Този път имам предчувствие,че ще "победя" форума.Т.е. няма да можете да ми помогнете.
Търся кодеци за "HD 1080p".
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Търся кодеци за "HD 1080p".
Заявявам с гордост,че успях да подкарам всичко на "720р".Още едно задължително условие е кодекът да бъде безплатен.
Този път имам предчувствие,че ще "победя" форума.Т.е. няма да можете да ми помогнете.

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
HD кодеци?
Занимавам се доста с видео формати, но за такова животно не съм чувал...
Специално аз проблем не съм имал на машината с HD-тата.
Ползвам стандартен пакет K-Lite Codec Pack (някоя от по-новите версии беше).
В общи линии проблемът с плейване на HD е хардуерен, а не софтуерен. Ако имаш бърз процесор, достатъчно RAM и добра видео карта всичко би трябвало да е ок дори и при 1080p със стандартни кодеци.
За сравнение:
The Terminator Blu-Ray 1080p 23 GB ми тръгна без грам проблеми на:
Intel Core 2 Duo 4300, 2x1024 DDR2 RAM, N-Vidia GT 7300
Занимавам се доста с видео формати, но за такова животно не съм чувал...
Специално аз проблем не съм имал на машината с HD-тата.
Ползвам стандартен пакет K-Lite Codec Pack (някоя от по-новите версии беше).
В общи линии проблемът с плейване на HD е хардуерен, а не софтуерен. Ако имаш бърз процесор, достатъчно RAM и добра видео карта всичко би трябвало да е ок дори и при 1080p със стандартни кодеци.
За сравнение:
The Terminator Blu-Ray 1080p 23 GB ми тръгна без грам проблеми на:
Intel Core 2 Duo 4300, 2x1024 DDR2 RAM, N-Vidia GT 7300
-
rukuku
- Автомобил:
- Двигател:
Щом си подкарал всичко кодирано на 720p, значи имаш всички необходими кодеци за да плейнеш без проблем и 1080p. И двата формата се кодират най-често с Х264 кодек и mkv контейнер. Разликата е само в разделителната способност. Проблема най-вероятно се корени в машината. 1080р иска зверски ресурси на машината, най-вече процесор. По-слабо от Core 2 Duo, просто няма шанс да се справи.
Драсни един ред с основни параметри на машината.
Иначе най-лекия и стабилно работещ декодер е CoreAVC, мисля че имаше и фрий версия, но и да няма в Нета е пълно с "излекувани".
Иначе най-лекия и стабилно работещ декодер е CoreAVC, мисля че имаше и фрий версия, но и да няма в Нета е пълно с "излекувани".
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Таях надежда проблемът ми да не е от машината(въпреки,че знам каква е кочина).Видео картата е същата като на "Грозника".Процесора и дъното обаче,са доста архивни.С този компютър смятам да карам още 1-2 години.Дъното(Солтек...модел си някакъв там...),засега си остава.Мога да сменя процесор и да добавя рам(512 е в момента).Най-добрият процесор,който мога да сложа на това дъно е Athlon XP 3000+/2.33GHz.Има ли смисъл да търся такъв процесор изобщо,защото е проблемен за намиране?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
1080р се мъчи и на Athlon 3700+, така че най-вероятно проблема е в слабото ти CPU - трябва нещо по-яко
Ето hardwarebg какво казват по въпроса:
Ето hardwarebg какво казват по въпроса:
Windows XP
Windows Media Player 10
DirectX 9.0
3.0 GHz processor or equivalent
512 MB of RAM
128 MB video card
1920 x 1440 screen resolution
24-bit 96 kHz multichannel sound card
5.1 surround sound speaker system
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
чшшш..!И това само за да подкарам един тъп филм?!
Лошо.
Това което допълнително ме изнервя,е че пробвахме 1080 на нова мощна машина и пак е като походова стратегия.
Освен това сега се въвежда и нов стандарт за дигитални входове/изходи(HDMI).Само кабела ми(голяма екзотика е),който свързва компютъра с телевизора струва 30 кинта и е най-голямият китайски фуш.Абе да имаш кинти и нерви да наливаш в тази бездънна яма.Иначе като си пусна (720-ка),веднага получавам оргазъм.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
незнам дали ще ти помогна но само ще ти пусна мухата. Существува и се разработва кодек, който позволява гледане на хдтв на по-слаб хардуер.
Идеята е да се товати повече GPU-то от CPU-то
.....
А и да разбием един мит за да се ползва ПС като хдтв декодер далеч не ти трябва звезден хардуер. Проблем с натоварването идва от декодиране то на mpeg4 rip-а на хдтв който се предлага в торентите.
С дръги думи ако директно не рипнато и компресирано допълнително хдтв няма проблеми да тръгне и на по-слаб хардуер. Но тъй като там размерите са огромни ако не се гледа в реално време е безумен записа в реален размер, камоли разпространение през интернет.... Поне за сега...
Това може ида са верни изисквания за Windows и че даже Windows Media Player 10(този плайер един от най-тежките)
Но съм 100% сигорен че изисванията под линукс са доста по-малки....Пробвано!
П.П. В крайна сметка ... Всичко е една огромна конспирация и зарибявка... Нали трява някой да те накара да си дадеш парите за новите компоненти. Те за какво се борят да вадят през месец все по-мощни и мощни решения, сигорно от спортна злоба
Идеята е да се товати повече GPU-то от CPU-то
А и да разбием един мит за да се ползва ПС като хдтв декодер далеч не ти трябва звезден хардуер. Проблем с натоварването идва от декодиране то на mpeg4 rip-а на хдтв който се предлага в торентите.
С дръги думи ако директно не рипнато и компресирано допълнително хдтв няма проблеми да тръгне и на по-слаб хардуер. Но тъй като там размерите са огромни ако не се гледа в реално време е безумен записа в реален размер, камоли разпространение през интернет.... Поне за сега...
musura написа:1080р се мъчи и на Athlon 3700+, така че най-вероятно проблема е в слабото ти CPU - трябва нещо по-яко![]()
Ето hardwarebg какво казват по въпроса:Windows XP
Windows Media Player 10
DirectX 9.0
3.0 GHz processor or equivalent
512 MB of RAM
128 MB video card
1920 x 1440 screen resolution
24-bit 96 kHz multichannel sound card
5.1 surround sound speaker system
Това може ида са верни изисквания за Windows и че даже Windows Media Player 10(този плайер един от най-тежките)
Но съм 100% сигорен че изисванията под линукс са доста по-малки....Пробвано!
П.П. В крайна сметка ... Всичко е една огромна конспирация и зарибявка... Нали трява някой да те накара да си дадеш парите за новите компоненти. Те за какво се борят да вадят през месец все по-мощни и мощни решения, сигорно от спортна злоба
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:1080р се мъчи и на Athlon 3700+, така че най-вероятно проблема е в слабото ти CPU - трябва нещо по-яко![]()
Лично виждал ли си го? Че аз съм гледал на леко клокнат 2500+(2.2ГХц).
А дали не беше 1080i
Последна промяна от myrshavija на Нед 25 ное 2007 11:52, променено общо 1 път.
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1080p зависи най много от хардуера опримизиран е за (не съм много сигорен но за ссе3 и директх10)
на П4 2.8 и Радеон 9600 не варви
(да не се спори вървене под 100% и насичане не го броя)
на К2Д 6400 и интел х3100 (вградено видео на Г35 интел) под винХП
върви като товари процесора на 80%
На същата машина с Виста и ДиректХ10 върви с около 3-5% товар
на темата
един познат които купи 42плазма му правих комп интел Г35 и К2Д и 2 големи ХДД ,само за телевизора получи се много добре под Виста медиацентър
стана уникално компа е скрит зад ТВ с безична клавиатура и мишка
вързан е с лан за торренти от арената, остана към него да се включи ДБС карта и става много добре
да похваля още медиацентъра на виста слаидшоуто на албума е много впечатляващо
така че съвет които е с хубав (скъп) ХД ТВ и има възможност нека да пробва варианта с комп
(мисля че в момента е единсвения начин да се види качеството на тв и удоволствие от ХД тв)
на П4 2.8 и Радеон 9600 не варви
(да не се спори вървене под 100% и насичане не го броя)
на К2Д 6400 и интел х3100 (вградено видео на Г35 интел) под винХП
върви като товари процесора на 80%
На същата машина с Виста и ДиректХ10 върви с около 3-5% товар
на темата
един познат които купи 42плазма му правих комп интел Г35 и К2Д и 2 големи ХДД ,само за телевизора получи се много добре под Виста медиацентър
стана уникално компа е скрит зад ТВ с безична клавиатура и мишка
вързан е с лан за торренти от арената, остана към него да се включи ДБС карта и става много добре
да похваля още медиацентъра на виста слаидшоуто на албума е много впечатляващо
така че съвет които е с хубав (скъп) ХД ТВ и има възможност нека да пробва варианта с комп
(мисля че в момента е единсвения начин да се види качеството на тв и удоволствие от ХД тв)
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
rukuku написа:Щом си подкарал всичко кодирано на 720p, значи имаш всички необходими кодеци за да плейнеш без проблем и 1080p. И двата формата се кодират най-често с Х264 кодек и mkv контейнер. Разликата е само в разделителната способност. Проблема най-вероятно се корени в машината. 1080р иска зверски ресурси на машината, най-вече процесор. По-слабо от Core 2 Duo, просто няма шанс да се справи.
Човекът е казал нужното.
С CoreAVC и малко по-слаби машини биха се справили приемливо.
А "излекуваните" версии витаят и из българските тракери.
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Товари CPU защото иска свестна видео карта за HD ... Все пак това е най-голямата резолюция за сега.
Не е от кодеците.
При мен с HD2400 не товари нищо повече отколкото стандартен DVD. Най-евтиния вариянт.
CPU-то седи на 50% под виста хем.
Друго че без directx 10 на глистата май не ми тръгваше под XP ама не съм много сигурен. 
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Ха всичко е от менте HD-DVD-та...
Тия във формат MKV дето са всичките са некви ментета и не вървят добре дори с хубава машина...
Сега гледам един в MP4 формат за Apple и PS3, върви на 6 с няколко програми за антивирусно сканиране даже...
Другите които се подкарват добре на 1080p са в .ts формат по 20 30GB дето са. Тия дето ги сваляме в MKV не стават за нищо...
Да не тръгнете сега да си хвърялте компютрите заради едни скапани "уж" HD - пиратски тъпотии...
Това е 1080p в MP4 формат на Pentium 3.4ghz без ускорение от видеокартата.
Очаквайте скоро на Centrino 1.6 Ghz.

Да не тръгнете сега да си хвърялте компютрите заради едни скапани "уж" HD - пиратски тъпотии...
Това е 1080p в MP4 формат на Pentium 3.4ghz без ускорение от видеокартата.
Очаквайте скоро на Centrino 1.6 Ghz.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”