама много леко се разтриват с точилката няколко пъти.Цацата е мека и се пука-каквото излезе,излезе-каквото остане,остане.На мивката,пак миене и ако трябва-осоляване.
xalerrelax написа:.. я направете на клечки за зъби.Бучкаш я през очите и пържиш в тиган...


scuba написа:xalerrelax написа:.. я направете на клечки за зъби.Бучкаш я през очите и пържиш в тиган...
на метла събира повече. И става идеална. Късаш части от метлата и през очите я нанизваш
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: MSN [Bot] и 65 госта