Къде ни снима КАТ !!!
- Birdie
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бе нека си снимат, и мене преди 2 години ме бяха снимали, пуснали някаква хартийка в пощата, на която се случило нещо
т.е. по този начин не си редовно призован и трябва си луд за да отидеш....след това като ми бяха взели талона за друго нарушение тая на гишето не ми го даде, а ме прати в стаята за видеонаблюдение....ама то явно минало му давността, някакъв там извади един тефтер по-голям от масата, изнесе ми една лекция как не съм уважавал КАТ, щото не съм отишъл, къде кво съм направил, ама аз даже и не го слушах и накрая - нищо, викай "хайде бегай" и си взех талона без никакъв акт за това ми нарушение....така че като почнат да призовават редовно (може и да са почнали), тогава ще му мислим.....аз такива хартийки от КАТ, от общината и прочие въобще не ги намирам, имам ей-такааааааааава дупка в пощенската кутия... 
- bratignasio
- Автомобил:
- Двигател:
смех
От всичко изброено до момента,само белиа форд е истина-снима ме(изпреварих го с 90 на София-Ленд)видях камерата в средата на задния джам и такава в средата на предния.Караше с ограничението,честитката доиде след 30-35 дни.На останалите изброени места съм минавал без наказано.
Днес като пътувах към работата на новоасфалтирания участък на Цариградско шосе в посока от Алея Яворов към Орлов Мост малко след полиграфическия комбинат забелязах две нови новинички камери разположени на два последователни стълба така че чудесно да "хванат" колата отпред и отзад и гледат точно в BUS лентата.
Личното ми предположение е че тези камери следят за прилагането на чл.15 ал.6 от ЗДП
Като гледах откъде е опашката в другите две (свободни за МПС) ленти, нищо чудно и вече да функционират. Със сигурност до месец ще Ви дам точна информация защото аз съм един от нарушителите, които ежедневно си позволяват сутрин в джаза да джиткат по BUS лентата и ако системата работи и се ползва за това което предположих вече съм 100% документиран.
След кратка справка с нормативната уредба може да се очаква следното:
Което пък от своя страна е съпроводено със:
Личното ми предположение е че тези камери следят за прилагането на чл.15 ал.6 от ЗДП
Закон за движение по пътищата написа:чл.15 (6) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Когато пътна лента е сигнализирана за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, се забранява движението на други пътни превозни средства.
Като гледах откъде е опашката в другите две (свободни за МПС) ленти, нищо чудно и вече да функционират. Със сигурност до месец ще Ви дам точна информация защото аз съм един от нарушителите, които ежедневно си позволяват сутрин в джаза да джиткат по BUS лентата и ако системата работи и се ползва за това което предположих вече съм 100% документиран.
След кратка справка с нормативната уредба може да се очаква следното:
Закон за движение по пътищата написа:чл.183 (2) Наказва се с глоба 20 лв. водач, който:
1. ...
2. нарушава правилата за разположение на пътно превозно средство върху платното за движение;
3. ...
Което пък от своя страна е съпроводено със:
НАРЕДБА № I-139 от 16.09.2002 г.
за определяне на първоначалния максимален размер на контролните точки на водач на моторно превозно средство и нарушенията, за които се отнемат
написа: Чл. 3. (1) За нарушения на правилата за движение по пътищата от водач на моторно превозно средство съгласно Закона за движението по пътищата (ЗДвП) от максималния размер се отнемат точки, както следва:
...
12. за нарушаване правилата за разположение на пътно превозно средство върху платното за движение (чл. 183, ал. 2, т. 2 ЗДвП) - 3 к. т.;
...
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
В Хасково за първи път сложиха камери преди 3 дни на две кръстовища на булевардите "Ръковски"-"Съединение" (до книжарница "Пингвините") и другата е на зеленчуковият пазар (най-гадното кръстовище в града) които познават Хасково се сещат за кое кръстовище говоря. Скоро щяли да слагат почти навсякъде - Аз съм привърженик на тези камери ,даже табели да слагат насам - натам "Усмихнете се! - Снима ви КАТ!"
-
На Цариградско посока Орлов мост има знак 50 и след него има камера с радар така че внимавайте снимат и тези които се движат в
бус лентата
бус лентата