Случката: Обадих се на колегата на 14.03.2015г. за топла част от VA турбо. Разбрахме се да ми го изпрати без да се пазаря за цената. След 2...3 дни мотане от негова страна получих SMS от еконт. Отидох да го взема и там ми казаха, че няма преглед, но ако откажа да го взема връщането е за моя сметка. Служителката в офиса ми обясни, че няма как връщането да е за моя сметка без да имам преглед и го отворихме. Всичко вътре беше мръсно но изглеждаше наред (имаше топла част, геометрия и едно пакетче с крепежите). Платих и взех пратката. След около седмица пристигна ремонтния комплект за турбото (да поясня че взех топлата част за да направя хибрид 1752) и занесох всичко за човек който щеше да сглоби турбината. При него като измихме топлата част и истината лъсна - лопатките от вътрешната страна и плочката на геометрията както и топлия охлюв в язви. Човека каза "прегрявана е"! Аз няма да ти сглобя турбо с тези части! Веднага звъннах на колегата (това става на 24.03) и му казах, че турбото е прегрявано и не става, той започна да ми обяснява "ами то... на 1000 км след пълно рециклиране... при мен нямаше проблеми... колата си вървеше и т.н." Обясних, че искам му върна частите и да ми върне парите, като предложих, ако идвам на експото да се видим. Той се съгласи, като ми каза един ден по рано да му се обадя. Не исках да пращам с еконт, защото има голяма вероятност да не си го вземе. Та на експото не успях да отида и му написах това
Код: Избери всички
Здравей, говорихме за топлата част, не идвах на феста, но на 2-ри април ще минавам през София.
Ще е удобно ли да се видим тогава?
Нищо никакъв отговор от негова страна. Щях да патувам от Русе към Видин на 2-ри и реших да мина през София за да се видим. На 1.04 звънях 2 пъти - познайте хубавеца не си вдигна телефона, а получих това:
Колега 1-во така както правиш ти не се прави да ми се обаждаш след 1 седмица и да ми казваш че перките на геометрията имат проблем и че турбото е прегрявано.Аз от каде да знам кой ти прави турбото колко разбира и т.н.т. Аз разбирам от тия работи до толко колкото да знам дали да го ползвам на колата или не.Това турбо е на 1 година след рециклиране пълно...всичко си му работеше перфектно без каквито и да е проблеми.Гръмна ми студената част и на топлата няма какво да и има.Аз си познавам частите и знам какво провадам.Аз съм го карал и несъм имал никакви проблеми с турбото....Гарантирам че няма да имаш каквито и да било проблеми с турбото.
Отговорих му на лс
Виж сега, пусна ми го по еконт без опция за преглед, взех го. След една седмица го занесох да го правят, и хората ми казаха не става! Прегрявано е! Тогава ти се обадих и се разбрахме преди да идвам до София да ти звънна един ден по-рано. Утре съм в София и смятам че е нормално да се видим и да ти обясня за какво точно ми казаха че не става. Това да не ми вдигаш като ти звъня е некоректно от твоя страна. Не знам колко разбираш или не, но утре ако искаш може да го занесем в сервиз по твой избор (в София има достатъчно) за турбини и те да кажат мнение. Все пак утре идвам до София главно заради това.
И така освен с едно безполезно желязо за 60 лв благодарение на "колегата" колегата минах и 230 км за тоя дето клати гората!
Преди да напиша горното се поразрових малко и видях, че индивида има регистрации в няколко форума и продава разни работи като има и други оплаквания, че е некоректен!
П.п. мога да прикача и снимки на частите ако е необходимо!