Писна ми от държавата, в която живеем!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Писна ми от държавата, в която живеем!

Мнениеот didoriginal » Пет 17 авг 2007 14:49

Колеги, отивам днес при Pav4o да взема радиаторчето на парното и като се връщам по бул. Др. Петър Дертлиев и си карам съвсем спокойно изведнъж чувам бааааам.... и колата подскочи. Спирам аз - балон на предна дясна гума - и то стабилен балон. Оглеждам се около мен - пълно с тасове. Дупката беше малка, ама супер дълбока. Седи си под дебела сянка и се спотайва. Звъня аз на 166 и чакам... 2 минути седя на телефона - никой не вдига. След малко пак звъня - най-накрая вдигнаха. :evil: Обяснявам за проблема и отсреща ми казва жената, че щяла да ме свърже с КАТ. ОК, чакам аз... от там ми затварят. После пак звъня, свързват ме с КАТ и ми вдига супер отегчен чичка - "Слушам". Обяснявам му за проблема и той - "Къде точно се намираш?". Аз почнах да обяснявам - от тунела в Люлин, като идваш от Красна поляна, свиваш в ляво. Намирам се срещу блок 744. И тоя от там - "Яяя като разбереш точния адрес ми се обади пак" и тряс - затвори ми. :evil: :evil: :evil:

Добре, че имаше един магазин за авточасти отсреща, та момчето ми отвори BGMAPS и видяхме точният адрес. Звъннах после пак, записаха ми обаждането и в понеделник да съм ходел да пишат протокол.

ПО ДЯВОЛИТЕ, НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я ОПРАВИ ТАЗИ ДУПКА???? ИСКАМ ДА СЪДЯ ДЪРЖАВАТА.... имам ли шанс и какъв?

P.S. На джантата и окачването май нищо им няма, тъй като нито колата носи на наякъде, нито тропа, нито вибрира предницата... гумата май е поела всичко.... :roll:

Последна промяна от didoriginal на Пет 17 авг 2007 17:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 17 авг 2007 14:56

с прожтокола от кат в който да пише, че е спукана/балонирана гума от дупка, еди къде си, със свидетели, засъждай общината стопанин на пътя, като си пазиш всички фактури и касови бележки за направените разходи по ремонта
ще се назначи автотехническа експертиза тя ще каже дали тоя ремонт дето си правил е следствие от скачането в дупката и ще ти присъдят некви пари на база експертизата и твоите фактури
обещавам ти 2-3 години дела и макс 100 лева спечелени пари, като праснеш хпреди това 150 лв разходи
поне 100 лв ти е експертизата
после ще имаш да взимаш 250 лв от общината и ще ти ги платят евентуално следващата година на годината на осъждането щото требе да предвидят пари в бюджета за това
така че дидо, около 2010 можеш да вземеш парите и да почерпиш

това е тъжната истина

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 17 авг 2007 14:57

Не си единственият на когото му е писнало от "хубавите" родни пътища. Аз всеки ден си скъсвам нервите и съм се хващал как си псувам сам в колата по дупките...Какво може да се направи за жалост не знам. Ако бяхме в нормална държава май щеше да е по-лесно, но тук :dontknow:
Ако НИКОЙ не си плати данъците случайно на някой може да му направи впечатление

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 17 авг 2007 15:00

Предполагам, че би трябвало да съдиш общината.
И аз си мислех преди време за ова, след като везнах с 40 в една дупка на цетрален пловдивски булевард и искривих джант, разрегулирах окачване и се сряза малко парченце от протектора на гумата. Съвсем малко, сранично, не пречеше...
Ама като ми хрумна, че трябва да държа така колата за разните експеризи, глупости... и се отчаях!
Ао ти се знаимава- действай!
Предполагам, че ще спечелиш делото. Ама едва ли ще ти изплатят и цяла гума...
ЕДИТ!
Малеееее..., че са бързи колеите! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 17 авг 2007 15:05

преди месец паднах в огромната дупка пред аква парк ленинград....лагер, тампон, амортисьори....

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пет 17 авг 2007 15:25

chefito написа:преди месец паднах в огромната дупка пред аква парк ленинград....лагер, тампон, амортисьори....

така е, защото Бойко Борисов не е кмет на Пловдив! :evil: Я го вземете за един мандат да ви оправи всички здрави улици!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 17 авг 2007 15:27

emdless4 написа:
chefito написа:преди месец паднах в огромната дупка пред аква парк ленинград....лагер, тампон, амортисьори....

така е, защото Бойко Борисов не е кмет на Пловдив! :evil: Я го вземете за един мандат да ви оправи всички здрави улици!

Това и ние го можеме,справка - на Тракия единия булевард,"преасфалтираха" го с половин пръст асфалт.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 17 авг 2007 15:27

emdless4 написа:

aaa не той ги прави като амортисьор тестери...

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:)))

Мнениеот Perso » Пет 17 авг 2007 15:37

Като ти е писнало, октомври оди гласувай за "пожарникара", той гаранция ще оправи дупките, кучетата, спирките, третоарите и пр.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 17 авг 2007 15:40

просто се пазете от дупките....вечер и в сянка е трудничко но нямаме избор

Потребителски аватар
danson
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danson » Пет 17 авг 2007 15:48

Да се оплача и аз от улиците...в случая точно не беше дупка, а боклуците по пътя...след моста на захарна фабрика посока Люлин, спуках предна дясна гума... оказа се че нещо е влезнало м/у грайфера...поне се разминах само с лепене и бавно спадане за да не се убия през моста.....бг........

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пет 17 авг 2007 15:53

Навсякаде е така, смотана държава сме :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 17 авг 2007 16:05

ако гумите са ти нови и имаш фактура оди да си заведеш щета по каско

Потребителски аватар
The Corrupt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Corrupt » Пет 17 авг 2007 16:34

madcap написа:Навсякаде е така, смотана държава сме :wink:

Какво и е на държавата!? Смотани са ни управниците ...
ние сме ги избирали ... значи и ние всичките (тези които са останали) сме си едни смотльовци ... :roll:

Абе не съм прав :wink: Смотана ни е държавата и то много ... 8)

Последна промяна от The Corrupt на Пет 17 авг 2007 16:39, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пет 17 авг 2007 16:34

Днес аз пък станах свидетел как катаджии избирателно решават на кого да пишат акт и на кого не... На един мой човек спрял неправилно му написаха акт, а на кола спряла до него още по-неправилно не написаха, с оправданието, че била управлявана от възрастна дама инвалидка... Според мен дамата доста добре си се движеше... На въпроса ми дали колата на дамата има стикер за инвалид и двамата полицаи си замълчаха. Стикер нямаше! Не мога да кажа нищо освен :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”