реших да пусна такава тема, за да изкажа мнението си към фолксваген форума и форумците от него. Тук говорим за професионализъм, организация, администрация, контрол и отношение. Браво на Администрацията и модераторите първо за добре свършената работа!
Благодарности към форумците, които ми помогнаха да оправя доста неща по колата сам. Понеже съм в Норвегия, а тук сервизните услуги са изключително скъпи и за пасат купен за 5.000 лв за всичките ремонти, които трябваше да направя, щях да дам минимум още 10.000 лв, а съм ги спестил именно от мнения на хората във форума, които ми помогнаха със техните знания. Може в България тези ремонти да струват 2.000 лв, но тук е така :).
Искам да изкажа благодарности към следните колеги, споделили опита си с мен и спомогнали за моите ремонти:
kossis -

dispatch -

pet_rov -

dlug -

phantom_ -

lz2aii -

drago_tr -

pas1.8mi -

yanio -

sportul -

Milanov -

trv -

Разбира се, че можеше и по сервизите да карам колата, да, но не мисля, че някой поляк, литовец или какъвто и да е в тези норвежки сервизи, който прави всякакви различни коли, ще знае повече от хората, сблъскали се с проблемите в определена марка, като форумците във този форум пък и е тръпка сам да си го направиш :). Убеден съм в това. Веднага давам пример:
Вода в купето на фв пасат, комфорт модула под краката на шофьора, микроключетата на бравата на вратата, иновациите на Миланов с обикновено контактно ключе, щуцера на тандем помпата /никой нямаше да се занимава да я лепи, просто щяха да кажат струва ти 1500 лв и се оправяй, тук цените са такива/ и още 100 за които сега не се сещам.
Ако имаше система, по която да се гласува за определено мнение, колко е било полезно /по-добре да има само положително гласуване, на тези, на които не им харесва просто няма да гласуват, да няма опция за отрицателен глас/ то тези момчета, които съм описал по-горе съм сигурен, че щяха да съберат доста положителни точки, защото знаят какво говорят.
Бил съм и във други форуми на други марки коли /няма да казвам какви, за да няма конфликт/, но тук кавгите, подигравките за сбъркана дума са сведени до абсолютен минимум. Незнанието на човек не се третира с подигравки, защото не всички са родени научени. Всички са концентрирани особено в това, как да си помогнем взаимно, което говори само по себе си какви хора има във форума. Благодарен съм, че има такъв сайт и форум за взаимопомощ и че има хора, като по-горе описаните колеги. Само заради отзивчивостта на колегие във този форум бих избрал фолксваген отново

БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ!