Всички търсят "резачки" ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Всички търсят "резачки" ...

Мнениеот myrshavija » Чет 22 мар 2007 8:00

Не се ли уморявате?
Направо ми е писнало вече от теми, в които се търси "най-яката" кола, "бегачки", "резачки" ...
Едно, че разлика от 1сек в ускоренито от 0 до 100км/ч трудно се усеща. Друго е, че не проумявам как може да си търсиш кола с единствената цел да се дърпаш на светофарите с другите олигофрени. Не само в този форум, почти навсякъде е така.
"Как да си направя колата да върви много, ама на газ, щото искам да ми е евтинко?"... Подписи от рода на "Нарушавам ЗДвП" ...
Знам, че ще кажете "Кой си ти, че да държиш сметка на другите?" или още по-популярният цитат от библията "Нека този, който е безгрешен, първи хвърли камък!"
Някои казват, че те са още млади и като пораснат, ще поумнеят. Не знам. Умението да мислиш не се придобива на 30.
Не ми достигат думите да изразя това, което мисля.
Просто ми се прииска да споделя недоумението и мъката си. Плюйте ме колкото си искате.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 22 мар 2007 8:02

аз не мисля че тук е така....

най-малкото няма подписи...
афектиран си от някой друг форум

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 22 мар 2007 8:06

колега мършав, всеки има право сам да направи избора си за кола. някои хора обичат да усещат мощ под капака и това определено не е свързано с перчене по светофарите, а дори да е така....това са си чисто човешки качества....не мисля че има за какво да се ядосваш.....истината е че топ моделите на всички коли са най-мощните и това е не случаен факт....

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 22 мар 2007 8:09

1 секунда до 100 км повече си е е цяла вечност ..... а пък една секунда разлика при 100 км в час е 27.7 метра :) Всъщност не знам защо се тормозиш ...тука такива теми почти не се дискутират... ако идеш в тунинга ще изпаднеш в шок :)

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 22 мар 2007 8:18

Аз лично не съм забелязал да има такава тенденция във форума - дайте "резачки"
Има доста колеги на които колите са им далеч от понятието за "резачка" ( включително и мойта със скромните 55 кончета ).
Но ако трябва да съм откровен понякога наистина ми се е искало да имам "резачка" защото като изпреварвам и видят Голф 2 - дават газ и после ми се смеят на прозореца без да се съобразяват , че така могат да убият човек ( на два пъти съм щял да се ударя в насрещнодвижещия се точно поради тази причина )
Обичам си колицата нищо ,че не е "резачка"

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 22 мар 2007 8:27

Много мъка има в думите на myrshavija. Лошото е, че има и мн. истина... Да намериш 16в, 150 к.с. /може би дори читав, поддържан, не смазан от каране или търкалян през таван/ и да му набиеш газ, която не е инж... :cry: Ама ако може - да не гърми, да гори 10/100 газ градско зимата и да "бяга" повече, отколкото когато е била нова! :shock Да питаш тук може ли да се кара "бегачката" с масл. аморт., защото газовите ти идват "дебело"! Друг случай наскоро - майстора да изхвърли моното и да сложи карб., защото колата така ще "бяга" повече на газ и ще гори по-малко! Абе примери - безброй, а примерите са, защото и на мен не ми достигат думи. Имаше поговорка: на гол тумбак - чифте пищови... :shock За "озверяването" и избиването на комплекси /и хора.../ по улиците и пътищата - въобще не ми се пише... :cry:

Мноого мъка има по този свят, Господи...

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 22 мар 2007 8:46

Аз мисля че тука повечето търсят красотата на колата си отколкото да ги правят най яките и бързите :wink:

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Чет 22 мар 2007 9:01

:) абре :) на мен не ми трябва резачка :) даи ми Варбург да видиш че ще те згъна с него :) след като го пипна за 100 лв :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 22 мар 2007 9:03

То Вартбурга е в друго измерение ..той е при фрезите .....резачка е прекалено слабо определение за него ..... даже клас банциг mhihi mhihi mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 22 мар 2007 9:55

DragoGT написа:аз не мисля че тук е така....

най-малкото няма подписи...
афектиран си от някой друг форум

Да, тук се среща по-рядко. В други форуми по-често. А на улицата постоянно. Аз самият познавам такива хора - които нямат много опит, не познават колата, но все пак карат като ...
Всички бързат, не мислят ... закъде? Къде ще стигнем всички?
Утре дъщеря ми ще порасне и ще тръгне на училище. Ще трябва да излиза сама. А идиотите по улиците ще са още повече.
Понякога ми се иска да можех да върна времето назад. Да и дам детството си. Което тя никога няма да има.
Населението се увеличава. Хората стават все по-малко.

А конкретният повод да си излея всичко е точно в този форум.

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Чет 22 мар 2007 9:59

мършав, ти си много странен човек да знаеш.
никога ли не си изпитвал удовоствието да шофираш голям, мощен автомобил. защото според мен водещото нещо което ни събира тук е удовоствието. удоволствието да шофираш и да се наслаждаваш на пътя, на автомобила, на звука. не мисля че всичко това можеш да си го дотавиш от 50 коня :D

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 22 мар 2007 10:14

Да, мощните автомобили са създадени точно за това: заради удоволствието от карането. Не за причиняване на катастрофи. А и с не толкова мощен автомобил можеш да причиниш много.
Проблемът не е в колите. А в нас.

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Чет 22 мар 2007 10:20

Tomcat написа:мършав, ти си много странен човек да знаеш.
никога ли не си изпитвал удовоствието да шофираш голям, мощен автомобил. защото според мен водещото нещо което ни събира тук е удовоствието. удоволствието да шофираш и да се наслаждаваш на пътя, на автомобила, на звука. не мисля че всичко това можеш да си го дотавиш от 50 коня :D

Защо да е странен, много си е добре Мършавия. Решил е човека да изрази гражданска позиция... прави го.
Приятелю Мършав, разбирам те добре, но ... мисля, че и ти си прозрял тъжната истина, че за твоята болка лек нема!!!
Хората си имат тръпка и си ги влече към нея.
Приемай по философски нещатата и не се бори с вятърни мелници!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 22 мар 2007 10:43

myrshavija написа:Понякога ми се иска да можех да върна времето назад. Да и дам детството си. Което тя никога няма да има.
Населението се увеличава. Хората стават все по-малко.

Здравей колега,

Замислял ли си се, дали твоите родители не са разсъждавали по същия начин :wink: Може би само ти се струва, че в момента детството на децата не е наред, поради факта, че се различава от твоето :wink: Що се отнася до населенеито - не се увеличава, а намалява, за хората нямам глобални наблюдения.

Също така по въпроса за "резачките" и т.н. - лично аз не съм виждал статистика за ПТП-тата в зависимост от мощността на автомобилите, но съм 99% убеден, че не мощността е причина за катастрофите, а в много случаи точно липсата й. Многократно лятото ставаме свидетели на челен сблъсък при изпреварване на автомобилна колона - повече мощност = по-бързо (по-безопасно) изпреварване ...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 22 мар 2007 10:45

повече мощност = на повече рискови маневри, повече надценени възможности ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”