състезание между Golf II 1.6 EZ и Alfa 155 1.8 16v TwinSpark

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

състезание между Golf II 1.6 EZ и Alfa 155 1.8 16v TwinSpark

Мнениеот MK2 » Пет 27 май 2005 17:15

Да разкажа една историйка.
Баща ми има едно голфче ЕZ мотор 1984г. с 4 скорости.Допреди време имаше сериозен проблем с карбуратора(запушена термо ампула)но вече е наред и върви като изстрбител.Та значи вчера ми се обажда един приятел и ми казва,че един друг приятел ми се бил заканил на 21 годишната бегачка.Искал да си правим състезание.Въпросният мераклия е е нтусиаст човека,който има да си връща от една стара гонка между голфа и една корсичка.Сега той иска да правим старт с колата на баща му(Алфа 155 с 2 свещи на цилиндър 1.8 16В,към 130 к.с).Момчето току що е сложил спортен филтър и гърне от илиенци и казва,че колата е станала 140к.с(качила е 10к.с.) :lol: :lol: :lol:
Е хубаво на аз като стар уличен боец не отказвам гонка,пък и момчето има да си връща.Срещата е на ботевградско шосе.Отвам аз и там ме чакат десетина човека и всички започват да се спукват от смях.Голфчето е едно невзрачно,с багажник,високо и наистина смешно(в квартала го наричат "сервизният голф") :lol: .Въпросната алфа беше там и аз слизам да се уговаряме и да се озлобиме един друг.Всички ми се смеят и викат дали не съм луд и за къде съм тръгнал с тая кочина.Все пак аз бях уверен и запазвам самообладание.Някой се провиква,че ако голфа победи алфата трябва да отлита директно към перловската река.Момчето с алфата отва да налее малко 98 бензинец и да правиме гонката.Чакаме го 10 мин. и той пристига.И така вече сме на старта.Всички хора зяпат все едно сме във филама "Бързи и яростни" :lol: Само да допълня,че теренът беше обстойно проверен за налични полицаи в околността.
Едно от момчетата дава старт но алфата направи фал-старт и аз изостанах с една кола още на старта.Забождам втора и вече сме наравно.Мушкам трета и оставаме така.На четвърта вече започна да ме дърпа незначително.Връщаме се и настава бурен смях.Всички викат: "Ей го е момчето с бързата алфа дето е със спортен филтър и гърне и цепи мрака"Лелеееее голям смах пада.Аз разбира се искам реванш и отново сме на старта.Този път няма фал старт и нещата се развиват по подобен начин само където на втора бях с кола и половина пред алфата.И отново на четвърта леко ме настигна.Връщаме се при тълпата и още по-голям смях настава на тротоара.Хората продължават да гледат филмът "Бързи и яростни".
Значи моето заключение е,че или алфата едвам върви или голфа е резачка голяма.Посмяхме се здраво за сметка на бързото момче с алфата и право към дома.А междувременно на единият от паркиралите автомобили на шосето(на човкът който организира гонката колата се зпали)Пушат,горят кабеляци,откачаме клеми.Добре,че имах въже в колата и го изтеглих.Накрая преди да си тръгна едно от момчетата ме пита какво съм му бил правил на голфа.Аз му казвам,че заводът си ги прави така.Просто голф момчета,и то двойка.Бесна машина.И отново голям смях. :lol: :lol: :lol:
Дано сте се посмяли!Няма да редактирам,за което се извинявам!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 27 май 2005 17:27

Е туй нещо сънува ли го, или Алфата е била на 3 цилиндъра? Сега "голфаджии" сме, ама чак пък толкоз... :roll:

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Пет 27 май 2005 17:35

Няма никаква измама!!!Даже не съм окрасил историйката!!! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 27 май 2005 18:21

Имам приятел с Алфа 155 1.8 - такава същата и си направихме на майтап една гонка (аз със Голф2 EZ- 85-ти набор) и ме дръпна чак след 150км/час - дотам вървяхме рамо до рамо :) така че напълно вярвам на колегата :)

Последна промяна от musura на Пет 27 май 2005 18:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Пет 27 май 2005 18:26

Става дума за същия голф EZ сано където е една годинка по-стар.Забравих да кажа,че бях с бензин А92,и като загасям колата тя продължава да кюфка,което означава,че октановото число е много ниско.С А98 трябва да има разлика!

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 27 май 2005 18:27

И аз напълно съм сигурен (лично изпитано,че тва не е просто кола (Golfa)) :lol:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 27 май 2005 19:00

На брат ми Голфето е EZ 86-а, води се 75 к.с., лично на мене ми се струва че върви за повече.

Потребителски аватар
izaka_82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот izaka_82 » Пет 27 май 2005 22:03

GOLF 2 FOREVAR Drive bowdown

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Съб 28 май 2005 8:03

FOREVER :oops:

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Съб 28 май 2005 8:10

Май и двамата не сте попаднали на АЛФА

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 28 май 2005 8:12

Възможно е да е така :) Но и Голф-а, като му беше наред карбуратора и с хубав бензин става самолет. Нямаш предства колко човека, след като съм ги возил при мен ми казват "Абе този голф много върви" :)

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Съб 28 май 2005 8:16

Да бе така е. Имах една Джета с тоя мотор преди бая години и наистина много вървеше (докато карба беше наред).

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Съб 28 май 2005 8:25

на сестра ми гажето има такава алфа,беше се пускал на божурище с един голф2 1.8 16в и голфа му взе само старта,като алфата е 150 кончета.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Съб 28 май 2005 9:16

SSivanov написа:Май и двамата не сте попаднали на АЛФА

може да не са попаднали на задкормилно устройство пък и може просто тия алфи да са спънати нещо.или пък голфчетата са им пушки.варианти много...

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Съб 28 май 2005 9:42

И какво сега? И аз имам същата стара кола с мотор EZ.
Мислех да я сменям с Голф 4, ама вие сте на път да ме разубедите :lol: :lol: :lol:

Че върви, върви. Ама на равно. :D На равно доста гъзарчета съм късал и на старт и изобщо.
Ама не ми говорете като трябва да се кача по някой баир :oops:
Все пак 75 коня са си 75 !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”