Кредит-в каква валута? ??
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Кредит-в каква валута? ??
Колеги искам да видя какво ви е мнението по следния въпрос: Трябва да тегля жилищен кредит и се чудя в каква валута да бъде

-
chriss
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
Re: Кредит-в каква валута? ??
MITKO_DVD написа:Колеги искам да видя какво ви е мнението по следния въпрос: Трябва да тегля жилищен кредит и се чудя в каква валута да бъде![]()
В лева е по-добре за теб, но не знам дали банката ще се съгласи. Ипотечния кредит е с голям срок 20 год и повече, не се знае как ще се развият нещата с курса лв/евро и кога ще се въведе евро в Бг. Така, че банката ще гледа да елиминира тези рискове и ще държи на заем в стабилна валута.
- MITKO_DVD
- Контакти:
Re: Кредит-в каква валута? ??
chriss написа:MITKO_DVD написа:Колеги искам да видя какво ви е мнението по следния въпрос: Трябва да тегля жилищен кредит и се чудя в каква валута да бъде![]()
В лева е по-добре за теб, но не знам дали банката ще се съгласи. Ипотечния кредит е с голям срок 20 год и повече, не се знае как ще се развият нещата с курса лв/евро и кога ще се въведе евро в Бг. Така, че банката ще гледа да елиминира тези рискове и ще държи на заем в стабилна валута.
hilqdarka написа:GodLike написа:Лева!![]()
При нарастване на инфлацията печелят само тези, които са теглили кредити, защото ще върнат по-малко
![]()
п.п. Банките имат по-голям лихвен процент за заеми в лева (става въпрос за еднакъв тип кредит).
Няма проблем мога да изтегля и в лева само че лихвения % от 6.15 в Евро е 6.45 в лева,така че все още размишлявам и се допитвам
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Няма гаранция, че когато влезем в еврозоната (демек въведем в обращение еврото) курса ще е същият, койото е в момента...
И сега се чуват гласове на доста икономисти, че лева е надценен, така че имай едно на ум
Отделно, като изтеглиш кредита, в каква валута ще ти е плащането?
Да не се окаже, че продавачите ти искат левове и ако им платиш еврота, да ти ги сметнат по някакъв трънски крус (1.94) и да гризнеш дръвцето?
И третото - щом лихвата по левовия кредит е по-висока, явно има защо
Банките не пасат трева и ако лева беше супер сигурен, щеше точно обратното - за левови кредити щеше лихвата да е по-ниска.
Лично аз бих спестявал в евро, а кредити - само в лева (или USD ако има кой да дава
)
И сега се чуват гласове на доста икономисти, че лева е надценен, така че имай едно на ум
Да не се окаже, че продавачите ти искат левове и ако им платиш еврота, да ти ги сметнат по някакъв трънски крус (1.94) и да гризнеш дръвцето?
И третото - щом лихвата по левовия кредит е по-висока, явно има защо
Лично аз бих спестявал в евро, а кредити - само в лева (или USD ако има кой да дава
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
евро
- първо защото лихвеният процент е по-благоприятен
- второ защото докато не минем на евро,от ЕС няма да допуснат левът да девалвира
-трето при смяната на националната ни валута лев-евро не ми се мисли какви комисионни ще си шляпнат нашите банки
...просто логика,помисли си и ще видиш, че съм прав!
- второ защото докато не минем на евро,от ЕС няма да допуснат левът да девалвира
-трето при смяната на националната ни валута лев-евро не ми се мисли какви комисионни ще си шляпнат нашите банки
- MITKO_DVD
- Контакти:
musura написа:......... Отделно, като изтеглиш кредита, в каква валута ще ти е плащането?
И третото - щом лихвата по левовия кредит е по-висока, явно има защоБанките не пасат трева и ако лева беше супер сигурен, щеше точно обратното - за левови кредити щеше лихвата да е по-ниска.
Лично аз бих спестявал в евро, а кредити - само в лева (или USD ако има кой да дава)
Добре бе Мусуре значи плащането ми на банката ще е в лева,защото фирмата в която работя ще ми превеждат заплатата по карта и самата банка ще си спира колкото и трябва за кредита.
Колкото до третото и аз мисля така,но нека видим още мнения
lowrider написа:евро
Първо и последно в лева,инфлацията е по-голяма от лихвения %
а ако лева се срине кой е губещия?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”