Някой може ли да ми помогне с избор на копирна машина, изискванията са да може да печата А3, да има мрежови интерфейс, да може да сканира. Сумата, която сме отделили е около 3000 лв.
Нямам никакъв опит с тези неща, миналата година си купихме една Xerox Copycentre 128 за 12000 лв., която само дето не прави кафе:)
Сега ни трябва още една за другия ни офис.
Засега съм харесал тази:
http://shop.kontrax.bg/webshop/Product. ... iers-Canon
Ако може някой да даде компетентно мнение:)
Help за избор на копирна машина
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bliznak
- Автомобил: MK6 Golf GTI
- Двигател: 2010
Търсих преди половин година и взех следната цифрова:
Toshiba E-Studio 163, най-добра цена ни дадоха от БГ Контакт, те поемат и поддръжката /по желание/ после. Много сме доволни, а я ползваме меко казано здраво...
В много фирми са доволни от тази и моите впечатления са положителни! Доста проучвах докато избера тази!
Успех!
Toshiba E-Studio 163, най-добра цена ни дадоха от БГ Контакт, те поемат и поддръжката /по желание/ после. Много сме доволни, а я ползваме меко казано здраво...
В много фирми са доволни от тази и моите впечатления са положителни! Доста проучвах докато избера тази!
Успех!
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
май тази ще вземем:
http://www.office.xerox.com/copiers/cop ... /enus.html
http://www.office.xerox.com/copiers/cop ... /enus.html
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Само не Xerox - тези пичове са превърнали дрането на клиента в изкуство
Canon e много добър вариант като цена/качество/производителност
При Xerox уловката е в цената на консумативите и изискванията им за да важи гаранцията
Този първия Канон, който си постнал примерно ти казвам за него, че тонер за 8800 копия струва около 60 лева
И на 24 000 копия се сменя един барабан, който не беше скъп (около 100 лева)
За Канон е важно да провериш точно какво се включва в цената, защото по някога елементарни неща се влизат в офертата - като прост капак примерно

Canon e много добър вариант като цена/качество/производителност
При Xerox уловката е в цената на консумативите и изискванията им за да важи гаранцията

Този първия Канон, който си постнал примерно ти казвам за него, че тонер за 8800 копия струва около 60 лева

За Канон е важно да провериш точно какво се включва в цената, защото по някога елементарни неща се влизат в офертата - като прост капак примерно

- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Твърдо с две ръце за Канона. Точно този модел е сравнително читав от новите. Ако искаш втора употреба с гаранция 1 година, мога да ти уредя много яка IR2200 със всички екстри. Има дори хард диск и мрежови скенер 22 копия в минута pdf. Пиши едно лично съобщение.
Ще ти кажа само, че Канон имат най-ниска себестойност за цена на копие за целия срок на службата. При Киосерата това е само за срока до смяна на барабана. Верно, че е за много копия, но питай колко струва и за колко копия е. След това делиш цената на копията и получаваш цена на барабан за 1 копие. Помисли си добре и не се връзвай само на търговски сметки. Цената на тези устройства е величина различна във времето и много зависи от цената и живота на всички консумативи, консумативни резервни части и същински резервни части. Ако трябва да направим аналогия с колите, Канона е народната кола. Всичко друго е или компромис с качеството или излишен лукс и цена за името
Ще ти кажа само, че Канон имат най-ниска себестойност за цена на копие за целия срок на службата. При Киосерата това е само за срока до смяна на барабана. Верно, че е за много копия, но питай колко струва и за колко копия е. След това делиш цената на копията и получаваш цена на барабан за 1 копие. Помисли си добре и не се връзвай само на търговски сметки. Цената на тези устройства е величина различна във времето и много зависи от цената и живота на всички консумативи, консумативни резервни части и същински резервни части. Ако трябва да направим аналогия с колите, Канона е народната кола. Всичко друго е или компромис с качеството или излишен лукс и цена за името

dobrinb написа:Току що говорих, значи в момента има някаква промоция на Kyocera. Много добър вариант, железни били, даже имали реклами по билбордове. Провери там как стоят нещата. А утре ще видя за цени дали мога да ти дам някакви...
Това е ще е голяма грешка.Две коп. машини kyocera сме продали и с двете имаше проблеми от сорта един-два месеца в гаранционния сервиз, а за принтерите от тази марка просто не ми се говори.
Моят съвет е да се спреш на CANON или Toshiba.Както казва колегата musura, XEROX дерат кожи от към подръжка и консумативи.А RICOH си е жив CANON
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам, но мога да кажа, че имам познат с компютъни/копирни центрове, та той си взе такива принтери, при това втора употреба, и до сега са нправили по 100 000+ копия всеки. От него знам, че е доволен, пък аз лично опит нямам, затова казах, че ще питам отново, да ни би новите модели да те струват...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”