Не се ли уморявате?
Направо ми е писнало вече от теми, в които се търси "най-яката" кола, "бегачки", "резачки" ...
Едно, че разлика от 1сек в ускоренито от 0 до 100км/ч трудно се усеща. Друго е, че не проумявам как може да си търсиш кола с единствената цел да се дърпаш на светофарите с другите олигофрени. Не само в този форум, почти навсякъде е така.
"Как да си направя колата да върви много, ама на газ, щото искам да ми е евтинко?"... Подписи от рода на "Нарушавам ЗДвП" ...
Знам, че ще кажете "Кой си ти, че да държиш сметка на другите?" или още по-популярният цитат от библията "Нека този, който е безгрешен, първи хвърли камък!"
Някои казват, че те са още млади и като пораснат, ще поумнеят. Не знам. Умението да мислиш не се придобива на 30.
Не ми достигат думите да изразя това, което мисля.
Просто ми се прииска да споделя недоумението и мъката си. Плюйте ме колкото си искате.

Всички търсят "резачки" ...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
колега мършав, всеки има право сам да направи избора си за кола. някои хора обичат да усещат мощ под капака и това определено не е свързано с перчене по светофарите, а дори да е така....това са си чисто човешки качества....не мисля че има за какво да се ядосваш.....истината е че топ моделите на всички коли са най-мощните и това е не случаен факт....
- teneketo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично не съм забелязал да има такава тенденция във форума - дайте "резачки"
Има доста колеги на които колите са им далеч от понятието за "резачка" ( включително и мойта със скромните 55 кончета ).
Но ако трябва да съм откровен понякога наистина ми се е искало да имам "резачка" защото като изпреварвам и видят Голф 2 - дават газ и после ми се смеят на прозореца без да се съобразяват , че така могат да убият човек ( на два пъти съм щял да се ударя в насрещнодвижещия се точно поради тази причина )
Обичам си колицата нищо ,че не е "резачка"
Има доста колеги на които колите са им далеч от понятието за "резачка" ( включително и мойта със скромните 55 кончета ).
Но ако трябва да съм откровен понякога наистина ми се е искало да имам "резачка" защото като изпреварвам и видят Голф 2 - дават газ и после ми се смеят на прозореца без да се съобразяват , че така могат да убият човек ( на два пъти съм щял да се ударя в насрещнодвижещия се точно поради тази причина )
Обичам си колицата нищо ,че не е "резачка"
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Много мъка има в думите на myrshavija. Лошото е, че има и мн. истина... Да намериш 16в, 150 к.с. /може би дори читав, поддържан, не смазан от каране или търкалян през таван/ и да му набиеш газ, която не е инж...
Ама ако може - да не гърми, да гори 10/100 газ градско зимата и да "бяга" повече, отколкото когато е била нова!
Да питаш тук може ли да се кара "бегачката" с масл. аморт., защото газовите ти идват "дебело"! Друг случай наскоро - майстора да изхвърли моното и да сложи карб., защото колата така ще "бяга" повече на газ и ще гори по-малко! Абе примери - безброй, а примерите са, защото и на мен не ми достигат думи. Имаше поговорка: на гол тумбак - чифте пищови...
За "озверяването" и избиването на комплекси /и хора.../ по улиците и пътищата - въобще не ми се пише...
Мноого мъка има по този свят, Господи...

Мноого мъка има по този свят, Господи...
-
- Автомобил:
- Двигател:
DragoGT написа:аз не мисля че тук е така....
най-малкото няма подписи...
афектиран си от някой друг форум
Да, тук се среща по-рядко. В други форуми по-често. А на улицата постоянно. Аз самият познавам такива хора - които нямат много опит, не познават колата, но все пак карат като ...
Всички бързат, не мислят ... закъде? Къде ще стигнем всички?
Утре дъщеря ми ще порасне и ще тръгне на училище. Ще трябва да излиза сама. А идиотите по улиците ще са още повече.
Понякога ми се иска да можех да върна времето назад. Да и дам детството си. Което тя никога няма да има.
Населението се увеличава. Хората стават все по-малко.
А конкретният повод да си излея всичко е точно в този форум.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мършав, ти си много странен човек да знаеш.
никога ли не си изпитвал удовоствието да шофираш голям, мощен автомобил. защото според мен водещото нещо което ни събира тук е удовоствието. удоволствието да шофираш и да се наслаждаваш на пътя, на автомобила, на звука. не мисля че всичко това можеш да си го дотавиш от 50 коня
никога ли не си изпитвал удовоствието да шофираш голям, мощен автомобил. защото според мен водещото нещо което ни събира тук е удовоствието. удоволствието да шофираш и да се наслаждаваш на пътя, на автомобила, на звука. не мисля че всичко това можеш да си го дотавиш от 50 коня

- audiokick
- Автомобил:
- Двигател:
Tomcat написа:мършав, ти си много странен човек да знаеш.
Защо да е странен, много си е добре Мършавия. Решил е човека да изрази гражданска позиция... прави го.
Приятелю Мършав, разбирам те добре, но ... мисля, че и ти си прозрял тъжната истина, че за твоята болка лек нема!!!
Хората си имат тръпка и си ги влече към нея.
Приемай по философски нещатата и не се бори с вятърни мелници!
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:Понякога ми се иска да можех да върна времето назад. Да и дам детството си. Което тя никога няма да има.
Населението се увеличава. Хората стават все по-малко.
Здравей колега,
Замислял ли си се, дали твоите родители не са разсъждавали по същия начин

Също така по въпроса за "резачките" и т.н. - лично аз не съм виждал статистика за ПТП-тата в зависимост от мощността на автомобилите, но съм 99% убеден, че не мощността е причина за катастрофите, а в много случаи точно липсата й. Многократно лятото ставаме свидетели на челен сблъсък при изпреварване на автомобилна колона - повече мощност = по-бързо (по-безопасно) изпреварване ...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”