Поредния некоректен iv4o_89 от София 0879 039 591

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Поредния некоректен iv4o_89 от София 0879 039 591

Мнениеот PASSAT » Чет 02 апр 2015 18:52

Пиша Ви по повод поредния некоректен "колега". Става въпрос за iv4o_89 и тази тема .

Случката: Обадих се на колегата на 14.03.2015г. за топла част от VA турбо. Разбрахме се да ми го изпрати без да се пазаря за цената. След 2...3 дни мотане от негова страна получих SMS от еконт. Отидох да го взема и там ми казаха, че няма преглед, но ако откажа да го взема връщането е за моя сметка. Служителката в офиса ми обясни, че няма как връщането да е за моя сметка без да имам преглед и го отворихме. Всичко вътре беше мръсно но изглеждаше наред (имаше топла част, геометрия и едно пакетче с крепежите). Платих и взех пратката. След около седмица пристигна ремонтния комплект за турбото (да поясня че взех топлата част за да направя хибрид 1752) и занесох всичко за човек който щеше да сглоби турбината. При него като измихме топлата част и истината лъсна - лопатките от вътрешната страна и плочката на геометрията както и топлия охлюв в язви. Човека каза "прегрявана е"! Аз няма да ти сглобя турбо с тези части! Веднага звъннах на колегата (това става на 24.03) и му казах, че турбото е прегрявано и не става, той започна да ми обяснява "ами то... на 1000 км след пълно рециклиране... при мен нямаше проблеми... колата си вървеше и т.н." Обясних, че искам му върна частите и да ми върне парите, като предложих, ако идвам на експото да се видим. Той се съгласи, като ми каза един ден по рано да му се обадя. Не исках да пращам с еконт, защото има голяма вероятност да не си го вземе. Та на експото не успях да отида и му написах това

Код: Избери всички

Здравей, говорихме за топлата част, не идвах на феста, но на 2-ри април ще минавам през София.
Ще е удобно ли да се видим тогава?

Нищо никакъв отговор от негова страна. Щях да патувам от Русе към Видин на 2-ри и реших да мина през София за да се видим. На 1.04 звънях 2 пъти - познайте хубавеца не си вдигна телефона, а получих това:

Колега 1-во така както правиш ти не се прави да ми се обаждаш след 1 седмица и да ми казваш че перките на геометрията имат проблем и че турбото е прегрявано.Аз от каде да знам кой ти прави турбото колко разбира и т.н.т. Аз разбирам от тия работи до толко колкото да знам дали да го ползвам на колата или не.Това турбо е на 1 година след рециклиране пълно...всичко си му работеше перфектно без каквито и да е проблеми.Гръмна ми студената част и на топлата няма какво да и има.Аз си познавам частите и знам какво провадам.Аз съм го карал и несъм имал никакви проблеми с турбото....Гарантирам че няма да имаш каквито и да било проблеми с турбото.

Отговорих му на лс

Виж сега, пусна ми го по еконт без опция за преглед, взех го. След една седмица го занесох да го правят, и хората ми казаха не става! Прегрявано е! Тогава ти се обадих и се разбрахме преди да идвам до София да ти звънна един ден по-рано. Утре съм в София и смятам че е нормално да се видим и да ти обясня за какво точно ми казаха че не става. Това да не ми вдигаш като ти звъня е некоректно от твоя страна. Не знам колко разбираш или не, но утре ако искаш може да го занесем в сервиз по твой избор (в София има достатъчно) за турбини и те да кажат мнение. Все пак утре идвам до София главно заради това.
От отговора му не разбрах какво разбира и какво не и за това му предложих дса отидем до сервиз за турбини в София двамата и те да кажат дали става или не. Отговор пак никакъв. Аз си държа на думата и отидох днес до София и на табела София му звънях - познайте дали си вдигна телефона!!!
И така освен с едно безполезно желязо за 60 лв благодарение на "колегата" колегата минах и 230 км за тоя дето клати гората!

Преди да напиша горното се поразрових малко и видях, че индивида има регистрации в няколко форума и продава разни работи като има и други оплаквания, че е некоректен!

П.п. мога да прикача и снимки на частите ако е необходимо!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Поредния некоректен iv4o_89 от София 0879 039 591

Мнениеот silent » Чет 02 апр 2015 19:20

Колега за енти път обеснявам ...казват ти дай едни пари за да можеш да гледаш...врътвам си задника и си тръгвам и лев не могат да ми вземат...ако ми кажат отваряш гледаш и ако връщаш е за твоя сметка пак си тръгвам....сори обаче това е положението...ако продавача е коректен няма от какво да се притеснява...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 02 апр 2015 19:20

Аз лично видях геометрията и беше като стреляна със бренеке.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 02 апр 2015 20:46

Колега, съжалявам за случилото се, но доверието е нож с две остриета и трябва да внимаваме на кого го даваме, защото в повечето случаи се получава точно това. Не се сърди, но си рискувал излишно да взимаш такава пратка. Не за друго, а заради това, че е от човек който не познаваш. Дори и да си отворил да я видиш, как ще познаеш, че е читава? А тоя измамник се надявам скоро да си го получи някъде и да яде здрав бой.

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Чет 02 апр 2015 20:56

По принцип колегата silent е прав, но винаги гледам да съм коректен. Щом продавача си е направил труда да опакова и изпрати стоката. Много лошо впечатление ми направи това, че се е сетил да отбележи връщането за моя сметка, но е забравил прегледа. В случая Аз погледнах пратката, но не знех, че това е от прегряване, а и цялата работа лъсна като се изми всичко хубаво. И Аз съжалявам че се доверявам но това е положението, 60 лв ще ги изкарам само да съм жив и здрав, темата я пуснах за да предпазя и другите от тая мишка! Хората които ме познават знаят дали съм за 60лв. В конкретния случай поведението на този индивид е нагло и безотговорно!

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Чет 02 апр 2015 21:41

Ще напиша нещо не точно по темата...

Какво забелязвам в повечето такива теми - оплакванията са обикновено от "колеги" на възраст между 20-25 г. Ясно се вижда, че за тези (ще ме извините за думата) келеши да си мъж и да си държиш на думата не е ценност. Аз лично с избягвам да влизам в каквито и да е взаимоотношения с такива "колеги". Съветвам и другите също да имат едно наум занапред. :a045

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 02 апр 2015 23:49

iv4o_89 има 3 дни за отговор или става розов :no

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 03 апр 2015 15:54

Ама верно кофти късмет имаш Малине с онлайн търговията, язък че си готин пич на който все измекяри се падат.
Па ако си минал през Берковица и не звънна ше ти шарим един бой

iv4o_89
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iv4o_89 » Пет 03 апр 2015 19:00

Така няма да се крия ето какво ще кажа и аз......Турбото си работеше при мене без никакви забележки и каквито и да е проблеми.Турбото гръмна щото се оказа че е правено със китайски части....Аз съм го отварял това турбо и нито му имаше нещо нито нищо.2-ро Никога несъм пращал пратка без преглед ! Винаги казвам на хората от еконт с опция преглед ! Това че неме е разбрал аз няма как да знам....след като колега е утишъл в еконт и е нямало опция преглед защо не ми се обади да ме пита?Направо си е взел пратката,тука аз каква вина имам че не ми се е обадил???? Ако веднага ми се беше обадил и да каже колега няма опция преглед щях да пусна веднага преглед и да това е.......После взел е топлата част и след 5-6 дена ми се обажда че на турбото му е имало нещо....Защо не се обади докато беше в еконт след като си го видял???? Аз от каде да знам какво му се е случило за тия 5-6 дена??? После ми се обажда и ми казва че е прегрявано и че перките са били криви....поразмислих и казах че няма проблем щом е това проблема....И той каза че на след 2 дена ще ми се обади да го прати по еконт.Колега отново не се обади когато каза и след още 2-3 дена ми писа че ще идва до сф заради някакав фест и както е писал горе в поста е разговора.До тогава не се бях осъмнил че може някой нещо да му е направил....Аз пращам част която ми е работила до преди 3 месеца без проблеми и изведнъж тая част неможе да се ползва.....Мисла че като купите стока от магазина срока за връщане е до към 7 дена до колко знам,а не над 7...и днеска ще ти се обада,ааа не утре и накрая след 10 дена чак.....Не съм също за тия 60лв щото с тия части не си вада прехраната ! А и недей да говориш че и по други сайтове са се опраквали хората от мене щото в нито 1 сайт нямам БАН !

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 03 апр 2015 19:13

Това, че нямаш БАН...веднага могат да ти го уредят.
Колегата казва, че е видял пастета след като е измил частите.
Ти от къде си сигурен от какво е гръмнала? Тая топла част може да е била повередена още преди да сложиш новите части...
Май човека който ти ги сглабя нещата не разбира грам от това което прави :gruebel
При положение, че човека ти е казал да закарате турбината където кажеш ти, бие 200километра отгоре за да сте заедно в сервиза, защо не си вдигаш телефона...Нещо криеш или?

iv4o_89
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iv4o_89 » Пет 03 апр 2015 19:29

Така това е много смешно което казваш че след като е измита топлата част се е виждало че перките били криви това е пълна глупост....Това са парчета желято няма как да не видиш че са криви след като е измита !...И не съм си вдигал телефона защото го загубих на един обект.Имам доказателства може да питате колега от ауди форума на който бях обещал да се чуем за една част и той е званял 10 пъти и накрая извадих друга карта.И майстора нз кой на тази турбина но е купена рециклирана преди 10 месеца от дизел форума...И преди да я сложа я отварях да вида дали геометрията е чиста въпреки че беше рециклирана и нямаше никакви забележки..... И кой нормален човек ще вземе топла част със криви лопатки трябва да си доктор за да я земеш !

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 03 апр 2015 19:40

И какво излезе, че Еконт са виновни за пратката, че няма опция "Преглед". Колегата е виновен, че я е взел защото не я е измил преди да я погледне. А ти вина нямаш? :eek Колега, аз само 1 път съм имал взимане даване с куриери. И стоката която давам на купувача се проверява и измива, и предварително я снимам за доказателство. НЕ знам кой какви ги е надробил, но ти изкара всички виновни, само ти си невинен. Не обвинявам никой, ама нещо не е читава работата. Ако бяха на твое място, ще си прибера стоката, и ще върна парите, ако си сигурен в това което казваш НИЩО няма да те спре да го направиш. Но това ще го направи човек, който е сигурен в това което продава. А ти не си сигурен, защото не казваш нищо с факти. :a045

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пет 03 апр 2015 19:48

....че ще идва до сф заради някакав фест...

Къв ли е тоя фест?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 03 апр 2015 19:52

iv4o_89 написа:И преди да я сложа я отварях да вида дали геометрията е чиста въпреки че беше рециклирана и нямаше никакви забележки..... !

Пак нещо не схващам...отварял си да я гледаш, сменял си китайски части след това блокирала...последно :eek

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 апр 2015 0:40

Ако някой маркира, че плащането и в двете посоки е за сметка на получателя моментално ще загубя интерес към пратката. Само тази подробност на мен ми е предостатъчна, че продавача е знаел, че пратката не е читава.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”