ЧЕЗ ми повредиха хладилника

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
ila
Автомобил:
Двигател:

ЧЕЗ ми повредиха хладилника

Мнениеот ila » Пет 04 апр 2008 15:10

От ЧЕЗ решили да ми сменят електромера без да ме уведомят и резултата е повредена фризерна част на хлдиника. Иначе хладилника е Горение К337/2 СЕЛА - с 2 компресора и електронен блок за управление. Вече не е в гаранция. Та някой може ли да ми даде съвет как да им изпратя сметката от ремонта?

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 04 апр 2008 15:12

Колега съжалявам за случилото се,макар нищо да не разбирам мисля че трябва да си търсиш правата првди да си отремонтирал хладилника зашото след това няма как да докажеш че се е скапал от това :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: ЧЕЗ ми повредиха хладилника

Мнениеот Ludia » Пет 04 апр 2008 15:14

ila написа:От ЧЕЗ решили да ми сменят електромера без да ме уведомят и резултата е повредена фризерна част на хлдиника. Иначе хладилника е Горение К337/2 СЕЛА - с 2 компресора и електронен блок за управление. Вече не е в гаранция. Та някой може ли да ми даде съвет как да им изпратя сметката от ремонта?

аз за тва изключих телевизора, двд, компа и всичко ще яде ток, вчера..... :wink: :lol:

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 04 апр 2008 15:30

Ludia написа:
ila написа:От ЧЕЗ решили да ми сменят електромера без да ме уведомят и резултата е повредена фризерна част на хлдиника. Иначе хладилника е Горение К337/2 СЕЛА - с 2 компресора и електронен блок за управление. Вече не е в гаранция. Та някой може ли да ми даде съвет как да им изпратя сметката от ремонта?

аз за тва изключих телевизора, двд, компа и всичко ще яде ток, вчера..... :wink: :lol:
Да ама ти си знаел ,а колегата не.За това си мисля че би било редно да си търси правата :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 04 апр 2008 15:45

veritas написа:
Ludia написа:

Да ама ти си знаел ,а колегата не.За това си мисля че би било редно да си търси правата :wink:

попринцип да ги търси....ама и аз нямаше да знам ако не бях прочел на вратата на входа съобщението, сещаш ли се :wink: :lol:

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 04 апр 2008 15:52

Ето малко предисловие: от 4-5 месеца нямаме в сметките си нощна енергия, т.е. таксуват ни само дневна. Това важи за целия блок. Аз лично се усетих на 3-тия месец, а на четвъртия започнах тежка кореспонденция с ЧЕЗ. Проблема се оказа че часовника за превключване на дневна и нощна започва да включва нощната енергия в 01.00 часа след полунощ и я изключва около 06. 00часа. Въпреки, че инкасаторите го виждата това никой не го регулира и това продължава около 5 месеца. След няколко мои писма до ЧЕЗ с искане да отстранят проблема и да ми коригират сметките все пак идва от тях човек, настройва праилно часовника, но решават да ме накажат за наглостта ми, че искам корекция на сметките и от всички електромери сменят само моя с нов електронен, който предполагам, че ще отчита повече енергия отколкото е изразходвана в дейстителност. При подмяната на електромера, предполагам в следствие на многократното исктерене се е повредила фризерната част. В други случай на спиране на тока по мрежата индикаторния блок се ошашавва , но компресорите и датчиците работят нормално. Достатъчно е смо да ги изключиш и отново влкючиш от копчетата и всичко се оправя. Този път обаче компресорът не тъгна...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 04 апр 2008 17:59

Избил е кмопресора... Викни човек или комисия от ЧЕЗ незабавно! да правят оглед и да плащат те, да им е..а майката. Щото е маса кинти. И после си търси хладилник с некъв таймер или защита при включване на тока. Както са климатиците примерно като спре тока да прави пауза и тогава да тръгва, ако има въобще такъв... :x Управия няма от тия нещасници и при мене има сума проблеми. :? :x :evil:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 04 апр 2008 19:26

ах ..сетих се за историята с нашия часовник.... пратих им писмо- запитване къде трябва да се оплача, за това че часовника не е верен и постоянно спира тръгва .... писмото в местния център ...... това в неделя ..... в понеделник получих мейл, че по въпроса ми се работи , във вторник беше сменен с някакъв електронен , който се оказа че се и самопревключва лято зима , а в сряда - писмо уведомление , че не могат да ми върнат пари заради часовника ( не че съм и чакал ) А бе зачудих се , че се намирам в БГ :!: Обаче - да докажеш нещо за повреден компресор , особено ако си само ти в входа - забрави ..... освен това нормално от 1 - 2 превключвания компресорите рядко се скапват имат си защита все пак ....за искренето - а бе колега , те да не са толкова кухи , че да ти го сменят под напрежение ...... бутат "бущона " кормят слагат ..после го дигат ...де е искренето ? ама ти си пробвай да си хабиш нервите де ..... то така се движи света :wink:

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 09 апр 2008 14:38

вчера успях да подам жалба до ЧЕЗ, но беше истински кошмар - чаках ред около 2, 5 часа и накрая лелкта ми се изхили и каза "ха, ами как ще Ми докажеш, че хладилника ти е повреден при смяната на електромера", аз и зададох уточняващ въпрос "на тебе ли трябва да ти доказвам", а тази беше тлкова тъпа, че каза "ами на мене, на кой друг". Тогава и казах няколко думи по-тихо, които тук няма да пиша и веднага прие жалбата.
Та това е частната фирма, по-зле е от държавната едно време. Само механизма за плащането на сметките са подобрили. Иначе е по-зле от едно времското енерго.

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Сря 09 апр 2008 16:14

Иди и си купи нов!
Иначе е ходене по мъките и късане на нерви.
Ако имаш възможност гледай да им го върнеш по някакъв начин !!!

Потребителски аватар
baibradar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот baibradar » Сря 09 апр 2008 17:14

ila написа:Та това е частната фирма, по-зле е от държавната едно време. Само механизма за плащането на сметките са подобрили. Иначе е по-зле от едно времското енерго.

Да си чул обаче по едно времското да са изгорили уредите на цял квартал или село например ? Аз лично не съм чувал за такива случай. Едно време броя на аварийните групи беше доста голям а сега имат по 2 или 3 групи за цяла област. Като ти спре тока и можеш доста да почакаш докато се дотътрят поне в региона в който аз живея е така. На работата ми трябваше да сменят електромера по наше искане и се наложи да чакаме за ред 2 месеца защото имало само една група в цяла южна България която се занимава с подмяната на промишлени електромери. Когато дойдоха се оказа пък, че трябва да чакаме местната група цял ден защото тя трябвало да върже кабелите на електромера а другите само да го настроят защото бил цифров. Страшна организация няма що :evil:

Потребителски аватар
valeto 150hp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valeto 150hp » Сря 09 апр 2008 17:37

На тези тапанари не можеш им каза нищо правят се на недосегаеми и май е така

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 09 апр 2008 19:27

А бе аз нямам нищо общо с Тях , ама и на мен , ако ми искаш пари за такова нещо , бих те питал : Добре , как ще ми ДОКАЖЕШ , че е повреден от НАС ? Ти го казваш , добре , ама как ще го докажеш ......

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 10 апр 2008 9:01

juve написа:А бе аз нямам нищо общо с Тях , ама и на мен , ако ми искаш пари за такова нещо , бих те питал : Добре , как ще ми ДОКАЖЕШ , че е повреден от НАС ? Ти го казваш , добре , ама как ще го докажеш ......

Точно това е въпроса!Че не е създаден механизъм , който гарантира права на клиента. Ще го напиша кратко: едно време, когато беше социализъм и енергото беше държавно то беше натоварено с тежката задача да доставя качествена услуга до потребителя при цена почти на себестойност. За това и законите в тази област са направени в тяхна полза, като се заобикалят създаваните по време на работа неудобства на потребителите. Сега това е частна фирма работеща по правилата на пазара. Цената е пазарна, т.е. висока. А законите си остават същите. Ще направя една опростена аналогия - ако аз ударя шамар на някого, той няма право да прави нищо друго освен да пише жалба до баща ми, а баща ми единствено има право да реши кой е виновният. :D
А по повод диалога ми с лелката на гишето за чакане, вбеси ме факта, че тя се изхили като фолк певица, а нейната работа е само да даде входящия номер. Решението трябва да се взима от други, които са многа над нея.

Повредата възникна след действията на чез по електромера, а не популярното "както си работеше и спря"
ПП. Вчера дойдоха техниците от Горение. Влезнаха в сервизен режим и без да променят нищо фризера се оправи. Явно се е изчистила някоя грешка от електронния блок и цяла нощ го наблюдавам, работи добре. Така ще мина само с такса за посещение. По-късно ще отида в сервиза да я платя. При това положение няма да се разправям повече с Чез. Този път им се размина. Едно на нула за монополиста пред малкия човек :lol:

dimovcheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimovcheto » Чет 10 апр 2008 12:00

Подай жалба тук: http://kzp.bg
техен служител ще ти се обади до няколко дни
директен линк към формата за подаване на жалба:
http://kzp.bg/index.php?mode=sendCompla ... _office=26

Върни се в “ОФФ-Топик - други”