питане за кабелна TV

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

питане за кабелна TV

Мнениеот jetttlii » Вто 25 дек 2007 14:35

Колеги интернета и кабелната са ми на един кабел, който се разделя на две чрез сплитер - един кабел към компа и един към TV-то. Мога ли да сложа сплитер на кабела отиващ към телевизора и да подам сигнал на още един телевизор :?: От кабеларката ми казаха да изчакам до 07.01 и щели да пратят човек, защото щал да се прецака нета ако не го направели те :evil: Моля за помощ :oops:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 25 дек 2007 14:48

Е и чудно ми е от какво ще се прецака нета.Аз нали съм също с интернет и кабеларка.В крайна сметка ти няма да пипаш след мрежовия модем а съвсем от друг клон на коаксиалния кабел.Най-много да ти се смущава леко картината,ако не ти стига сигнала и за двата TV.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 25 дек 2007 14:58

Пробвай - според мен също няма какво толкова да стане; ако ли пък не съм прав, може пак да върнеш старото положение.

G60

Мнениеот G60 » Вто 25 дек 2007 17:34

Заеби ги "специалистите" от кабелната слагаи 1/2 сплитер даже ако е от ментетата(едни жълтички и леки) още по добре почти не намаляват сигнала, само гледаи като правиш Ф-конекторите да няма някоя жичка от оплетката да се опира в средното жило че ще имаш картина на снежинки :wink:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 25 дек 2007 18:19

:oops: Аз имам точно три ТВ-та навързани на кабела,на нета не пречи ни най-малко...иначе картината е перфектна и на трите,само трябва да се навържат както трябва :D .

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: питане за кабелна TV

Мнениеот Junior » Вто 25 дек 2007 18:52

jetttlii написа:Колеги интернета и кабелната са ми на един кабел, който се разделя на две чрез сплитер - един кабел към компа и един към TV-то. Мога ли да сложа сплитер на кабела отиващ към телевизора и да подам сигнал на още един телевизор :?: От кабеларката ми казаха да изчакам до 07.01 и щели да пратят човек, защото щал да се прецака нета ако не го направели те :evil: Моля за помощ :oops:

спокоино си сплитвай кабела.... нарочно ти казват, че ще пратят човек за да ти вземе 20 лв за услугата, която сам можеш да свършиш!! поздрави и весела коледа

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 26 дек 2007 12:59

извинявай колега, че ще ти ползвам темата, но за да не трупаме сродни теми...
клиент съм на евроком пловдив (само кабелна тв). от около месец някои програми са с доста влошено качество (снежинки), а други са перфектни. ползвам 4 тв-та от 1 година (не съм променял нищо по връзките), но досега не съм имал проблеми. звънях няколко пъти на доставчика и все стандартния отговор - ще проверим и ще ви уведомим и т.н. май никаква няма да я свършат. разпределителната им кутия е пред входната ми врата и очевидно нямам "дуплекс". моля, ако някой има идеи за решаване на проблема, да сподели.

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Сря 26 дек 2007 13:05

joro_kem написа:извинявай колега, че ще ти ползвам темата, но за да не трупаме сродни теми...
клиент съм на евроком пловдив (само кабелна тв). от около месец някои програми са с доста влошено качество (снежинки), а други са перфектни. ползвам 4 тв-та от 1 година (не съм променял нищо по връзките), но досега не съм имал проблеми. звънях няколко пъти на доставчика и все стандартния отговор - ще проверим и ще ви уведомим и т.н. май никаква няма да я свършат. разпределителната им кутия е пред входната ми врата и очевидно нямам "дуплекс". моля, ако някой има идеи за решаване на проблема, да сподели.
проблем най вероятно е трасето от тях до вас

Потребителски аватар
monstera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот monstera » Сря 26 дек 2007 15:12

joro_kem написа:...от около месец някои програми са с доста влошено качество (снежинки), а други са перфектни...

И при мен беше така. Звънях им една седмица докато го оправят. Всеки ден ми казваха, че се работи по повредата, явно това им е стандартен отговор. Оправиха я точно за 2 минути, прекъсна сигнала и след това всички програми си бяха перфектни.
Звъни им настоятелно - всеки ден, да ти запишат адреса и да пратят човек да провери кавството на сигнала у вас. Накрая ще се задействат. Лошото е че никой не ти компенсира разходите за телефон и това, че не можеш да гледаш половината от програмите за които си плащаш :x

Върни се в “ОФФ-Топик - други”