Фолио за стъкла (не на автомобил)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Фолио за стъкла (не на автомобил)

Мнениеот VWGT » Пон 08 юли 2013 16:17

търся препоръки за някакво фолио, с което да облепя френски прозорец (някъде около 7-8 квадрата са само стъклата). Искам да огранича видимостта от вън на вътре, като в обратна посока да не се ограничава изобщо. Желателно е топлината да продължава да минава (т.е. да няма IR филтър). Скъпите фолиа, които се слагат на колите ще ми излязат златни, а повечето ментаци много гадно и бързо се прецакват и избеляват. Прозорецът е целодневно изложен на слънце, та ще го пече яко. Освен фолио съм виждал и едни дупчести/порести рекламни истории, но си мисля, че само фолио ще осигурява по-добра видимост от вътре на вън.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Фолио за стъкла (не на автомобил)

Мнениеот joro_kem » Пон 08 юли 2013 16:32

аз мисля, че перфорирано фолио е добър вариант за целта.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 08 юли 2013 17:05

да, точно тва ми беше едната идея. Такива съм виждал на разни офиси и ми седят малко по- ...офисно, ама в крайна сметка не ми дреме как ще е от вън, важното е да върши работа. А от гледна точка на светлината, която идва от вътре, примерно вътре в помещението като се запалят лампите, кое би ограничавало видимостта от вън по-добре: перфорираното или другото фолио, и какво е предимството на едното спрямо другото ? От коя страна се лепи порестото ? (щото достъпа от вън ми е доста труден)

/питането е за апартамент на среден етаж, ама заради големия прозорец, от долу при определени условия може направо сливиците да ти видят/

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 08 юли 2013 17:42

Доста фолио ми е минало през ръцете и препоръчвам фолио за стъкла т.е. това което наричаш златно...
Всъщност не е толкова златно предвид качествата му, но всеки сам преценява...

Тая работа със перфо фолиото я зарежи,
още повече, че се лепи отвън, защото е с черен гръб, а лицето е бяло, и ако го залепиш отвътре няма да виждаш нищо навън през него...За видимостта и при двата варианта светят ли лампи в помещението нощно време, / което някак си е нормално, нали/ сливиците се виждат, остават ти щори...

Варианта ти е единствено и само относително скъпичко фолио за стъкла, всичко друго е компромис с неясен резултат.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 08 юли 2013 23:13

Добре, може ли малко повече инфо относно плюсовете на качествата му и каква е цената на кв.м.? Гледам делят ги на затъмняващи и отразяващи, кое пуска повече светлина и топлина и в същото време стои огледално /отразяващо ли е това?/ и има ли изобщо такава комбинация ?!

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 09 юли 2013 0:12

Фолио 3М . 50-60лв кв.м . 7 години гаранция му дават за изсветляване . До 95% затъмнение отвън навътре , отвътре на вън перфектна видимост почти като без него.

И аз залагам на качествено фолио като това. Към 400лв ще ти стъпи само фолиото , за труд поне 100 , ако не можеш сам да го залепиш , което пък си е риск предвид цената на фолиото. От пр**ня боя не става :biggrin

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 09 юли 2013 0:42

Цените започват от 25лв/кв.м без ддс и вървят стабилно нагоре...най-евтиното също е със страхотно качество.
Цветове, проценти затъмнение, отразяване и пропускливост всякакви варианти, има тлъст каталог,
всичко е по твой вкус и цвят.
В общи линии избора ти е доста голям, за 7-8кв.м. приготви ~ 350-450лв. с монтаж зависи от фолиото...Става абсолютно перфектно + това печелиш и от енергийната ефективност, която получаваш...Доколкото разбирам, прозореца е с южно изложение и през лятото, ако си на климатик, то той не се товари толкова, зимата топлото стои вътре...Фолиото е без компромис, има и 7г. гаранция при правилен монтаж.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 09 юли 2013 0:59

Asen_D написа:зимата топлото стои вътре...

Колега, ти тва фолио направо топлоизолация го изкара бре :icon_lol :icon_lol

Има и готови затъмнени прозорци, които не са правени с фолио, скоро правихме такъв прозорец, около 50х50см беше към 60 лева, виж дали няма да ти излезе по-тънко накрая направо готов тъмен да си го вземеш :c020

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 09 юли 2013 2:17

Aprilia написа:
Asen_D написа:зимата топлото стои вътре...

Колега, ти тва фолио направо топлоизолация го изкара бре :icon_lol :icon_lol

Прочети за този тип фолиа и тогава коментирай колега..., че така малко като изпляскване ти застана мнението.. :wink
50х50 см. е 0.25кв.м , сериозна сумичка е 60 лв. за това

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 09 юли 2013 9:36

уф, 400 кинта за тая работа ми се виждат много ... стъкла няма как да сменям, защото съм с дебел стъклопакет. Ще поживея малко с мисълта за тая цена да видя дали ще и свикна, пък ако някой се сети за друга по-тънка алтернатива да пише м/увременно.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 09 юли 2013 9:51

VWGT написа: пък ако някой се сети за друга по-тънка алтернатива да пише м/увременно.

Asen_D написа:... остават ти щори...

Забиваш едни вертикални щори и работата заспива :wink ...Е няма да е така елегантно и приятно като с качествено фолио, но ще си решиш въпроса.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 09 юли 2013 10:24

има и хоризонтални перфорирани щори, но не знам при осветена стая дали не се вижда отвън.

Потребителски аватар
Христов
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Христов » Вто 09 юли 2013 10:51

Ако има възможност за монтаж на външни ролетни...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 09 юли 2013 11:02

жената не се кефи на щорите :wink В момента има разни перделъци поставени, които за вечерно време са си ок, ама мен ме кефи през деня да влиза яко светлина и да мога да си ходя спокойно по домашному. Иначе питането ми за лампите беше принципно, дали хубавото фолио затъмнява и тази светлина, макар да не ми изглеждаше логично, ама в днешно време технологии всякакви :)

Външните ролетни са като вътрешните завеси, като ги спусна и тряя седя на лампи вътре. Фолиото е решението ама ще видим какво.

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Вто 09 юли 2013 12:22

Вариантът с хубаво фолио ще ти излезе около 35-40 лв/кв.м.(зависи от размерите) с монтажа.
Предполагам, че говорим за стъклопакети - трябва да вземеш предвид колко топлина абсорбира
фолиото, за да не се спукат стъклата. Има значение и дебелината на стъклото и дали има някакво покритие. Иначе вечер като светнеш лампите ще си като експонат в музей - физични закони просто...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”