Пътуване до Гърция

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Пон 23 юли 2007 21:02

нищо не ти трябва, аз ходя от време на време до солун на БОЗУКИ и Дискотека, и си нося само пари :). Последния път си карах до Солун Колата аз, но внимавах че глобите са......ужастни!!!!!!!

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 24 юли 2007 1:05

Първо благодаря на отзовалите се, второ имам 2 пояснения и съответно въпроси.Много неща ми станаха ясни, НО първо колата не е на мое име и второ нямам международна книжка.Трябват ли ми 100% пълномощно и международна книжка или не?!

За спокойното каране това ясно, детектор няма да взимам, за паспорта ме успокоихте.Само сега пък тая международна книжка.До СБА ли трябва да ходя?Къде, как, защо?Интересува ме само ако е задължително.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 24 юли 2007 2:44

Kozunak написа:Първо благодаря на отзовалите се, второ имам 2 пояснения и съответно въпроси.Много неща ми станаха ясни, НО първо колата не е на мое име и второ нямам международна книжка.Трябват ли ми 100% пълномощно и международна книжка или не?!

За спокойното каране това ясно, детектор няма да взимам, за паспорта ме успокоихте.Само сега пък тая международна книжка.До СБА ли трябва да ходя?Къде, как, защо?Интересува ме само ако е задължително.

Пълномощно ти трябва 100% :!: Международна книжка не ти трябва :wink: Можеш и с твойта

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 24 юли 2007 8:44

[quote="LILO&STICH
и аз невидяхно ми писаха акт дееба. :twisted: Къде са ме видяли че съм изпреврил на 2-но непресечена :shock незнам.Обаче е факт.Изкара ми снимката и нямаше къде да мърдам.Глобата беше 135ЕУР.С пазарлъци 33ЕУР :evil:[/quote]

Колега, я раздуй за пазарлъка , че и аз имам да плащам една глоба за неправилно паркиране

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 24 юли 2007 9:35

ila написа:[quote="LILO&STICH
и аз невидяхно ми писаха акт дееба. :twisted: Къде са ме видяли че съм изпреврил на 2-но непресечена :shock незнам.Обаче е факт.Изкара ми снимката и нямаше къде да мърдам.Глобата беше 135ЕУР.С пазарлъци 33ЕУР :evil:

Колега, я раздуй за пазарлъка , че и аз имам да плащам една глоба за неправилно паркиране[/quote]ми по Български ве.Като чух ква е глобата хич не ми хареса.И му казах на човека че нямам толкова пари и нямам намерение да храня маляките :twisted:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 24 юли 2007 11:32

mr_bush написа:
Kozunak написа:Първо благодаря на отзовалите се, второ имам 2 пояснения и съответно въпроси.Много неща ми станаха ясни, НО първо колата не е на мое име и второ нямам международна книжка.Трябват ли ми 100% пълномощно и международна книжка или не?!

Пълномощно ти трябва 100% :!: Международна книжка не ти трябва :wink: Можеш и с твойта

Свободен текст ли може да е или има някакви стандарти?Нотариално заверено ли или само с подпис?

Потребителски аватар
mr_bush

Мнениеот mr_bush » Вто 24 юли 2007 16:21

Kozunak написа:
mr_bush написа:

Свободен текст ли може да е или има някакви стандарти?Нотариално заверено ли или само с подпис?

Собственика на колата с която ще патуваш трябва да иде при нотариус и да извади пълномощното /цената е около 15 лв/ :!: :wink:

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 24 юли 2007 16:40

mr_bush написа:
Kozunak написа:
mr_bush написа:

Собственика на колата с която ще патуваш трябва да иде при нотариус и да извади пълномощното /цената е около 15 лв/ :!: :wink:

A сигурно и ще трябва превод да се направи :?: Или пълномощното да е на английски/гръцки, че полицаите там едва ли знаят секви езици :wink:

Потребителски аватар
mr_bush

Мнениеот mr_bush » Вто 24 юли 2007 16:43

A сигурно и ще трябва превод да се направи Question Или пълномощното да е на английски/гръцки, че полицаите там едва ли знаят секви езици

Ами по принцип не е задължително да е преведен на някакъв друг език :!: Но ако искаш може да го направиш :wink:

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Вто 24 юли 2007 23:21

Чел ли си закона в гърция че трябва пълномощно или само си мислиш така?

Потребителски аватар
mr_bush

Мнениеот mr_bush » Сря 25 юли 2007 1:36

Пълномощното е задължително ако не е твоя колата :!: :!: :!: Сигурен съм 101% :!:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 25 юли 2007 11:54

Да бе и на санскрит ако искат да го преведа.Съмнявам се да не им свърши работа и на български, да гледат печата да сравняват името от личната карта...Ебати глупостите.Нали документи на колата имам, след като ги имам някой ми ги е дал, щом ми ги е дал явно няма нищо против да му карам колата.Знам, че това си е законова мярка ама супер много ме дразнят тия работи, да отидеш до тоалетната ти трябват пълномощни, удостоверения, акт за раждане, кръщелно свидетелство и тн.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 25 юли 2007 12:02

Според мен на български е достатъчно да е пълномощното. Само нашия митничар може да ти го иска, а той би трябвало да може да чете български.
Обаче ако те спре поличция в Гърция и ти иска пълномощно, незнам какво може да последва :roll:

Потребителски аватар
mr_bush

Мнениеот mr_bush » Сря 25 юли 2007 15:37

imedarov написа:Според мен на български е достатъчно да е пълномощното. Само нашия митничар може да ти го иска, а той би трябвало да може да чете български.
Обаче ако те спре поличция в Гърция и ти иска пълномощно, незнам какво може да последва :roll:

Нищо няма да последва след като пълномощното е редовно :!: А колко до това дали по митниците го търсят - мисля, че не го гледаха там :!: Но не съм сигурен :wink:

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Сря 25 юли 2007 16:18

LILO&STICH написа:
ila написа:[quote="LILO&STICH
и аз невидяхно ми писаха акт дееба. :twisted: Къде са ме видяли че съм изпреврил на 2-но непресечена :shock незнам.Обаче е факт.Изкара ми снимката и нямаше къде да мърдам.Глобата беше 135ЕУР.С пазарлъци 33ЕУР :evil:

Колега, я раздуй за пазарлъка , че и аз имам да плащам една глоба за неправилно паркиране

няма такова "пазарлък" или ми сега какво ще правим или "рушвет" "подкуп"за такова те арестуват намясто.А глобата за престъпване на непрекъсната линия си е 33 евро а не 135

Върни се в “Пътеводител”