Проблем с e-mail ми

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Проблем с e-mail ми

Мнениеот SiEtE818 » Нед 18 мар 2007 22:49

Тия дни покрай проблемите с арена и замунда и аз имам големи ядове :( От вчера като си отворя пощата да вида писмата ,които ме интересуват ,кво виждам 978 писма в кутия и още 167 в Спам !!! Станало е нещо като форум в мойта поща(пише се само за въпросните сайтове) Голямо триене падна и след 30 минути още оклоло 70 съобщения - кво е тва - има ли и други с този проблем . Моля пишете как да се оправя с тая простотия :)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с e-mail ми

Мнениеот tyo » Нед 18 мар 2007 23:12

Не писа къде ти е пощата :wink:
Аз намерих решение за мен в www.gmail.com Вече и Free

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Нед 18 мар 2007 23:22

В форумите (които и да е) има опция да ти праща писма при отговор по темата която си писал и някви такива. Ако изобщо става дума за форум, провери си настройките на акаунтите подробно.

Odisei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Odisei » Нед 18 мар 2007 23:30

Съвсем случайно да си се регистрирал в някой сайт наскоро с този си e-mail? Някои сайтове са само прикритие за разни спамаджийски фирми за да колекционират валидни адреси. Почти нямаш спасение освен нов адрес който никои не го знае

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Нед 18 мар 2007 23:33

Пощата ми е в abv . (имам и в j-mail ама не я ползавам...за сега) . Незнам как да го обясня - писмата не са от форуми които съм посещавал, а в самата ми поща е нещо като форум- коментират се проблемите с горепосочените сайтове ! На час по 50-70 съобщения - 2 дена ако не отварям и ше ми задръстат пощтата :?

Odisei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Odisei » Нед 18 мар 2007 23:53

Ето то така става: регистрираш се в сайт А. После сайт А продава емейла ти на сайт Б и той почва да ти праща спам. а може някой по погрешка да ти е вавел твоя емайл някаде и да те е насадил на пачи яйца :)

Виж дали в емейлите има възможност да се махнеш от майлинг листа

можеш ли да споменеш няколко от адресите от кадето ти идв спама и горе долу какво е съдържанието. Ако искаш на ЛС ми прати едно съдържание

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 19 мар 2007 2:28

От днес Мейлинг листата на АренаБГ се отваря публично за потребителите.
Всеки може да изпраща съобщения до другите потребители
Всички съобщения ще бъдат модерирани

Тва на сайта на арена. Отпиши се от мейлинг листа и готово.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 19 мар 2007 4:10

Един съвет така и така имаш 2 пощи. Ползвай само едната за регистрации.

Аз примерно имам 4-5 пощенски котии на различни места. Най-често ползвам 2 от тях. Но едната ми е запазена за офицялна кореспонция смиал със нея никъде не се рагистрирам давам я само приятели и я ползвам за работа.
Пример пощата ми във yahoo имам на 300 не прочетени се спамчета ора тазни сайтове където съм се регистрирал.

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Пон 19 мар 2007 10:46

Щом на 900 имаш 160 спам си много добре. Аз имам по 100-200 спама дневно, а полезни/реални често няма нито 1. Мога да дам такъв съвет за експлоатация на поща - само че не всеки доставчик го има. Решението се казва IMAP - зареждат ти се само Subject-тите и общата информация за писмата без самото съдържание. Изтриваш почти всичко, което е спам, а то се забелязва от пръв поглед. Става бързо и удобно.

А между другото не мога да разбера мнозинството - не разбрахте ли че Web пощата не е за динамична кореспонденция? Web поща върши работа ако си някъде на чужд компютър в друг град или ако си лелка дето пише по 1 писмо седмично на сина си в САЩ.

Потребителски аватар
feat
Автомобил: VW Golf II
Двигател:

Мнениеот feat » Пон 19 мар 2007 21:00

те там ти е грешката... абв СЪКС! това е нормално една от най големите в бг и всичко налита на спам там... ползвай си гмейла и забрави що е спам :)

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Вто 20 мар 2007 16:49

feat написа:те там ти е грешката... абв СЪКС! това е нормално една от най големите в бг и всичко налита на спам там... ползвай си гмейла и забрави що е спам :)

Айде не го хвалете толкова Гмайл-а. Поне 10 случая имам да си намирам писмата дето чакам в СПАМ... Тия "антиспам" филтри се престарават.

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Вто 20 мар 2007 17:14

ахахаха, имаш отворена мейлинг листа просто някъде, където си се регнал,отпиши се!

Аре бе,брато! толкова ли не може да се сетиш-))

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Вто 20 мар 2007 17:52

е то е очевадно - регистрирал си се в гугъл групата на аренабг. влез в groups.google.com, оттам в групата на арена и от опциите дай да не ти пращат мейли.

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Вто 20 мар 2007 22:09

bbaev написа:е то е очевадно - регистрирал си се в гугъл групата на аренабг. влез в groups.google.com, оттам в групата на арена и от опциите дай да не ти пращат мейли.
:да: Мерси на всички ;)

Боко_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боко_76 » Вто 20 мар 2007 22:50

stanimir написа:ахахаха, имаш отворена мейлинг листа просто някъде, където си се регнал,отпиши се!

Аре бе,брато! толкова ли не може да се сетиш-))

Май си доста "нов" с пощите, щом вярваш, че само мейлинг листите докарват спам. Просто се препродават списъци с адреси и отделно се ловят по неведоми пътища (може и с прослушване на интернет трафика) - но пощи, дето не съм използвал почти никак след няколко месеца се тъпчат с купища. Тъй че не е резултат от "абонирате". А още по-погрешно е да се вярва, че като се "отрегистрираш" с unsubscribe отнякъде и намаляваш входящия си спам - повечето пъти точно по тоя начин се _регистрираш_.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”