благодаряКак се прави водка от чист медецински спирт 95%
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- markoscbr
- Автомобил:
- Двигател:
Как се прави водка от чист медецински спирт 95%
здравеите момчета, нека някой който е любител на водката да ми каже как се прави в домашни условия с медецински спирт 95% искам рецепта за литар спирт но точна рецепта че изпихме всичко
благодаря
благодаря- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Как се прави водка от чист медецински спирт 95%
Запалете спирта, изчакайте, разредете с доматен сок и се почвайте 

-
phantom_
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Първо ти трябва спиртомер
без него ти трябва таблица ,за да знаеш колко да го разредиш
А ако и това нямаш на вкус 

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Новия Цар Киро!
-
kiril_bulgaria
- Автомобил:
- Двигател:
Ще ти дам рецептата на съпругата ми за вишновка, става разкошна.
Не съм сигурен, но мисля, че някой вместо домашна ракия използваше медицински спирт.
Продукти:
вишни - колкото да напълните един три литров буркан
домашна ракия – ако имате, ако не просто ракия
около 500 г захар или колкото се побере, като редувате вишните и захарта.Когато направите веднъж вишновка, след това сами ще прецените с повече или с по-малко захар ви харесва.
ром (една бутилка)
Приготвяне:
Бабите ни са правили добре, като са си организирали живота според сезоните. Ние все имаме по-важни неща и затова все пропускаме кога зрее това или онова и после си го купуваме стерилизирано от магазина.
Ако сте си направили ликьор от зелени орехи сте видели, че цветът му е направо убийствен. Според мен може да се боядисват яйца за Великден в такава зелена отвара. И ако цветът ви е притеснил, вкусът със сигурност не е. Но за по-големите естети ще предложа невероятна вишновка вече с перфектен наситено червен цвят.
Тези вълшебни отвари се правят в стъкленици. Така че ви е необходим един голям стъклен буркан от три литра или ако нямате – няколко по-малки. Напълвате го с измитите и обезкостилкостени вишни, въпреки че в случая не е задължително.
Редите ред вишни, малко захар и така догоре. След което сипвате ракията, за да напълните буркана.
След което знаете правилото за 40-те дни. Оставяте буркана за 40 дни на тъмно и хладно място като от време на време разклащате. Ако забравите, не е болка за умиране, но е добре да си нагласите алармата да ви подсети, че то едно ли е да помните. На кой кога му приключват 40-те дни.
След като минат тези дни, прецеждате през марля и добавяте рома.
И ако сте обезкостилкостили вишните си ги запазвате за декорация на сладкиши или за пияни вишни. Ако не сте, подарявате ги на някого, на когото му мислите злото и се надявате да си счупи някой зъб. Шегичка де, ама тези, които черпят с пияни вишни никога не предупреждават и все си мисля, че нарочно го правят. А има нещастници, които наистина са си чупили зъб с подобни бонбони.
Ликьорите се водят типично женски питиета – сладки и плодови, но омайват неизбежно(ракията), точно като женската красота.
Не съм сигурен, но мисля, че някой вместо домашна ракия използваше медицински спирт.
Продукти:
вишни - колкото да напълните един три литров буркан
домашна ракия – ако имате, ако не просто ракия
около 500 г захар или колкото се побере, като редувате вишните и захарта.Когато направите веднъж вишновка, след това сами ще прецените с повече или с по-малко захар ви харесва.
ром (една бутилка)
Приготвяне:
Бабите ни са правили добре, като са си организирали живота според сезоните. Ние все имаме по-важни неща и затова все пропускаме кога зрее това или онова и после си го купуваме стерилизирано от магазина.
Ако сте си направили ликьор от зелени орехи сте видели, че цветът му е направо убийствен. Според мен може да се боядисват яйца за Великден в такава зелена отвара. И ако цветът ви е притеснил, вкусът със сигурност не е. Но за по-големите естети ще предложа невероятна вишновка вече с перфектен наситено червен цвят.
Тези вълшебни отвари се правят в стъкленици. Така че ви е необходим един голям стъклен буркан от три литра или ако нямате – няколко по-малки. Напълвате го с измитите и обезкостилкостени вишни, въпреки че в случая не е задължително.
Редите ред вишни, малко захар и така догоре. След което сипвате ракията, за да напълните буркана.
След което знаете правилото за 40-те дни. Оставяте буркана за 40 дни на тъмно и хладно място като от време на време разклащате. Ако забравите, не е болка за умиране, но е добре да си нагласите алармата да ви подсети, че то едно ли е да помните. На кой кога му приключват 40-те дни.
След като минат тези дни, прецеждате през марля и добавяте рома.
И ако сте обезкостилкостили вишните си ги запазвате за декорация на сладкиши или за пияни вишни. Ако не сте, подарявате ги на някого, на когото му мислите злото и се надявате да си счупи някой зъб. Шегичка де, ама тези, които черпят с пияни вишни никога не предупреждават и все си мисля, че нарочно го правят. А има нещастници, които наистина са си чупили зъб с подобни бонбони.
Ликьорите се водят типично женски питиета – сладки и плодови, но омайват неизбежно(ракията), точно като женската красота.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Литър спирт го разреждаш с литър и половина минерална вода.
Добавяш 1 ч.л захар и разбъркваш.
Хубаво е да го оставиш отворен за около 1 ден,за да изчезне миризмата.
Става около 42-43 градуса и после консумираш.

Добавяш 1 ч.л захар и разбъркваш.
Хубаво е да го оставиш отворен за около 1 ден,за да изчезне миризмата.
Става около 42-43 градуса и после консумираш.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
И 3 капки глицерин на литър.
След като се нарадваш на това питие, пускаш тема - Как се прави качествена домашна ракия?
След като се нарадваш на това питие, пускаш тема - Как се прави качествена домашна ракия?
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Рецептата на колегата за вишновката е супер. Преписвам я и при първа възможност действам.
Омръзна ми да да давам, сума ти пари за разни блудкави ликьори от магазина. 
Омръзна ми да да давам, сума ти пари за разни блудкави ликьори от магазина. 
-
KOKO ГЕОРГИЕВ
Истинската водка се прави само и единствено от пшеничен, ръжен или житен спирт.
Всичко останало е боклук.
Добавя се минерална вода най-добре "Горна Баня" и още няколко подправки.
Мога да поровя в интернет за рецептите.
Всичко останало е боклук.
Добавя се минерална вода най-добре "Горна Баня" и още няколко подправки.
Мога да поровя в интернет за рецептите.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Истинската водка се прави само и единствено от пшеничен, ръжен или житен спирт.
Каква е разликата между жито и пшеница?

- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Пшеницата е по-дребна, с по-дребен клас и осил, докато житото е по-едро и телата на класовете са с по-различна форма (четвъртити) 

-
KOKO ГЕОРГИЕВ
Благодаря на колегата 7 speed DSG , който е изяснил разликата между жито и пшеница защото не съм никак в час, но знаех, че я има.
Най-точно казано казват "зърнови спирт".
Най-точно казано казват "зърнови спирт".
-
m135
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Няма разлика, едно и също е, колегата е гледал различни сортове пшеница.
И в тая връзка да питам колегата с разликите, има ли разлика между супа и чорба
И в тая връзка да питам колегата с разликите, има ли разлика между супа и чорба

- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
markoscbr написа:...
За водка не зная, но мисля да ти дам един друг съвет, който вярвам ще ти е много по-полезен в живота от това как се прави водка от спирт.
Отваряш Google и в полето за търсене пишеш "как да пишем грамотно". Ще излязат доста резултати. Отдели им време и с желание ще постигнеш напредък.
Темата нарушава т.4 от правилата и я заключвам.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”