Здравейте колеги,
Не знам дали тук е рпавилното място да попитам,но се нуждая от преместване на квартирата и искам да ви попитам дали някой е изпозлал услугите на някоя хамалска фирма.Най-вече ме интересува да не са някой "немърливи",защото имам нови мебели и не искам да пострадат.Разгледах няколко фирми и се спрях на 3 от тях и ви моля за вашето мнение,препоръка и съвет:)
Ето ги и фирмите:
http://www.hamali.bg/
http://korekt-bg.com/bg
http://hamalistrong.com/
Хамалски услуги съвет и мнение ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Re: Хамалски услуги съвет и мнение ?
Здравей колега,
не съм ползвал услугите на посочените от теб фирми, но от известно време аз се доверявам на един център за рехабилитация на наркозависими.
http://retobulgaria.org/deinosti.html
Момчетата са много точни. Гарантирам ти, че ще си свършат работата повече от отговорно, а парите ти ще отидат за благородна кауза.
Трябва да ти кажа, че дисциплината в този център е страхотна и хората, които извършват обществени дейности са сигурни и проверени. Ако си в състояние да се абстрахираш от това, че младежите са били зависими към алкохол, наркотици, хазарт и тн., това са твоите хора.
Лично аз предпочитам тях в пъти пред това у дома да ми влизат някакви мургави "братя".
не съм ползвал услугите на посочените от теб фирми, но от известно време аз се доверявам на един център за рехабилитация на наркозависими.
http://retobulgaria.org/deinosti.html
Момчетата са много точни. Гарантирам ти, че ще си свършат работата повече от отговорно, а парите ти ще отидат за благородна кауза.
Трябва да ти кажа, че дисциплината в този център е страхотна и хората, които извършват обществени дейности са сигурни и проверени. Ако си в състояние да се абстрахираш от това, че младежите са били зависими към алкохол, наркотици, хазарт и тн., това са твоите хора.
Лично аз предпочитам тях в пъти пред това у дома да ми влизат някакви мургави "братя".
Благодаря ти за информацията колега,но на мен ще ми трябва и данъчна фактура за извършеното преместване,за да мога да се го осчетоводя иначе с радост бих се доверил на центъра за наркозависими.
- groznika
Звънни и ги питай. Предполагам могат да издадат.
- Miteto
- Автомобил: Фейтън
- Двигател:
Темата е актуална и за мен, но да попитам, защото ме гложди един въпрос. Ако аз съм зависим, няма по-добро място от комуната за услуги, което ще ми служи като каталог за взлом. Не че имам кой знае какво, ама и то ми е необходимо. Та как се проверяват въпросните чада, така че да имам и аз някаква гаранция, че някой от тях няма да ни дойде на гости? Тенкс мейтс
- groznika
Този въпрос предполагам всеки нормален човек си го задава, когато става дума за наркомани.
Хубаво е да знаеш следните неща:
Нарко зависимите рядко са взломаджии. Изисква се с планиране на удара, подготовка, наблюдение, не рядко и технически средства. Наркомана е спонтанен човек. Вижда синджир, чанта и ако го е напънала кризата скача и ги отмъква.
В този център, хората излизащи да работят в града са момчета с повече стаж в комуната. Отдавна преборили зависимостта и с добри показатели и перспектива в рехабилитацията. Никой няма да ти докара тресящ се от абстиненция 30 килограмов парцал да ти мести дивана и гардероба.
Друг съществен момент е, че в този център практика е да не приемат момчета от София. Има къщи и в Пловдив и на морето. Ако си от Варна ще те пратят в София да се лекуваш и обратно. Един ден, ако напуснеш центъра и идеш пак да се дрогираш е много по-вероятно да се върнеш в родния град, където познаваш всички дилъри, престъпници, схеми и т.н., вместо да останеш да речем на улицата в София и да се чудиш чий апартамент да взломиш.
Аз специално съм далеч по-резервиран към мургавите хамали от площад Македония например от колкото към тези момчета.
Иначе риска е същия, както и при всеки друг непознат посещаващ дома ти.
Хубаво е да знаеш следните неща:
Нарко зависимите рядко са взломаджии. Изисква се с планиране на удара, подготовка, наблюдение, не рядко и технически средства. Наркомана е спонтанен човек. Вижда синджир, чанта и ако го е напънала кризата скача и ги отмъква.
В този център, хората излизащи да работят в града са момчета с повече стаж в комуната. Отдавна преборили зависимостта и с добри показатели и перспектива в рехабилитацията. Никой няма да ти докара тресящ се от абстиненция 30 килограмов парцал да ти мести дивана и гардероба.
Друг съществен момент е, че в този център практика е да не приемат момчета от София. Има къщи и в Пловдив и на морето. Ако си от Варна ще те пратят в София да се лекуваш и обратно. Един ден, ако напуснеш центъра и идеш пак да се дрогираш е много по-вероятно да се върнеш в родния град, където познаваш всички дилъри, престъпници, схеми и т.н., вместо да останеш да речем на улицата в София и да се чудиш чий апартамент да взломиш.
Аз специално съм далеч по-резервиран към мургавите хамали от площад Македония например от колкото към тези момчета.
Иначе риска е същия, както и при всеки друг непознат посещаващ дома ти.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Миналата година ползвах хамалски услуги за преместване от един апартамент в друг. Не съм 100% сигурен, но мисля, че ползвах ето тези - http://hamalisofia.eu/. Аз лично си бях избрал 4-5 места по цени ествествено, обадих им се, обясних какво и къде искам да преместя и да ми кажат конкретна цена. В крайна сметка цялата работа ми излезе 70лв., като в тези пари дойдоха 3-ма човека, двама активно пренасящи, третия помагаше с по-леките неща. За мен цената беше повече от добра при положение, че преместиха пълен набор бяла техника, немалко черна, мебели и багаж, като от едното място го свалиха с асансьор нали, но на другото си го качиха пеша 4 етажа 
За джанговци и разни друсалки не знам даже как може да се замисли човек
Никога не бих наел и/или пуснал подобен индивид вкъщи за да ми е 20лв. по-евтино например.

За джанговци и разни друсалки не знам даже как може да се замисли човек

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
0895072107 На този телефон може да намериш точен пич, който си сформира бригада според нуждите. Аз съм го ползвал да ми изнесе и изкупи чугунени радиатори, да почисти мазетата на блока. За чисто хамалски услуги не съм го викал обаче спомена, че носят материали в Mall of Sofia. Та пича е точен, учтив и коректен.
А иначе първият път като си търсих кой да изкупи радиаторите и да ги изнесе понеже са си бая тежки звънях на 6-7 телефона като по едно време гласовете взеха да се повтарят. Последното обаждане беше в стил: "...не ми звъни повече нали ти дадох цена - ние държим целият пазар". Та не знам при хамалските услуги дали е така, но разнообразието на фирми май не е много голямо и си преливат хора от едната в другата при нужда.
А иначе първият път като си търсих кой да изкупи радиаторите и да ги изнесе понеже са си бая тежки звънях на 6-7 телефона като по едно време гласовете взеха да се повтарят. Последното обаждане беше в стил: "...не ми звъни повече нали ти дадох цена - ние държим целият пазар". Та не знам при хамалските услуги дали е така, но разнообразието на фирми май не е много голямо и си преливат хора от едната в другата при нужда.
- groznika
xploda написа:...разни друсалки не знам даже как може да се замисли човекНикога не бих наел и/или пуснал подобен индивид вкъщи за да ми е 20лв. по-евтино например.
Доста ограничено мнение. Съжалявам, че гледаш така на нещата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
0896 85 48 12 - Радослав - мой познат, има бус работи много коректно. За фактурата обаче няма как да ти издаде :(
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
groznika написа:xploda написа:...разни друсалки не знам даже как може да се замисли човекНикога не бих наел и/или пуснал подобен индивид вкъщи за да ми е 20лв. по-евтино например.
Доста ограничено мнение. Съжалявам, че гледаш така на нещата.
Не помня да съм те питал за мнение, относно моите виждания за нещата.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
темата е за мнения по определен въпрос
лични нападки, чатове, ЛС и т.н. по темата-НЕ
моля
лични нападки, чатове, ЛС и т.н. по темата-НЕ
моля

Извинявам се за забавения отговор,но тези дни имах много ангажименти и не съм писал.Та значи ползвах услугите на хамали стронг и съм доволен,издадоха ми и фактура.Не се доверих на центъра за лечение на наркозависими не за друго,а защото не можеха да ми издадат фактура.
Благодаря на всички който четоха и писаха по темата :)
Благодаря на всички който четоха и писаха по темата :)
Здравейте наскоро ползвах услугите на една фирма за преместване Хамали Оникс, която намерих в нета и останах много доволен. Момчетата дойдоха точно навреме, бяха много внимателни с мебелите и изключително коректни по отношение на цената, която беше доста приемлива.Местя се вече за трети път в София и мога да кажа, че този път всичко мина ОК за разлика от предишните пъти когато ми одраскаха дивана и се опитаха да завишат цената заради " непредвидени обстоятелства". Особено ако имате повече мебели, моя съвет е да изисквате оглед на място, който би трябвало да е безплатен и крайна цена.Така ще избегнете всякакви евентуални опити за завишаване на цената при преместването, което между другото се оказва доста честа практика при хамалите в София.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
И се регистрира за да ги порекламираш ли?