Търся кодеци за "HD 1080p".

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Търся кодеци за "HD 1080p".

Мнениеот тръба » Съб 24 ное 2007 22:04

Заявявам с гордост,че успях да подкарам всичко на "720р".Още едно задължително условие е кодекът да бъде безплатен.
Този път имам предчувствие,че ще "победя" форума.Т.е. няма да можете да ми помогнете. :evil: :evil: :twisted:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 24 ное 2007 22:14

HD кодеци?
Занимавам се доста с видео формати, но за такова животно не съм чувал...
Специално аз проблем не съм имал на машината с HD-тата.
Ползвам стандартен пакет K-Lite Codec Pack (някоя от по-новите версии беше).
В общи линии проблемът с плейване на HD е хардуерен, а не софтуерен. Ако имаш бърз процесор, достатъчно RAM и добра видео карта всичко би трябвало да е ок дори и при 1080p със стандартни кодеци.
За сравнение:
The Terminator Blu-Ray 1080p 23 GB ми тръгна без грам проблеми на:
Intel Core 2 Duo 4300, 2x1024 DDR2 RAM, N-Vidia GT 7300

rukuku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rukuku » Съб 24 ное 2007 22:16

Щом си подкарал всичко кодирано на 720p, значи имаш всички необходими кодеци за да плейнеш без проблем и 1080p. И двата формата се кодират най-често с Х264 кодек и mkv контейнер. Разликата е само в разделителната способност. Проблема най-вероятно се корени в машината. 1080р иска зверски ресурси на машината, най-вече процесор. По-слабо от Core 2 Duo, просто няма шанс да се справи.
Драсни един ред с основни параметри на машината.
Иначе най-лекия и стабилно работещ декодер е CoreAVC, мисля че имаше и фрий версия, но и да няма в Нета е пълно с "излекувани". :wink:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 24 ное 2007 23:28

Таях надежда проблемът ми да не е от машината(въпреки,че знам каква е кочина).Видео картата е същата като на "Грозника".Процесора и дъното обаче,са доста архивни.С този компютър смятам да карам още 1-2 години.Дъното(Солтек...модел си някакъв там...),засега си остава.Мога да сменя процесор и да добавя рам(512 е в момента).Най-добрият процесор,който мога да сложа на това дъно е Athlon XP 3000+/2.33GHz.Има ли смисъл да търся такъв процесор изобщо,защото е проблемен за намиране?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 25 ное 2007 0:51

1080р се мъчи и на Athlon 3700+, така че най-вероятно проблема е в слабото ти CPU - трябва нещо по-яко :wink:

Ето hardwarebg какво казват по въпроса:
Windows XP
Windows Media Player 10
DirectX 9.0
3.0 GHz processor or equivalent
512 MB of RAM
128 MB video card
1920 x 1440 screen resolution
24-bit 96 kHz multichannel sound card
5.1 surround sound speaker system

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 25 ное 2007 3:05

чшшш..!И това само за да подкарам един тъп филм?! :evil: :evil: Лошо. :( :? Това което допълнително ме изнервя,е че пробвахме 1080 на нова мощна машина и пак е като походова стратегия. :mad: Освен това сега се въвежда и нов стандарт за дигитални входове/изходи(HDMI).Само кабела ми(голяма екзотика е),който свързва компютъра с телевизора струва 30 кинта и е най-голямият китайски фуш.Абе да имаш кинти и нерви да наливаш в тази бездънна яма.Иначе като си пусна (720-ка),веднага получавам оргазъм.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 25 ное 2007 5:31

незнам дали ще ти помогна но само ще ти пусна мухата. Существува и се разработва кодек, който позволява гледане на хдтв на по-слаб хардуер.
Идеята е да се товати повече GPU-то от CPU-то :).....

А и да разбием един мит за да се ползва ПС като хдтв декодер далеч не ти трябва звезден хардуер. Проблем с натоварването идва от декодиране то на mpeg4 rip-а на хдтв който се предлага в торентите.
С дръги думи ако директно не рипнато и компресирано допълнително хдтв няма проблеми да тръгне и на по-слаб хардуер. Но тъй като там размерите са огромни ако не се гледа в реално време е безумен записа в реален размер, камоли разпространение през интернет.... Поне за сега...

musura написа:1080р се мъчи и на Athlon 3700+, така че най-вероятно проблема е в слабото ти CPU - трябва нещо по-яко :wink:

Ето hardwarebg какво казват по въпроса:
Windows XP
Windows Media Player 10
DirectX 9.0
3.0 GHz processor or equivalent
512 MB of RAM
128 MB video card
1920 x 1440 screen resolution
24-bit 96 kHz multichannel sound card
5.1 surround sound speaker system

Това може ида са верни изисквания за Windows и че даже Windows Media Player 10(този плайер един от най-тежките) :)
Но съм 100% сигорен че изисванията под линукс са доста по-малки....Пробвано!

П.П. В крайна сметка ... Всичко е една огромна конспирация и зарибявка... Нали трява някой да те накара да си дадеш парите за новите компоненти. Те за какво се борят да вадят през месец все по-мощни и мощни решения, сигорно от спортна злоба :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 25 ное 2007 6:53

musura написа:1080р се мъчи и на Athlon 3700+, така че най-вероятно проблема е в слабото ти CPU - трябва нещо по-яко :wink:

Лично виждал ли си го? Че аз съм гледал на леко клокнат 2500+(2.2ГХц).
А дали не беше 1080i :oops:

Последна промяна от myrshavija на Нед 25 ное 2007 11:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Нед 25 ное 2007 8:48

1080p зависи най много от хардуера опримизиран е за (не съм много сигорен но за ссе3 и директх10)
на П4 2.8 и Радеон 9600 не варви
(да не се спори вървене под 100% и насичане не го броя)
на К2Д 6400 и интел х3100 (вградено видео на Г35 интел) под винХП
върви като товари процесора на 80%
На същата машина с Виста и ДиректХ10 върви с около 3-5% товар

на темата
един познат които купи 42плазма му правих комп интел Г35 и К2Д и 2 големи ХДД ,само за телевизора получи се много добре под Виста медиацентър
стана уникално компа е скрит зад ТВ с безична клавиатура и мишка
вързан е с лан за торренти от арената, остана към него да се включи ДБС карта и става много добре
да похваля още медиацентъра на виста слаидшоуто на албума е много впечатляващо

така че съвет които е с хубав (скъп) ХД ТВ и има възможност нека да пробва варианта с комп
(мисля че в момента е единсвения начин да се види качеството на тв и удоволствие от ХД тв)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 25 ное 2007 9:54

rukuku написа:Щом си подкарал всичко кодирано на 720p, значи имаш всички необходими кодеци за да плейнеш без проблем и 1080p. И двата формата се кодират най-често с Х264 кодек и mkv контейнер. Разликата е само в разделителната способност. Проблема най-вероятно се корени в машината. 1080р иска зверски ресурси на машината, най-вече процесор. По-слабо от Core 2 Duo, просто няма шанс да се справи.
Драсни един ред с основни параметри на машината.
Иначе най-лекия и стабилно работещ декодер е CoreAVC, мисля че имаше и фрий версия, но и да няма в Нета е пълно с "излекувани". :wink:

Човекът е казал нужното.
С CoreAVC и малко по-слаби машини биха се справили приемливо.
А "излекуваните" версии витаят и из българските тракери. :wink:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 25 ное 2007 14:59

Lizard написа:незнам дали ще ти помогна но само ще ти пусна мухата. Существува и се разработва кодек, който позволява гледане на хдтв на по-слаб хардуер.
Идеята е да се товати повече GPU-то от CPU-то :).....

По този повод пуснах темата.Знам за този вече съществуващ кодек,но искат пари.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 25 ное 2007 16:17

Товари CPU защото иска свестна видео карта за HD ... Все пак това е най-голямата резолюция за сега. :wink: :idea: Не е от кодеците. :wink: При мен с HD2400 не товари нищо повече отколкото стандартен DVD. Най-евтиния вариянт. :idea: CPU-то седи на 50% под виста хем. :wink: Друго че без directx 10 на глистата май не ми тръгваше под XP ама не съм много сигурен. :?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 20 апр 2008 10:15

Ха всичко е от менте HD-DVD-та... :shock Тия във формат MKV дето са всичките са некви ментета и не вървят добре дори с хубава машина... :? Сега гледам един в MP4 формат за Apple и PS3, върви на 6 с няколко програми за антивирусно сканиране даже... :? :shock :shock :shock Другите които се подкарват добре на 1080p са в .ts формат по 20 30GB дето са. Тия дето ги сваляме в MKV не стават за нищо... :wink:
Да не тръгнете сега да си хвърялте компютрите заради едни скапани "уж" HD - пиратски тъпотии... :wink:
Изображение
Това е 1080p в MP4 формат на Pentium 3.4ghz без ускорение от видеокартата. :wink: :D
Очаквайте скоро на Centrino 1.6 Ghz. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Нед 20 апр 2008 11:48

Бърз процесор с повече кеш!

Потребителски аватар
handsome
Автомобил:
Двигател:
Контакти: