момчета, трябва ми някой който е специалист и разполага с необходимата апаратура за да го питам за настройки на сигнала на кабелна телевизия.
ако е от софия и може в удобно за него време да ме посети-ще бъда особено признателен! услугата ще се заплати съответно!
помагайте...
кабелна телевизия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
G60
-
G60
Ами по принцип на самия усилвател няма какво да му стане тои или работи или не ако спре да работи тои вече не е усилвател а напротив когато сигнала мине през неработещ у-л тои намалява така че просто пусни сигнала без него и виж ако картината е по хубава значи е изгорял но по принцип нивото на входящия сигнал трябва да бъде минимум 65 децибела за да може усилвателя да ти усили сигнала качествено ако е по малко пак върши работа но качеството се губи а иначе мога да ти кажа какво трябва да бъде нивото на изходящия сигнал "Първи метров 96db" "Дециметров 98-106db" но без уред няма начин да се справиш, освен да гледаш картината на телевизора и да въртиш "общото ниво" от което се регулира дециметровия обхват и "честотната корекция"за първия метров (обикновенно са означени с ЧК и УСИЛВАНЕ) това са двете врътки до изхода на усилвателя, дано да съм ти помогнал
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
мне точно... моя има обхват до 20 дБ и има 2 врътки-гейн (може да се счита за усливане) и тилт (което по скоро е честотна корекция няква...)
проблема е че не ми стига гейна... имам още сняг...
какъв усилвател да си купя-откъде? мамка му и тука трябва да ставам спец...
специални благодарности на гришката канев който ме въведе в основите!
сега ми трябва по конкретно инфо-какъв усилвател би ми свършил работа...?
проблема е че не ми стига гейна... имам още сняг...
какъв усилвател да си купя-откъде? мамка му и тука трябва да ставам спец...
специални благодарности на гришката канев който ме въведе в основите!
сега ми трябва по конкретно инфо-какъв усилвател би ми свършил работа...?
-
G60
Аиде утре ще проверя кои модел има наи голямо усилване и ще ти го напиша,но като казваш че дециметровия ти се губи това няма да го оправиш с усилвател защото дециметровия идва на входа на у-я по слабо от 1-я метров и от там идва проблема, първия "мачка" дециметъра и у-ля неможе да ти извади качествен сигнал затова погледни кабела по които идва сигнала за маханични повреди, липса на маса, извадено жило или подмени елементите(сплитер или тап) 100% това са причините
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
качеството далеч не е безобразно-напротив-доволно е. но има още маааалко какво може да се желае... има накъде да се избистри още мъничко...
и затва имам чуството че още една идея усилване ще му дойде таман.
иначе според думите на гришата-всеки телевизор има ралзично изискване към сигнала (някои руски даже връщали...
) така че осъзнавам че всичко е относително...
beauty is in the eye of the beholder...
кажи кой е най як и ако го гарнираш със снимка-цена нема да имаш...
и затва имам чуството че още една идея усилване ще му дойде таман.
иначе според думите на гришата-всеки телевизор има ралзично изискване към сигнала (някои руски даже връщали...
) така че осъзнавам че всичко е относително...
beauty is in the eye of the beholder...
кажи кой е най як и ако го гарнираш със снимка-цена нема да имаш...

-
G60
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
даааммм
оказва се че 20дБ е адски много... което ни праща пак към човк с апаратура подръка, способен да идентифицира проблема по линията.
защото с усилвателя не се усилва само сигнала а и шумовете...
така че и 300дБ да сложа-само по зле ще става...
помагайте момци!
трябва човек от софия с апаратурата и познанията да дойде до вкъщи за 30 мин. да ми каже къде ми е грижата.

оказва се че 20дБ е адски много... което ни праща пак към човк с апаратура подръка, способен да идентифицира проблема по линията.
защото с усилвателя не се усилва само сигнала а и шумовете...
така че и 300дБ да сложа-само по зле ще става...
помагайте момци!
трябва човек от софия с апаратурата и познанията да дойде до вкъщи за 30 мин. да ми каже къде ми е грижата.
-
G60
http://videosat-kts.hit.bg/amplb.htm VIDEOSAT SVA ili HWA нали каза че качеството ти е добро ако е само до усилвателя тези ще ти свършат работа а ако не вчера ти написах от къде може да идва проблема там за кабела и т.н.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Това ми прилича на обикновен антенен усилвател. Проблема на тези усилватели е че имат дупки в усилвания честотен диапазон т.е пропускат цялата честотна лента 50-850MHz но не усилват S и хипербанд обхвата или поне не целите обхвати- или ако усилват нещо то е бонус... Това е така защото по принцип това е усилвател за усилване на ефирен сигнал а никой не излъчва ефирни програми на такива честоти. Затова при някои от каналите на кабеларките в тези обхвати с кофти качество ......подобрение няма или е незначително...
С две думи смени усилвателя .....но тези усилватели които ще ти свършат работа навремето отпочваха от 70лв....нагоре....За съжаление не мога и да те упътя къде и какъв усилвател да търсиш ....
С две думи смени усилвателя .....но тези усилватели които ще ти свършат работа навремето отпочваха от 70лв....нагоре....За съжаление не мога и да те упътя къде и какъв усилвател да търсиш ....
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Трябва ти абонатен/домови/home/subscriber усилвател с честотна лента 47MHz - 860MHz
Примерно този:
http://www.tekom3.com/?81&0304&9743
Български е, но незнам откъде можеш да го купиш.
Тилтът регулира усилвнето на различни честоти.
На ниските честоти загубите са много по-малко, отколкото на високите. Например на абонатния кабел (6та серия) загубите на 187 MHz са 9.35 dB на 100m, а на 865 MHz са над 20 dB на 100 метра.
Така при твоя телевизор, програмите в ниските честоти пристигат с много по-добро качество. С помощта на tilt-а се изравнява силата на сигнала, като в ниските честоти се усилва по-малко, а при високите - повече.
Аз вкъщи си го настройвам на око, но наистина не е лошо да се погледне със специален уред, за да се види каква е ситуацията.
може да имаш лоша връзка някъде или некачествен елемент, което няма как да се провери с окомера със сигурност.
Друг важен момент е съотношението сигнал/шум. Всеки усилвател по линията шуми. Така сигналът, който получава следващия вече не е чист. Особено много се усеща на високите честоти, над 600 MHz. каквото подадеш на входа - това излиза на изхода...
Именно поради тази причина модерните кабелни оператори имат максимум 3 усилвателя в линия след оптичното устройство - един магистрален, един субмагистрален и един домови. Всичко се връзва в звездообразна структура. Практика в чужбина е даже fiber-to-the-building, където реално след оптичния преобразувател има само по 1 домови усилвател. В БГ все още не е практика, защото това би означавало оптичен нод на всеки 2 входа.
П.П. 6 години бях проектант във фирма за кабелна телевизия, но от 3 години не съм се занимавал.
Примерно този:
http://www.tekom3.com/?81&0304&9743
Български е, но незнам откъде можеш да го купиш.
Тилтът регулира усилвнето на различни честоти.
На ниските честоти загубите са много по-малко, отколкото на високите. Например на абонатния кабел (6та серия) загубите на 187 MHz са 9.35 dB на 100m, а на 865 MHz са над 20 dB на 100 метра.
Така при твоя телевизор, програмите в ниските честоти пристигат с много по-добро качество. С помощта на tilt-а се изравнява силата на сигнала, като в ниските честоти се усилва по-малко, а при високите - повече.
Аз вкъщи си го настройвам на око, но наистина не е лошо да се погледне със специален уред, за да се види каква е ситуацията.
може да имаш лоша връзка някъде или некачествен елемент, което няма как да се провери с окомера със сигурност.
Друг важен момент е съотношението сигнал/шум. Всеки усилвател по линията шуми. Така сигналът, който получава следващия вече не е чист. Особено много се усеща на високите честоти, над 600 MHz. каквото подадеш на входа - това излиза на изхода...
Именно поради тази причина модерните кабелни оператори имат максимум 3 усилвателя в линия след оптичното устройство - един магистрален, един субмагистрален и един домови. Всичко се връзва в звездообразна структура. Практика в чужбина е даже fiber-to-the-building, където реално след оптичния преобразувател има само по 1 домови усилвател. В БГ все още не е практика, защото това би означавало оптичен нод на всеки 2 входа.
П.П. 6 години бях проектант във фирма за кабелна телевизия, но от 3 години не съм се занимавал.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”