Помощ при избор на LCD

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Помощ при избор на LCD

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 авг 2007 8:35

Колеги решил съм да взимам относително малък телевизор за спалнята 27-30 инча.Като гледам и нормалните цени са в диапазона 1000-1400.Колебанието ми е кой модел да избера.За сега знам само със сигурност че ще е черен-защото като пусна телевизия на 3/4 да не ми вади очите изрязаното на екрана.Интересуваме някой навътре ли е с технологийте който ги пише по екраните-на мене ми звучат извънземни-HD,Full HD.........Също ме интересува рлазликата мужду TFT и обикновенно LCD.Моля въздържайте се и от коментари купих си .......... тва е истината.Купих си .......... преди .......... и нямам никакви проблеми с него.Просто от предишни теми съм видял че няма полза от тях и точно затова пускам нова тема.Някой ако е правил сравнение в качеството на картината/но не по измислените контрасти/също ще е полезно да каже ,или ако знае кой пройзводител ква матрица ползва и какви са и характеристиките.От мойте "очни" наблюдения по магазините се обърках доста щото на всяка марка пускат различно клипче и е достатрудно.Това което видях е че Самсунг имат доста мазна картина,но под ъгъл избледнява,Сони не променя картината под ъгъл,но изображението е някак си постно,Филипс и Панасоник ми направиха впечатление за добра картина/особенно Панасоника/.Интересуваме и как стой въпроса с гаранцията-има ли zero death pixel гаранция като при новитне монитори или чакаш да умрат незнам си кви пиксели и тогава сменяш :cry: Благодаря предварително на всички отзовали се.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 23 авг 2007 8:40

само не се набутвай излисшно с FULL HD ;)
че ще дадеш още толкова пари за екстра която скоро в БГ няма да можеш да ползаваш или ще ползваш на много солена цена
отделно тази теме скоро е коментирана и просто потърси

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 авг 2007 8:40

ами гледай сега,аз си взех Сони Фулл ХД с идеята да гледам качественно,обаче няма как на сони да гледаш качество пр полужение че в БГ все още няма пуснато такова(не че няма,ама не го пускат гадовете)освен директно от сателита.Вземи си LG 100HZ и ще си поече от доволен от нашия стандарт.
А за мойта болка единственното спасение е само "ДРИИМ ТИИМ" :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 23 авг 2007 8:46

е кажете какво е фул ХД де?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 авг 2007 8:51

Последна промяна от LILO&STICH на Чет 23 авг 2007 8:52, променено общо 1 път.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 23 авг 2007 8:51

Ludia написа:е кажете какво е фул ХД де?

Резолюция: 1920x1080
само Япония има такъв стандарт
и чат пат някоя чуждоземна сателитна тв дето щпехен зи дойч :)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 23 авг 2007 8:54

One написа:
Ludia написа:е кажете какво е фул ХД де?

Резолюция: 1920x1080
само Япония има такъв стандарт
и чат пат някоя чуждоземна сателитна тв дето щпехен зи дойч :)

тенкю

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 авг 2007 9:03

Доста добър въпрос за FullHD ,но също и каква е разликата между другите HD.Какво значение има честотата/гледам цитирате 100Hz/-след като LCD картината е статична.Още и никой не каза каква е разликата между TFT и стандартен LCD.Отделно някой знае ли кой телевизор най добре се справя с транслацията на PAL образ щото на тва ТВ само кабеларки ще гледам.Има ли в разлика на качеството на кабеларки и Булсатком ако ги включиш на свястно ТВ?
P.S. lilo в темата ти никой не е описал добру FullHD-само еспоменато резолюция и че за нищо не се ползва :lol:
P.S.Странно ми е и друго нещо-гледам навсякъде пише че матрицата на Сони и Самсунг е една ,а както споменах в магазина на Самсунг при ъгъл картината се прецаква,а Сони дава бледо изображение спрямо Самсунг :?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 авг 2007 9:06

Rabbit_TDI написа:Доста добър въпрос за FullHD ,но също и каква е разликата между другите HD.Какво значение има честотата/гледам цитирате 100Hz/-след като LCD картината е статична.Още и никой не каза каква е разликата между TFT и стандартен LCD.Отделно някой знае ли кой телевизор най добре се справя с транслацията на PAL образ щото на тва ТВ само кабеларки ще гледам.Има ли в разлика на качеството на кабеларки и Булсатком ако ги включиш на свястно ТВ?
P.S. lilo в темата ти никой не е описал добру FullHD-само еспоменато резолюция и че за нищо не се ползва :lol:
разликата е голям от кабеланата и от Булсат.Сигнала на кабеларките дори и през "цифровата им" е на 64.На булсат гони 128 :wink:

п.п.
За ХД-о никой непише,щото не съм питал за него .И да ти кажа влиза в употреба през ПЦ-о като си свалиш от нет-а ХД филмчета :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 23 авг 2007 9:07

Rabbit_TDI написа: Доста добър въпрос за FullHD ,но също и каква е разликата между другите HD.Какво значение има честотата/гледам цитирате 100Hz/-след като LCD картината е статична.Още и никой не каза каква е разликата между TFT и стандартен LCD.Отделно някой знае ли кой телевизор най добре се справя с транслацията на PAL образ щото на тва ТВ само кабеларки ще гледам.Има ли в разлика на качеството на кабеларки и Булсатком ако ги включиш на свястно ТВ?

HD можеш да гледаш от двд или компа - хубаво е да го имаш
FULL HD можеш да гледаш от блу рей на сони ама е скъпичко :)
и за нашите родни кабеларки LG или Samsung ;)
офертата на лилостич за 100 херцовото LG е най-доброто за БГ

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Помощ при избор на LCD

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 23 авг 2007 9:08

Rabbit_TDI написа:Интересуваме и как стой въпроса с гаранцията-има ли zero death pixel гаранция като при новитне монитори или чакаш да умрат незнам си кви пиксели и тогава сменяш :cry: Благодаря предварително на всички отзовали се.

Мисля само Филипс дават гаранция от 0 умрели пиксели, това заедно с прекрасната картина /съдейки по монитора си, който все пак е доста стар модел 170С/, предопределят избора/, поне моя избор.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Re: Помощ при избор на LCD

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 авг 2007 9:12

К.Одаджийски написа:
Rabbit_TDI написа:Интересуваме и как стой въпроса с гаранцията-има ли zero death pixel гаранция като при новитне монитори или чакаш да умрат незнам си кви пиксели и тогава сменяш :cry: Благодаря предварително на всички отзовали се.

Мисля само Филипс дават гаранция от 0 умрели пиксели, това заедно с прекрасната картина /съдейки по монитора си, който все пак е доста стар модел 170С/, предопределят избора/, поне моя избор.

Ми не съм сигурен че го имат и за ТВ-тата.Иначе и Самсунг има зеро дет пиксел за монитори.Ако намеря ТВ с такава гаранция и аз знам кое ще купя :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 авг 2007 9:14

LILO&STICH написа:разликата е голям от кабеланата и от Булсат.Сигнала на кабеларките дори и през "цифровата им" е на 64.На булсат гони 128 :wink:

п.п.
За ХД-о никой непише,щото не съм питал за него .И да ти кажа влиза в употреба през ПЦ-о като си свалиш от нет-а ХД филмчета :wink:

64 и 128 :?: Значи да разбирам че HD Ready ми е достатъчно за компа.Всъщност HD доколкото разбирам са стандарти за резолюция или греша :?:
P.S. Никой не каза 100 те херца каква им е работата :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 авг 2007 9:15

Rabbit_TDI написа:
LILO&STICH написа:разликата е голям от кабеланата и от Булсат.Сигнала на кабеларките дори и през "цифровата им" е на 64.На булсат гони 128 :wink:

п.п.

64 и 128 :?: Значи да разбирам че HD Ready ми е достатъчно за компа.Всъщност HD доколкото разбирам са стандарти за резолюция или греша :?:
точно така

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 авг 2007 9:46

Цифрите 64 и 128 за кабелните и Булсатком ккаво значат?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”