MITKO_DVD написа:Колеги искам да видя какво ви е мнението по следния въпрос: Трябва да тегля жилищен кредит и се чудя в каква валута да бъде![]()
chriss написа:MITKO_DVD написа:Колеги искам да видя какво ви е мнението по следния въпрос: Трябва да тегля жилищен кредит и се чудя в каква валута да бъде![]()
В лева е по-добре за теб, но не знам дали банката ще се съгласи. Ипотечния кредит е с голям срок 20 год и повече, не се знае как ще се развият нещата с курса лв/евро и кога ще се въведе евро в Бг. Така, че банката ще гледа да елиминира тези рискове и ще държи на заем в стабилна валута.
hilqdarka написа:GodLike написа:Лева!![]()
При нарастване на инфлацията печелят само тези, които са теглили кредити, защото ще върнат по-малко
![]()
п.п. Банките имат по-голям лихвен процент за заеми в лева (става въпрос за еднакъв тип кредит).
musura написа:......... Отделно, като изтеглиш кредита, в каква валута ще ти е плащането?
Да не се окаже, че продавачите ти искат левове и ако им платиш еврота, да ти ги сметнат по някакъв трънски крус (1.94) и да гризнеш дръвцето?
И третото - щом лихвата по левовия кредит е по-висока, явно има защоБанките не пасат трева и ако лева беше супер сигурен, щеше точно обратното - за левови кредити щеше лихвата да е по-ниска.
Лично аз бих спестявал в евро, а кредити - само в лева (или USD ако има кой да дава)
lowrider написа:евро
- първо защото лихвеният процент е по-благоприятен
- второ защото докато не минем на евро,от ЕС няма да допуснат левът да девалвира
-трето при смяната на националната ни валута лев-евро не ми се мисли какви комисионни ще си шляпнат нашите банки
...просто логика,помисли си и ще видиш, че съм прав!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 30 госта