Филтър на домашен телефон

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Филтър на домашен телефон

Мнениеот Дашо » Пет 21 мар 2008 14:30

Аз живея в къща и на 2та етажа имаме телефони.След като си въведох интернет от БТК,единият телефон се прецака(този на който НЕ Е закачен нета)-започна да шуми силно.Казаха ми че трябвало да му сложа филтър за да престане да шуми.Но не ми обясниха какъв е този филтър.Та да питам-някой има ли идея какво представлява това нещо от къде да го намеря и може ли да го свържа сам??? :roll: :idea:

Потребителски аватар
Black
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black » Пет 21 мар 2008 14:36

:shock Ъъъъъ я ги питай пак. То двата сигнала нямат общо по принцип. Да не вкарва нещо от модема или самата линия да е прецакана някъде. :roll:
Иначе за филтър се сещам само един кондензатор... :lol: Ама то ги има в апататите. :?

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 21 мар 2008 14:40

Black написа::shock Ъъъъъ я ги питай пак. То двата сигнала нямат общо по принцип. Да не вкарва нещо от модема или самата линия да е прецакана някъде. :roll:
Иначе за филтър се сещам само един кондензатор... :lol:

линията не е прецакана-беше ок докато несвързах нета,а от БТК ме предупредиха че ще пръщи,както и стана в действителност.Така че незнам ся какво да правя :roll:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 21 мар 2008 14:43

Я спри нета и виж пак ли пращи ?

Потребителски аватар
Nick_axe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nick_axe » Пет 21 мар 2008 14:43

Вероятно си с АДСЛ- тогава си го имаш филтъра(една сива кутийка е при мен).От него излизат 2 кабела- един за модема и един за телефона.Кабела за телефона трябва да го разклониш (продават се такива разклонители за телефон) и тогава връзваш двата телефона.
Успех

Потребителски аватар
Black
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black » Пет 21 мар 2008 14:44

Е питай ги на горещата линия дето е за адсл-а. :lol: Иначе филтър с кондензатор става ама най-добре те да ти кажат какъв. :wink:
Бате тия разклонители са една кутиика с 4 кабела и 2 букси вътре. Няма ефект от повечето. :wink: :lol: Другите по-съпите имат некво реле дето не можеш да си ползваш втория телефон докато говори 1-вия. :lol:

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пет 21 мар 2008 14:48

-

Последна промяна от jims на Пон 16 юни 2025 12:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 21 мар 2008 17:06

Виж дали си спазил начина на свързване а тои е следния, Щом си в къща някъде от вън идва чифта от БТК, хващаш го още преди да си разделил за различните телефони и директно го вкарваш в сплитера /джджавката от БТК с трите дупки/ във входа "LINE" От другата страна имаш два изхода "MODEM' и "PHONE" от "PHONE" пускаш кабел за съществуващата ти телефонна инсталация, а от 'MODEM" пускаш кабел директно за модема. Както и да го вържеш по друг начин нета, ще ти прекъсва при входящо повикване, или като вдигнеш слушалката и т.н., ако имаш някъде кондензатори по розетките пробваи да ги махнеш, ако не стане 070017111 тел на хелпдеска , искаш смяна на сплитера възможно е дефекта да е от него.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 21 мар 2008 18:41

jims написа:
Nick_axe написа:Вероятно си с АДСЛ- тогава си го имаш филтъра(една сива кутийка е при мен).От него излизат 2 кабела- един за модема и един за телефона.Кабела за телефона трябва да го разклониш (продават се такива разклонители за телефон) и тогава връзваш двата телефона.
Успех

Много точно казано. И според мен проблема е от там. Ако вторият ти телефон е вързан преди разпределенителната кутия за модема е нормално да пращи. Вържи го след нея и трябва да се оправи ;)

Ще опитам този начин-вижда ми се доста правдоподобен :wink: и евентуално ако не се получат нещата ще търся другаде проблема и ще звъня на горещата линия на БТК АДСЛ-а.
Благодаря на всички колеги които са ми дали съвети :bowdown

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 22 мар 2008 22:00

Колега da6o_amvr в кутийката на модема, нямаше ли книжка с указания и инструкции и схема на свързване? аз съм инсталирал комплекта - инсталирай сам. и там си имаше грамотно указания и схема на свързване и тн. Успех ...

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 22 мар 2008 22:24

И аз го имах тоя проблем
Модема трябва да е вързан преди всички останали телефони.Значи от линията външната вързваш модема и оттам останалите 2 телефона.Така ще спре да шуми.Тва е отговора :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”