ЧЕЗ ми повредиха хладилника
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
ЧЕЗ ми повредиха хладилника
От ЧЕЗ решили да ми сменят електромера без да ме уведомят и резултата е повредена фризерна част на хлдиника. Иначе хладилника е Горение К337/2 СЕЛА - с 2 компресора и електронен блок за управление. Вече не е в гаранция. Та някой може ли да ми даде съвет как да им изпратя сметката от ремонта?
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ЧЕЗ ми повредиха хладилника
ila написа:От ЧЕЗ решили да ми сменят електромера без да ме уведомят и резултата е повредена фризерна част на хлдиника. Иначе хладилника е Горение К337/2 СЕЛА - с 2 компресора и електронен блок за управление. Вече не е в гаранция. Та някой може ли да ми даде съвет как да им изпратя сметката от ремонта?
аз за тва изключих телевизора, двд, компа и всичко ще яде ток, вчера.....

- veritas
- Капитан пустиняк
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ама ти си знаел ,а колегата не.За това си мисля че би било редно да си търси праватаLudia написа:ila написа:От ЧЕЗ решили да ми сменят електромера без да ме уведомят и резултата е повредена фризерна част на хлдиника. Иначе хладилника е Горение К337/2 СЕЛА - с 2 компресора и електронен блок за управление. Вече не е в гаранция. Та някой може ли да ми даде съвет как да им изпратя сметката от ремонта?
аз за тва изключих телевизора, двд, компа и всичко ще яде ток, вчера.....![]()

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
veritas написа:Да ама ти си знаел ,а колегата не.За това си мисля че би било редно да си търси праватаLudia написа:ila написа:От ЧЕЗ решили да ми сменят електромера без да ме уведомят и резултата е повредена фризерна част на хлдиника. Иначе хладилника е Горение К337/2 СЕЛА - с 2 компресора и електронен блок за управление. Вече не е в гаранция. Та някой може ли да ми даде съвет как да им изпратя сметката от ремонта?
аз за тва изключих телевизора, двд, компа и всичко ще яде ток, вчера.....![]()
попринцип да ги търси....ама и аз нямаше да знам ако не бях прочел на вратата на входа съобщението, сещаш ли се

Ето малко предисловие: от 4-5 месеца нямаме в сметките си нощна енергия, т.е. таксуват ни само дневна. Това важи за целия блок. Аз лично се усетих на 3-тия месец, а на четвъртия започнах тежка кореспонденция с ЧЕЗ. Проблема се оказа че часовника за превключване на дневна и нощна започва да включва нощната енергия в 01.00 часа след полунощ и я изключва около 06. 00часа. Въпреки, че инкасаторите го виждата това никой не го регулира и това продължава около 5 месеца. След няколко мои писма до ЧЕЗ с искане да отстранят проблема и да ми коригират сметките все пак идва от тях човек, настройва праилно часовника, но решават да ме накажат за наглостта ми, че искам корекция на сметките и от всички електромери сменят само моя с нов електронен, който предполагам, че ще отчита повече енергия отколкото е изразходвана в дейстителност. При подмяната на електромера, предполагам в следствие на многократното исктерене се е повредила фризерната част. В други случай на спиране на тока по мрежата индикаторния блок се ошашавва , но компресорите и датчиците работят нормално. Достатъчно е смо да ги изключиш и отново влкючиш от копчетата и всичко се оправя. Този път обаче компресорът не тъгна...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Избил е кмопресора... Викни човек или комисия от ЧЕЗ незабавно! да правят оглед и да плащат те, да им е..а майката. Щото е маса кинти. И после си търси хладилник с некъв таймер или защита при включване на тока. Както са климатиците примерно като спре тока да прави пауза и тогава да тръгва, ако има въобще такъв...
Управия няма от тия нещасници и при мене има сума проблеми.

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
ах ..сетих се за историята с нашия часовник.... пратих им писмо- запитване къде трябва да се оплача, за това че часовника не е верен и постоянно спира тръгва .... писмото в местния център ...... това в неделя ..... в понеделник получих мейл, че по въпроса ми се работи , във вторник беше сменен с някакъв електронен , който се оказа че се и самопревключва лято зима , а в сряда - писмо уведомление , че не могат да ми върнат пари заради часовника ( не че съм и чакал ) А бе зачудих се , че се намирам в БГ
Обаче - да докажеш нещо за повреден компресор , особено ако си само ти в входа - забрави ..... освен това нормално от 1 - 2 превключвания компресорите рядко се скапват имат си защита все пак ....за искренето - а бе колега , те да не са толкова кухи , че да ти го сменят под напрежение ...... бутат "бущона " кормят слагат ..после го дигат ...де е искренето ? ама ти си пробвай да си хабиш нервите де ..... то така се движи света 

вчера успях да подам жалба до ЧЕЗ, но беше истински кошмар - чаках ред около 2, 5 часа и накрая лелкта ми се изхили и каза "ха, ами как ще Ми докажеш, че хладилника ти е повреден при смяната на електромера", аз и зададох уточняващ въпрос "на тебе ли трябва да ти доказвам", а тази беше тлкова тъпа, че каза "ами на мене, на кой друг". Тогава и казах няколко думи по-тихо, които тук няма да пиша и веднага прие жалбата.
Та това е частната фирма, по-зле е от държавната едно време. Само механизма за плащането на сметките са подобрили. Иначе е по-зле от едно времското енерго.
Та това е частната фирма, по-зле е от държавната едно време. Само механизма за плащането на сметките са подобрили. Иначе е по-зле от едно времското енерго.
:))
Иди и си купи нов!
Иначе е ходене по мъките и късане на нерви.
Ако имаш възможност гледай да им го върнеш по някакъв начин !!!
Иначе е ходене по мъките и късане на нерви.
Ако имаш възможност гледай да им го върнеш по някакъв начин !!!
- baibradar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ila написа:Та това е частната фирма, по-зле е от държавната едно време. Само механизма за плащането на сметките са подобрили. Иначе е по-зле от едно времското енерго.
Да си чул обаче по едно времското да са изгорили уредите на цял квартал или село например ? Аз лично не съм чувал за такива случай. Едно време броя на аварийните групи беше доста голям а сега имат по 2 или 3 групи за цяла област. Като ти спре тока и можеш доста да почакаш докато се дотътрят поне в региона в който аз живея е така. На работата ми трябваше да сменят електромера по наше искане и се наложи да чакаме за ред 2 месеца защото имало само една група в цяла южна България която се занимава с подмяната на промишлени електромери. Когато дойдоха се оказа пък, че трябва да чакаме местната група цял ден защото тя трябвало да върже кабелите на електромера а другите само да го настроят защото бил цифров. Страшна организация няма що

- valeto 150hp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
juve написа:А бе аз нямам нищо общо с Тях , ама и на мен , ако ми искаш пари за такова нещо , бих те питал : Добре , как ще ми ДОКАЖЕШ , че е повреден от НАС ? Ти го казваш , добре , ама как ще го докажеш ......
Точно това е въпроса!Че не е създаден механизъм , който гарантира права на клиента. Ще го напиша кратко: едно време, когато беше социализъм и енергото беше държавно то беше натоварено с тежката задача да доставя качествена услуга до потребителя при цена почти на себестойност. За това и законите в тази област са направени в тяхна полза, като се заобикалят създаваните по време на работа неудобства на потребителите. Сега това е частна фирма работеща по правилата на пазара. Цената е пазарна, т.е. висока. А законите си остават същите. Ще направя една опростена аналогия - ако аз ударя шамар на някого, той няма право да прави нищо друго освен да пише жалба до баща ми, а баща ми единствено има право да реши кой е виновният.

А по повод диалога ми с лелката на гишето за чакане, вбеси ме факта, че тя се изхили като фолк певица, а нейната работа е само да даде входящия номер. Решението трябва да се взима от други, които са многа над нея.
Повредата възникна след действията на чез по електромера, а не популярното "както си работеше и спря"
ПП. Вчера дойдоха техниците от Горение. Влезнаха в сервизен режим и без да променят нищо фризера се оправи. Явно се е изчистила някоя грешка от електронния блок и цяла нощ го наблюдавам, работи добре. Така ще мина само с такса за посещение. По-късно ще отида в сервиза да я платя. При това положение няма да се разправям повече с Чез. Този път им се размина. Едно на нула за монополиста пред малкия човек

-
- Автомобил:
- Двигател:
Подай жалба тук: http://kzp.bg
техен служител ще ти се обади до няколко дни
директен линк към формата за подаване на жалба:
http://kzp.bg/index.php?mode=sendCompla ... _office=26
техен служител ще ти се обади до няколко дни
директен линк към формата за подаване на жалба:
http://kzp.bg/index.php?mode=sendCompla ... _office=26
Върни се в “ОФФ-Топик - други”