Преди 8-9 месеца мой приятел намери по обява кола, изгледа една камара снимки..., хареса я, но беше болнични, нещо трудно пазеше равновесие или нещо подобно... и нямаше как да отиде на място да прехвърлят колата ( в друг град)... затова той направи пълномощно при нотариус с което упълномощи продавача да го представлява при сделката- стана така че лицето Х продаде на себе си (като пълномощник на Y) въпросната кола. Лицето Х изпълни всичко както си е по реда пред нотариус и аз отидох взех документите и колата и я докарах със 100 мъки ... Тъй като здравословното състояние на приятеля ми се влоши, а колата почти нямаше спирачки и съединител той нямаше възможност в определения срок (10-15 дена мисля че беше) да мине преглед и да регистрира колата в областния КАТ и затова аз я закарах в местния КАТ и ми написаха на договора че колата е с технически неизправности и че е представена на дата еди коя си - т.е. в срок. Има подпис и печат.... Междувременно лека полека почнахме да постягаме колата, Регистрирахме я в общината на негово име и платихме някаква такса ли данък ли-дадоха ни квитанция някаква, направихме и гражданска (надеждата беше 4е скоро ще полети..) ... и така ... но времето мина и колата още си е в гаража със старите номера и неходила до КАТ....
Питанката е :
* Договора има ли някакъв срок, давност ... да не се окаже невалиден след година примерно /бе не ми се вярва ..ама/
* Както изглежда колата ще се регистрира чак на пролет - какво да се очаква - ще се размине ли глобата за закъснението при положение 4е имаме тези писаници, подписа и пе4ата на местния КАТ ... или ще има малко , но от сърце и за принципа
* Ще избегнем ли нещо ако я спрем от движение сега и после я пуснем на ново ... или ще е още едно главоболие в повече
Благодаря на всички които ще пишат по темата ..
Юридически въпрос ... Моля за мнение
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- KokoBoxer
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Като е минала през КАТ само писаха, че колата е представена или Ви издадоха талон?
Закарах я в Кат-Свищов и написаха че е представена на едикоя си дата и има технически проблеми (това беше около 7-8 дена след покупката ) А иначе трябва да се закара в Кат - Търново за талон и номер ..
- KokoBoxer
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:страия собственик дали я е отписал от КАТ
ако не е може да направите нов договор, защото иначе ще има глоби в КАТ, а в общината щом сте я регнали няма проблеми
кат и общините още нямат обща база данни да си бъркат един друг
Почти 100% е отписана, пък и човекът е извън БГ доколкото знам...
А договора си е безсрочен нали, не е като пълномощното за определен срок? До тука разбирам че ще плати глоба... ами така е било писано...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Заради това писаното от КАТ в Свищов, може и да се размине глобата, но не съм сигурен.Няма обаче смисъл да я спирате от движение, щото вече и за коли спрени от движение си се дължи данък. Понеже е със старите номера видях в първия пост, като решиш да я караш до Търново отиди във ваия КАТ да ти дадат стикерче кръгло, което се лепи на стъклото и важи за един ден за придвижване, щото с тея стари номера иначе трябва на платформа да я карате.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”