Преформатиране на флаш памет ..как и с какво..?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Преформатиране на флаш памет ..как и с какво..?

Мнениеот silent » Вто 28 авг 2007 19:14

Здравейте, имам флаш памет която е логически разделена на два дяла...единият от които 1,44Мб. другия остатъка до 512Мб.... Така я купих но сега искам да обидиня двата дяла и да излиза като един дял...Може ли да стане това...и как...
Фактически като я бутна в в слота ми излизат два мобилни диска...а искам да излиза един...

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Вто 28 авг 2007 19:16

Partition Magic (windows)
cfdisk,fdisk,kparted и т.н. (linux)

изтриваш и 2та партишъна, получава се "Фрии спейс", който го правиш като нов партишън

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Вто 28 авг 2007 19:56

My Computer - дясно копче - Manage - Disk Management. Там можеш да правиш дялове и да форматираш. Няма нужда от разни външни програми. Другарят Гейтс е помислил за всичко :)

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 28 авг 2007 20:19

Тази флаш е фабрично направена на два дяла, първия е записан така, че да не можеш да го изтриеш.На него има програма с помощта на която можеш примерно да си запишеш папка "Favourits"и мисля може и разни други твои настройки.Идеята е като отидеш на друг комп. слагаш флаша, и в браузера ти се появяват всичките любими страници, също и настройките за пощата примерно ако е през POP3 настроена да се тегли на компютъра ти през Outlook.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 29 авг 2007 19:27

сегурно си прав...майката и разкатах... :D...вече не се разпознава...като нищо... ...право в коша

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 29 авг 2007 23:19

silent написа:сегурно си прав...майката и разкатах... :D...вече не се разпознава...като нищо... ...право в коша

Кой каквото сам си го направи цяло село не може да му го направи са казали мъдрите стари хора :))

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 30 авг 2007 8:23

silent написа:сегурно си прав...майката и разкатах... :D...вече не се разпознава...като нищо... ...право в коша

Дай да я погледнеме, може и да излезе нещо...

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Чет 30 авг 2007 8:42

pit написа:Тази флаш е фабрично направена на два дяла, първия е записан така, че да не можеш да го изтриеш.На него има програма с помощта на която можеш примерно да си запишеш папка "Favourits"и мисля може и разни други твои настройки.Идеята е като отидеш на друг комп. слагаш флаша, и в браузера ти се появяват всичките любими страници, също и настройките за пощата примерно ако е през POP3 настроена да се тегли на компютъра ти през Outlook.

Според мен тоя дял 1.44 е направен да симулира 1 брой дискета. Но за по-старите флашове поначало имаше инструкция да не им се прави цепене на дялове. В крайна сметка с 1 мб повече или по-малко каква файда? Сега сигурно си с 512 мб по-малко :)

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 30 авг 2007 9:22

Ами колега питаи, аз така на сама глава си пре***х едно МП3

Обикновенно трябва със флашката да има програмка за форматиране, ако няма без проблем Може да се изтегли. Погледни сайта по-доло, тои е за МП3 -та, но ми се струва че и при флашките е същото.

http://www.mympxplayer.org/viewtopic.php?p=13762#13762

Върни се в “ОФФ-Топик - други”