Правен въпрос за самоуправство върху идеални части на имот
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Правен въпрос за самоуправство върху идеални части на имот
Възникна ми следната ситуация : живея в блок ново строителство и на партерниа етаж има магазини, които останаха собственост на фирмата строител. Преди няколко дена те поставиха без уведомение и съгласие на които и да е били, колчета по ръба на тротоара покрай магазините за да не можем ние да паркираме автомобилите си там. Земята под блока е собственост на всички собственици на жилища в блока, и никой не е давал разрешение тези колчета да бъдат поставени, както това не е било взимано като решение на общо събрание и не е съставян протокол. Интересуваме какво може да направим по случая и законно да остраним тези колчета?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
1. мисля че в нотариалния ти акт изрично трябва да е упоменато че притежаваш идеални части от земята. ако не е-не си собственик нищо че си мислиш. казвам го от опит-има построен блок на моя земя която строителя не прехвърли в срок и я хвана давност-съответно аз отказах да я прехвърля на идеални части и сега съм си собственик на земята-ако падне блока-всички го духат...
2. доколкото ми е известно паркирането на тротоара е забранено така или иначе-колчетата си мисля че са добре поставени в случая...
2. доколкото ми е известно паркирането на тротоара е забранено така или иначе-колчетата си мисля че са добре поставени в случая...

пишеш жалба до главния архитект - ако ти си прав от общината ще ги махнат или ще задължат този дето ги е сложил да ги махне
мое лично мнение е, че всички тротоари трябва да се защитят с колчета с/у паркирането , щото съм се нагледал на такива дето само щото ги мързи да направят 2 маневри да застанат до тротоара или просто са некадърни шофери се катерят в/у него, а жена ми с количката с детето рябва да се чуде от къде да мине ......
мое лично мнение е, че всички тротоари трябва да се защитят с колчета с/у паркирането , щото съм се нагледал на такива дето само щото ги мързи да направят 2 маневри да застанат до тротоара или просто са некадърни шофери се катерят в/у него, а жена ми с количката с детето рябва да се чуде от къде да мине ......
Последна промяна от One на Пон 17 дек 2007 10:48, променено общо 1 път.
opiten написа:
Въпроса е че съм си платил за нещо, което съм възпрепятстван да ползвам. Ако бяхме правова държава, никой нямаше да разреши построяването на голям блок на малък парцел!!!
за новото строителство
строителя е длъжен да осигури на всички апартаменти поне по едно паркоместа или гаражи!!!!
а тротоара никой не ти праче да си го ползваш като тротоар- да се разхождаш по него с кракомобила си

One написа:opiten написа:
Въпроса е че съм си платил за нещо, което съм възпрепятстван да ползвам. Ако бяхме правова държава, никой нямаше да разреши построяването на голям блок на малък парцел!!!
за новото строителство
строителя е длъжен да осигури на всички апартаменти поне по едно паркоместа или гаражи!!!!
а тротоара никой не ти праче да си го ползваш като тротоар- да се разхождаш по него с кракомобила си
Еми не е осигурил такива, а вместо гаражи направи магазини, и сега и тротоара го заградиха, без да се спази :
Чл. 8. от Правилника за управлението, реда и надзора в етажната собственост, който гласи : Всички поправки, подобрения и изменения в местата за общо ползване и по общите инсталации се извършват само по решение на общото събрание на етажната собственост.
- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
Кво нападнахте колегата, че паркира на тротоара? Нека всеки от вас който не е паркирал в-ху тротоар да извика силно... хммм не се чува... ЗНАЧИ НЯМА! Не виждам нищо лошо човек който е дал маса пари за ново жилище, да паркира пред него, пък ако ще и в магазините вътре да паркира...
Колега, ако законно неможеш да се отървеш от тях, гази ги с тира ... вероятно тия от магазините ще схванат намека ти

Колега, ако законно неможеш да се отървеш от тях, гази ги с тира ... вероятно тия от магазините ще схванат намека ти

opiten написа: Чл. 8. от Правилника за управлението, реда и надзора в етажната собственост, който гласи : Всички поправки, подобрения и изменения в местата за общо ползване и по общите инсталации се извършват само по решение на общото събрание на етажната собственост.
а сега виж в ЗУТ какво са общи части на етажната собственост
тротоарите не са сред тях - съжалявам
а по същия тоз закон строителя е длъжен да Ви осигури места за автомобилите - него го съдете
One написа:opiten написа: Чл. 8. от Правилника за управлението, реда и надзора в етажната собственост, който гласи : Всички поправки, подобрения и изменения в местата за общо ползване и по общите инсталации се извършват само по решение на общото събрание на етажната собственост.
а сега виж в ЗУТ какво са общи части на етажната собственост
тротоарите не са сред тях - съжалявам
а по същия тоз закон строителя е длъжен да Ви осигури места за автомобилите - него го съдете
мерси за тази информация. в този случай, кой решава какво да се прави на тротоарите или не? Кога е бил приет този закон за осигуряването на места за автомобилите, защото блока е бил построен 2006?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”