Хамалски услуги съвет и мнение ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Franko
Автомобил:
Двигател:

Хамалски услуги съвет и мнение ?

Мнениеот Franko » Пет 14 фев 2014 19:34

Здравейте колеги,
Не знам дали тук е рпавилното място да попитам,но се нуждая от преместване на квартирата и искам да ви попитам дали някой е изпозлал услугите на някоя хамалска фирма.Най-вече ме интересува да не са някой "немърливи",защото имам нови мебели и не искам да пострадат.Разгледах няколко фирми и се спрях на 3 от тях и ви моля за вашето мнение,препоръка и съвет:)

Ето ги и фирмите:

http://www.hamali.bg/
http://korekt-bg.com/bg
http://hamalistrong.com/

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Хамалски услуги съвет и мнение ?

Мнениеот groznika » Съб 15 фев 2014 11:08

Здравей колега,
не съм ползвал услугите на посочените от теб фирми, но от известно време аз се доверявам на един център за рехабилитация на наркозависими.
http://retobulgaria.org/deinosti.html

Момчетата са много точни. Гарантирам ти, че ще си свършат работата повече от отговорно, а парите ти ще отидат за благородна кауза.

Трябва да ти кажа, че дисциплината в този център е страхотна и хората, които извършват обществени дейности са сигурни и проверени. Ако си в състояние да се абстрахираш от това, че младежите са били зависими към алкохол, наркотици, хазарт и тн., това са твоите хора.

Лично аз предпочитам тях в пъти пред това у дома да ми влизат някакви мургави "братя".

Franko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Franko » Съб 15 фев 2014 18:51

Благодаря ти за информацията колега,но на мен ще ми трябва и данъчна фактура за извършеното преместване,за да мога да се го осчетоводя иначе с радост бих се доверил на центъра за наркозависими.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 15 фев 2014 19:57

Звънни и ги питай. Предполагам могат да издадат.

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Нед 16 фев 2014 19:46

Темата е актуална и за мен, но да попитам, защото ме гложди един въпрос. Ако аз съм зависим, няма по-добро място от комуната за услуги, което ще ми служи като каталог за взлом. Не че имам кой знае какво, ама и то ми е необходимо. Та как се проверяват въпросните чада, така че да имам и аз някаква гаранция, че някой от тях няма да ни дойде на гости? Тенкс мейтс

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 17 фев 2014 7:31

Този въпрос предполагам всеки нормален човек си го задава, когато става дума за наркомани.
Хубаво е да знаеш следните неща:
Нарко зависимите рядко са взломаджии. Изисква се с планиране на удара, подготовка, наблюдение, не рядко и технически средства. Наркомана е спонтанен човек. Вижда синджир, чанта и ако го е напънала кризата скача и ги отмъква.
В този център, хората излизащи да работят в града са момчета с повече стаж в комуната. Отдавна преборили зависимостта и с добри показатели и перспектива в рехабилитацията. Никой няма да ти докара тресящ се от абстиненция 30 килограмов парцал да ти мести дивана и гардероба.
Друг съществен момент е, че в този център практика е да не приемат момчета от София. Има къщи и в Пловдив и на морето. Ако си от Варна ще те пратят в София да се лекуваш и обратно. Един ден, ако напуснеш центъра и идеш пак да се дрогираш е много по-вероятно да се върнеш в родния град, където познаваш всички дилъри, престъпници, схеми и т.н., вместо да останеш да речем на улицата в София и да се чудиш чий апартамент да взломиш.

Аз специално съм далеч по-резервиран към мургавите хамали от площад Македония например от колкото към тези момчета.

Иначе риска е същия, както и при всеки друг непознат посещаващ дома ти.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 17 фев 2014 11:18

Миналата година ползвах хамалски услуги за преместване от един апартамент в друг. Не съм 100% сигурен, но мисля, че ползвах ето тези - http://hamalisofia.eu/. Аз лично си бях избрал 4-5 места по цени ествествено, обадих им се, обясних какво и къде искам да преместя и да ми кажат конкретна цена. В крайна сметка цялата работа ми излезе 70лв., като в тези пари дойдоха 3-ма човека, двама активно пренасящи, третия помагаше с по-леките неща. За мен цената беше повече от добра при положение, че преместиха пълен набор бяла техника, немалко черна, мебели и багаж, като от едното място го свалиха с асансьор нали, но на другото си го качиха пеша 4 етажа :bowdown

За джанговци и разни друсалки не знам даже как може да се замисли човек :screwy Никога не бих наел и/или пуснал подобен индивид вкъщи за да ми е 20лв. по-евтино например.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 17 фев 2014 11:49

0895072107 На този телефон може да намериш точен пич, който си сформира бригада според нуждите. Аз съм го ползвал да ми изнесе и изкупи чугунени радиатори, да почисти мазетата на блока. За чисто хамалски услуги не съм го викал обаче спомена, че носят материали в Mall of Sofia. Та пича е точен, учтив и коректен.

А иначе първият път като си търсих кой да изкупи радиаторите и да ги изнесе понеже са си бая тежки звънях на 6-7 телефона като по едно време гласовете взеха да се повтарят. Последното обаждане беше в стил: "...не ми звъни повече нали ти дадох цена - ние държим целият пазар". Та не знам при хамалските услуги дали е така, но разнообразието на фирми май не е много голямо и си преливат хора от едната в другата при нужда.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 17 фев 2014 12:01

xploda написа:...разни друсалки не знам даже как може да се замисли човек :screwy Никога не бих наел и/или пуснал подобен индивид вкъщи за да ми е 20лв. по-евтино например.

Доста ограничено мнение. Съжалявам, че гледаш така на нещата.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пон 17 фев 2014 12:12

0896 85 48 12 - Радослав - мой познат, има бус работи много коректно. За фактурата обаче няма как да ти издаде :(

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 17 фев 2014 12:15

groznika написа:
xploda написа:...разни друсалки не знам даже как може да се замисли човек :screwy Никога не бих наел и/или пуснал подобен индивид вкъщи за да ми е 20лв. по-евтино например.

Доста ограничено мнение. Съжалявам, че гледаш така на нещата.

Не помня да съм те питал за мнение, относно моите виждания за нещата.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 17 фев 2014 18:58

темата е за мнения по определен въпрос
лични нападки, чатове, ЛС и т.н. по темата-НЕ
моля :confused

Franko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Franko » Вто 18 фев 2014 22:01

Извинявам се за забавения отговор,но тези дни имах много ангажименти и не съм писал.Та значи ползвах услугите на хамали стронг и съм доволен,издадоха ми и фактура.Не се доверих на центъра за лечение на наркозависими не за друго,а защото не можеха да ми издадат фактура.
Благодаря на всички който четоха и писаха по темата :)

pesho79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho79 » Пон 24 авг 2015 11:51

Здравейте наскоро ползвах услугите на една фирма за преместване Хамали Оникс, която намерих в нета и останах много доволен. Момчетата дойдоха точно навреме, бяха много внимателни с мебелите и изключително коректни по отношение на цената, която беше доста приемлива.Местя се вече за трети път в София и мога да кажа, че този път всичко мина ОК за разлика от предишните пъти когато ми одраскаха дивана и се опитаха да завишат цената заради " непредвидени обстоятелства". Особено ако имате повече мебели, моя съвет е да изисквате оглед на място, който би трябвало да е безплатен и крайна цена.Така ще избегнете всякакви евентуални опити за завишаване на цената при преместването, което между другото се оказва доста честа практика при хамалите в София.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пон 24 авг 2015 15:21

И се регистрира за да ги порекламираш ли?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”