Юридически въпрос ... Моля за мнение

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Юридически въпрос ... Моля за мнение

Мнениеот KokoBoxer » Чет 06 дек 2007 0:46

Преди 8-9 месеца мой приятел намери по обява кола, изгледа една камара снимки..., хареса я, но беше болнични, нещо трудно пазеше равновесие или нещо подобно... и нямаше как да отиде на място да прехвърлят колата ( в друг град)... затова той направи пълномощно при нотариус с което упълномощи продавача да го представлява при сделката- стана така че лицето Х продаде на себе си (като пълномощник на Y) въпросната кола. Лицето Х изпълни всичко както си е по реда пред нотариус и аз отидох взех документите и колата и я докарах със 100 мъки ... Тъй като здравословното състояние на приятеля ми се влоши, а колата почти нямаше спирачки и съединител той нямаше възможност в определения срок (10-15 дена мисля че беше) да мине преглед и да регистрира колата в областния КАТ и затова аз я закарах в местния КАТ и ми написаха на договора че колата е с технически неизправности и че е представена на дата еди коя си - т.е. в срок. Има подпис и печат.... Междувременно лека полека почнахме да постягаме колата, Регистрирахме я в общината на негово име и платихме някаква такса ли данък ли-дадоха ни квитанция някаква, направихме и гражданска (надеждата беше 4е скоро ще полети..) ... и така ... но времето мина и колата още си е в гаража със старите номера и неходила до КАТ....

Питанката е :
* Договора има ли някакъв срок, давност ... да не се окаже невалиден след година примерно /бе не ми се вярва ..ама/
* Както изглежда колата ще се регистрира чак на пролет - какво да се очаква - ще се размине ли глобата за закъснението при положение 4е имаме тези писаници, подписа и пе4ата на местния КАТ ... или ще има малко , но от сърце и за принципа
* Ще избегнем ли нещо ако я спрем от движение сега и после я пуснем на ново ... или ще е още едно главоболие в повече

Благодаря на всички които ще пишат по темата ..

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 06 дек 2007 9:12

Като е минала през КАТ само писаха, че колата е представена или Ви издадоха талон?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 06 дек 2007 10:12

страия собственик дали я е отписал от КАТ
ако не е може да направите нов договор, защото иначе ще има глоби в КАТ, а в общината щом сте я регнали няма проблеми
кат и общините още нямат обща база данни да си бъркат един друг

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Чет 06 дек 2007 10:41

К.Одаджийски написа:Като е минала през КАТ само писаха, че колата е представена или Ви издадоха талон?

Закарах я в Кат-Свищов и написаха че е представена на едикоя си дата и има технически проблеми (това беше около 7-8 дена след покупката ) А иначе трябва да се закара в Кат - Търново за талон и номер ..

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Чет 06 дек 2007 10:52

Pichaga написа:страия собственик дали я е отписал от КАТ
ако не е може да направите нов договор, защото иначе ще има глоби в КАТ, а в общината щом сте я регнали няма проблеми
кат и общините още нямат обща база данни да си бъркат един друг

Почти 100% е отписана, пък и човекът е извън БГ доколкото знам...
А договора си е безсрочен нали, не е като пълномощното за определен срок? До тука разбирам че ще плати глоба... ами така е било писано...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 06 дек 2007 11:51

Заради това писаното от КАТ в Свищов, може и да се размине глобата, но не съм сигурен.Няма обаче смисъл да я спирате от движение, щото вече и за коли спрени от движение си се дължи данък. Понеже е със старите номера видях в първия пост, като решиш да я караш до Търново отиди във ваия КАТ да ти дадат стикерче кръгло, което се лепи на стъклото и важи за един ден за придвижване, щото с тея стари номера иначе трябва на платформа да я карате.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 06 дек 2007 11:59

оби с глоба ще е
действайте
мисля че макса беше 200 лева

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 06 дек 2007 19:00

Аз закъснях с прехвърлянето с близо 8 месеца , но в КАТ София поради голямат лудница никой не гледа дати на договорите :)
Инак акта е от 20 до 200 лв веднъж в КАТ и втори път в данъчното (щом сте я регистрирали там няма проблеми).
Договора е безсрочен.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”