Фолио за стъкла (не на автомобил)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Фолио за стъкла (не на автомобил)
търся препоръки за някакво фолио, с което да облепя френски прозорец (някъде около 7-8 квадрата са само стъклата). Искам да огранича видимостта от вън на вътре, като в обратна посока да не се ограничава изобщо. Желателно е топлината да продължава да минава (т.е. да няма IR филтър). Скъпите фолиа, които се слагат на колите ще ми излязат златни, а повечето ментаци много гадно и бързо се прецакват и избеляват. Прозорецът е целодневно изложен на слънце, та ще го пече яко. Освен фолио съм виждал и едни дупчести/порести рекламни истории, но си мисля, че само фолио ще осигурява по-добра видимост от вътре на вън.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Фолио за стъкла (не на автомобил)
аз мисля, че перфорирано фолио е добър вариант за целта.
да, точно тва ми беше едната идея. Такива съм виждал на разни офиси и ми седят малко по- ...офисно, ама в крайна сметка не ми дреме как ще е от вън, важното е да върши работа. А от гледна точка на светлината, която идва от вътре, примерно вътре в помещението като се запалят лампите, кое би ограничавало видимостта от вън по-добре: перфорираното или другото фолио, и какво е предимството на едното спрямо другото ? От коя страна се лепи порестото ? (щото достъпа от вън ми е доста труден)
/питането е за апартамент на среден етаж, ама заради големия прозорец, от долу при определени условия може направо сливиците да ти видят/
/питането е за апартамент на среден етаж, ама заради големия прозорец, от долу при определени условия може направо сливиците да ти видят/
Доста фолио ми е минало през ръцете и препоръчвам фолио за стъкла т.е. това което наричаш златно...
Всъщност не е толкова златно предвид качествата му, но всеки сам преценява...
Тая работа със перфо фолиото я зарежи,
още повече, че се лепи отвън, защото е с черен гръб, а лицето е бяло, и ако го залепиш отвътре няма да виждаш нищо навън през него...За видимостта и при двата варианта светят ли лампи в помещението нощно време, / което някак си е нормално, нали/ сливиците се виждат, остават ти щори...
Варианта ти е единствено и само относително скъпичко фолио за стъкла, всичко друго е компромис с неясен резултат.
Всъщност не е толкова златно предвид качествата му, но всеки сам преценява...
Тая работа със перфо фолиото я зарежи,
още повече, че се лепи отвън, защото е с черен гръб, а лицето е бяло, и ако го залепиш отвътре няма да виждаш нищо навън през него...За видимостта и при двата варианта светят ли лампи в помещението нощно време, / което някак си е нормално, нали/ сливиците се виждат, остават ти щори...
Варианта ти е единствено и само относително скъпичко фолио за стъкла, всичко друго е компромис с неясен резултат.
Добре, може ли малко повече инфо относно плюсовете на качествата му и каква е цената на кв.м.? Гледам делят ги на затъмняващи и отразяващи, кое пуска повече светлина и топлина и в същото време стои огледално /отразяващо ли е това?/ и има ли изобщо такава комбинация ?!
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Фолио 3М . 50-60лв кв.м . 7 години гаранция му дават за изсветляване . До 95% затъмнение отвън навътре , отвътре на вън перфектна видимост почти като без него.
И аз залагам на качествено фолио като това. Към 400лв ще ти стъпи само фолиото , за труд поне 100 , ако не можеш сам да го залепиш , което пък си е риск предвид цената на фолиото. От пр**ня боя не става
И аз залагам на качествено фолио като това. Към 400лв ще ти стъпи само фолиото , за труд поне 100 , ако не можеш сам да го залепиш , което пък си е риск предвид цената на фолиото. От пр**ня боя не става

Цените започват от 25лв/кв.м без ддс и вървят стабилно нагоре...най-евтиното също е със страхотно качество.
Цветове, проценти затъмнение, отразяване и пропускливост всякакви варианти, има тлъст каталог,
всичко е по твой вкус и цвят.
В общи линии избора ти е доста голям, за 7-8кв.м. приготви ~ 350-450лв. с монтаж зависи от фолиото...Става абсолютно перфектно + това печелиш и от енергийната ефективност, която получаваш...Доколкото разбирам, прозореца е с южно изложение и през лятото, ако си на климатик, то той не се товари толкова, зимата топлото стои вътре...Фолиото е без компромис, има и 7г. гаранция при правилен монтаж.
Цветове, проценти затъмнение, отразяване и пропускливост всякакви варианти, има тлъст каталог,
всичко е по твой вкус и цвят.
В общи линии избора ти е доста голям, за 7-8кв.м. приготви ~ 350-450лв. с монтаж зависи от фолиото...Става абсолютно перфектно + това печелиш и от енергийната ефективност, която получаваш...Доколкото разбирам, прозореца е с южно изложение и през лятото, ако си на климатик, то той не се товари толкова, зимата топлото стои вътре...Фолиото е без компромис, има и 7г. гаранция при правилен монтаж.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Asen_D написа:зимата топлото стои вътре...
Колега, ти тва фолио направо топлоизолация го изкара бре

Има и готови затъмнени прозорци, които не са правени с фолио, скоро правихме такъв прозорец, около 50х50см беше към 60 лева, виж дали няма да ти излезе по-тънко накрая направо готов тъмен да си го вземеш

Aprilia написа:Asen_D написа:зимата топлото стои вътре...
Колега, ти тва фолио направо топлоизолация го изкара бре![]()
![]()
Прочети за този тип фолиа и тогава коментирай колега..., че така малко като изпляскване ти застана мнението..

50х50 см. е 0.25кв.м , сериозна сумичка е 60 лв. за това
уф, 400 кинта за тая работа ми се виждат много ... стъкла няма как да сменям, защото съм с дебел стъклопакет. Ще поживея малко с мисълта за тая цена да видя дали ще и свикна, пък ако някой се сети за друга по-тънка алтернатива да пише м/увременно.
VWGT написа: пък ако някой се сети за друга по-тънка алтернатива да пише м/увременно.
Asen_D написа:... остават ти щори...
Забиваш едни вертикални щори и работата заспива

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
има и хоризонтални перфорирани щори, но не знам при осветена стая дали не се вижда отвън.
- Христов
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако има възможност за монтаж на външни ролетни...
жената не се кефи на щорите
В момента има разни перделъци поставени, които за вечерно време са си ок, ама мен ме кефи през деня да влиза яко светлина и да мога да си ходя спокойно по домашному. Иначе питането ми за лампите беше принципно, дали хубавото фолио затъмнява и тази светлина, макар да не ми изглеждаше логично, ама в днешно време технологии всякакви :)
Външните ролетни са като вътрешните завеси, като ги спусна и тряя седя на лампи вътре. Фолиото е решението ама ще видим какво.

Външните ролетни са като вътрешните завеси, като ги спусна и тряя седя на лампи вътре. Фолиото е решението ама ще видим какво.
- stenly_r
- Автомобил: VW 1300
- Двигател: F
- Контакти:
Вариантът с хубаво фолио ще ти излезе около 35-40 лв/кв.м.(зависи от размерите) с монтажа.
Предполагам, че говорим за стъклопакети - трябва да вземеш предвид колко топлина абсорбира
фолиото, за да не се спукат стъклата. Има значение и дебелината на стъклото и дали има някакво покритие. Иначе вечер като светнеш лампите ще си като експонат в музей - физични закони просто...
Предполагам, че говорим за стъклопакети - трябва да вземеш предвид колко топлина абсорбира
фолиото, за да не се спукат стъклата. Има значение и дебелината на стъклото и дали има някакво покритие. Иначе вечер като светнеш лампите ще си като експонат в музей - физични закони просто...