Watchdog или що е то Watch host?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Watchdog или що е то Watch host?

Мнениеот black` » Съб 05 апр 2008 23:40

Значи, търся търся инфо, но освен за хардуерен watchdog не ми попадна друго. Интересува ме на софтуерния обаче какъв е тоя Watch host и на кое IP-то се слага? На клиента или на рутера примерно? :roll: Става въпрос че е забутан в Wireless- advanced settings. :roll: Някой ако си играе повече с безжични джаджи да сподели какви са му фабричните настройки щото при мене няма. :(

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 06 апр 2008 0:00

За какъв рутер и каакъв фърмуер став въпрос?

watchdog по принцип знам, че е за следене за хардуерни проблеми. на работата има такова животно, но ще трябва да питам колегите за повече инфо да ме светнат по въпроса...

Иначе аз съм с ddwrt фърмуер и има такава опция, но не съм я ползвал. Сега не съм си в къщи че да го поразглеам и да постна скрийншотове.
Watch host мисля, че за следене на един или няколко компа дали са онлайн. за повече подробнсти ще трябва да поровим ....

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 06 апр 2008 0:08

То фирмуера се смени много пъти. Рутера е Canyon CN-WF514 с фирмуер на Planet WRT-414 ... Watchdog е само едно IP и timeout. Timeout ясно но Watch host-a е интересен. :)
Единственото което намерих е това. Но не пише особено много за тоя Watchdog
http://www.jalercom.com/cms/front_content.php?idcat=134&idart=894
:)
Може да важи само ако съм на Wireless ISP ... :dontknow:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 06 апр 2008 1:02

Доколкото разбирам представлява система за наблюдение на безжичната дистрибутивна мрежа :-) как само звучи ;)

Изображение

моето изглежда така. И мисля че трябва да му се зададат IP-тата на акцеспойнтите от WDS-а и то през определения интервал ги проверява. и ако не не отговарят до определен интервал ги рестартира. така пише на линка който си дал.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”