Watchdog или що е то Watch host?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Watchdog или що е то Watch host?
Значи, търся търся инфо, но освен за хардуерен watchdog не ми попадна друго. Интересува ме на софтуерния обаче какъв е тоя Watch host и на кое IP-то се слага? На клиента или на рутера примерно?
Става въпрос че е забутан в Wireless- advanced settings.
Някой ако си играе повече с безжични джаджи да сподели какви са му фабричните настройки щото при мене няма. 
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
За какъв рутер и каакъв фърмуер став въпрос?
watchdog по принцип знам, че е за следене за хардуерни проблеми. на работата има такова животно, но ще трябва да питам колегите за повече инфо да ме светнат по въпроса...
Иначе аз съм с ddwrt фърмуер и има такава опция, но не съм я ползвал. Сега не съм си в къщи че да го поразглеам и да постна скрийншотове.
Watch host мисля, че за следене на един или няколко компа дали са онлайн. за повече подробнсти ще трябва да поровим ....
watchdog по принцип знам, че е за следене за хардуерни проблеми. на работата има такова животно, но ще трябва да питам колегите за повече инфо да ме светнат по въпроса...
Иначе аз съм с ddwrt фърмуер и има такава опция, но не съм я ползвал. Сега не съм си в къщи че да го поразглеам и да постна скрийншотове.
Watch host мисля, че за следене на един или няколко компа дали са онлайн. за повече подробнсти ще трябва да поровим ....
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
То фирмуера се смени много пъти. Рутера е Canyon CN-WF514 с фирмуер на Planet WRT-414 ... Watchdog е само едно IP и timeout. Timeout ясно но Watch host-a е интересен.
Единственото което намерих е това. Но не пише особено много за тоя Watchdog
http://www.jalercom.com/cms/front_content.php?idcat=134&idart=894
Може да важи само ако съм на Wireless ISP ...
Единственото което намерих е това. Но не пише особено много за тоя Watchdog
http://www.jalercom.com/cms/front_content.php?idcat=134&idart=894
Може да важи само ако съм на Wireless ISP ...

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Доколкото разбирам представлява система за наблюдение на безжичната дистрибутивна мрежа
как само звучи
моето изглежда така. И мисля че трябва да му се зададат IP-тата на акцеспойнтите от WDS-а и то през определения интервал ги проверява. и ако не не отговарят до определен интервал ги рестартира. така пише на линка който си дал.
моето изглежда така. И мисля че трябва да му се зададат IP-тата на акцеспойнтите от WDS-а и то през определения интервал ги проверява. и ако не не отговарят до определен интервал ги рестартира. така пише на линка който си дал.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”