момчета, трябва ми някой който е специалист и разполага с необходимата апаратура за да го питам за настройки на сигнала на кабелна телевизия.
ако е от софия и може в удобно за него време да ме посети-ще бъда особено признателен! услугата ще се заплати съответно!
помагайте...
кабелна телевизия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Ами по принцип на самия усилвател няма какво да му стане тои или работи или не ако спре да работи тои вече не е усилвател а напротив когато сигнала мине през неработещ у-л тои намалява така че просто пусни сигнала без него и виж ако картината е по хубава значи е изгорял но по принцип нивото на входящия сигнал трябва да бъде минимум 65 децибела за да може усилвателя да ти усили сигнала качествено ако е по малко пак върши работа но качеството се губи а иначе мога да ти кажа какво трябва да бъде нивото на изходящия сигнал "Първи метров 96db" "Дециметров 98-106db" но без уред няма начин да се справиш, освен да гледаш картината на телевизора и да въртиш "общото ниво" от което се регулира дециметровия обхват и "честотната корекция"за първия метров (обикновенно са означени с ЧК и УСИЛВАНЕ) това са двете врътки до изхода на усилвателя, дано да съм ти помогнал
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
мне точно... моя има обхват до 20 дБ и има 2 врътки-гейн (може да се счита за усливане) и тилт (което по скоро е честотна корекция няква...)
проблема е че не ми стига гейна... имам още сняг...
какъв усилвател да си купя-откъде? мамка му и тука трябва да ставам спец...
специални благодарности на гришката канев който ме въведе в основите!
сега ми трябва по конкретно инфо-какъв усилвател би ми свършил работа...?
проблема е че не ми стига гейна... имам още сняг...
какъв усилвател да си купя-откъде? мамка му и тука трябва да ставам спец...

специални благодарности на гришката канев който ме въведе в основите!
сега ми трябва по конкретно инфо-какъв усилвател би ми свършил работа...?

Аиде утре ще проверя кои модел има наи голямо усилване и ще ти го напиша,но като казваш че дециметровия ти се губи това няма да го оправиш с усилвател защото дециметровия идва на входа на у-я по слабо от 1-я метров и от там идва проблема, първия "мачка" дециметъра и у-ля неможе да ти извади качествен сигнал затова погледни кабела по които идва сигнала за маханични повреди, липса на маса, извадено жило или подмени елементите(сплитер или тап) 100% това са причините
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
качеството далеч не е безобразно-напротив-доволно е. но има още маааалко какво може да се желае... има накъде да се избистри още мъничко...
и затва имам чуството че още една идея усилване ще му дойде таман.
иначе според думите на гришата-всеки телевизор има ралзично изискване към сигнала (някои руски даже връщали...
) така че осъзнавам че всичко е относително...
beauty is in the eye of the beholder...
кажи кой е най як и ако го гарнираш със снимка-цена нема да имаш...
и затва имам чуството че още една идея усилване ще му дойде таман.
иначе според думите на гришата-всеки телевизор има ралзично изискване към сигнала (някои руски даже връщали...

beauty is in the eye of the beholder...
кажи кой е най як и ако го гарнираш със снимка-цена нема да имаш...

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
даааммм
оказва се че 20дБ е адски много... което ни праща пак към човк с апаратура подръка, способен да идентифицира проблема по линията.
защото с усилвателя не се усилва само сигнала а и шумовете...
така че и 300дБ да сложа-само по зле ще става...
помагайте момци!
трябва човек от софия с апаратурата и познанията да дойде до вкъщи за 30 мин. да ми каже къде ми е грижата.

оказва се че 20дБ е адски много... което ни праща пак към човк с апаратура подръка, способен да идентифицира проблема по линията.
защото с усилвателя не се усилва само сигнала а и шумовете...
така че и 300дБ да сложа-само по зле ще става...
помагайте момци!
трябва човек от софия с апаратурата и познанията да дойде до вкъщи за 30 мин. да ми каже къде ми е грижата.

http://videosat-kts.hit.bg/amplb.htm VIDEOSAT SVA ili HWA нали каза че качеството ти е добро ако е само до усилвателя тези ще ти свършат работа а ако не вчера ти написах от къде може да идва проблема там за кабела и т.н.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Това ми прилича на обикновен антенен усилвател. Проблема на тези усилватели е че имат дупки в усилвания честотен диапазон т.е пропускат цялата честотна лента 50-850MHz но не усилват S и хипербанд обхвата или поне не целите обхвати- или ако усилват нещо то е бонус... Това е така защото по принцип това е усилвател за усилване на ефирен сигнал а никой не излъчва ефирни програми на такива честоти. Затова при някои от каналите на кабеларките в тези обхвати с кофти качество ......подобрение няма или е незначително...
С две думи смени усилвателя .....но тези усилватели които ще ти свършат работа навремето отпочваха от 70лв....нагоре....За съжаление не мога и да те упътя къде и какъв усилвател да търсиш ....
С две думи смени усилвателя .....но тези усилватели които ще ти свършат работа навремето отпочваха от 70лв....нагоре....За съжаление не мога и да те упътя къде и какъв усилвател да търсиш ....
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Трябва ти абонатен/домови/home/subscriber усилвател с честотна лента 47MHz - 860MHz
Примерно този:
http://www.tekom3.com/?81&0304&9743
Български е, но незнам откъде можеш да го купиш.
Тилтът регулира усилвнето на различни честоти.
На ниските честоти загубите са много по-малко, отколкото на високите. Например на абонатния кабел (6та серия) загубите на 187 MHz са 9.35 dB на 100m, а на 865 MHz са над 20 dB на 100 метра.
Така при твоя телевизор, програмите в ниските честоти пристигат с много по-добро качество. С помощта на tilt-а се изравнява силата на сигнала, като в ниските честоти се усилва по-малко, а при високите - повече.
Аз вкъщи си го настройвам на око, но наистина не е лошо да се погледне със специален уред, за да се види каква е ситуацията.
може да имаш лоша връзка някъде или некачествен елемент, което няма как да се провери с окомера със сигурност.
Друг важен момент е съотношението сигнал/шум. Всеки усилвател по линията шуми. Така сигналът, който получава следващия вече не е чист. Особено много се усеща на високите честоти, над 600 MHz. каквото подадеш на входа - това излиза на изхода...
Именно поради тази причина модерните кабелни оператори имат максимум 3 усилвателя в линия след оптичното устройство - един магистрален, един субмагистрален и един домови. Всичко се връзва в звездообразна структура. Практика в чужбина е даже fiber-to-the-building, където реално след оптичния преобразувател има само по 1 домови усилвател. В БГ все още не е практика, защото това би означавало оптичен нод на всеки 2 входа.
П.П. 6 години бях проектант във фирма за кабелна телевизия, но от 3 години не съм се занимавал.
Примерно този:

http://www.tekom3.com/?81&0304&9743
Български е, но незнам откъде можеш да го купиш.

Тилтът регулира усилвнето на различни честоти.
На ниските честоти загубите са много по-малко, отколкото на високите. Например на абонатния кабел (6та серия) загубите на 187 MHz са 9.35 dB на 100m, а на 865 MHz са над 20 dB на 100 метра.
Така при твоя телевизор, програмите в ниските честоти пристигат с много по-добро качество. С помощта на tilt-а се изравнява силата на сигнала, като в ниските честоти се усилва по-малко, а при високите - повече.
Аз вкъщи си го настройвам на око, но наистина не е лошо да се погледне със специален уред, за да се види каква е ситуацията.
може да имаш лоша връзка някъде или некачествен елемент, което няма как да се провери с окомера със сигурност.
Друг важен момент е съотношението сигнал/шум. Всеки усилвател по линията шуми. Така сигналът, който получава следващия вече не е чист. Особено много се усеща на високите честоти, над 600 MHz. каквото подадеш на входа - това излиза на изхода...
Именно поради тази причина модерните кабелни оператори имат максимум 3 усилвателя в линия след оптичното устройство - един магистрален, един субмагистрален и един домови. Всичко се връзва в звездообразна структура. Практика в чужбина е даже fiber-to-the-building, където реално след оптичния преобразувател има само по 1 домови усилвател. В БГ все още не е практика, защото това би означавало оптичен нод на всеки 2 входа.
П.П. 6 години бях проектант във фирма за кабелна телевизия, но от 3 години не съм се занимавал.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”